Arhiva Novosti

Svjedočanstvo o Međugorju

S. Maria Amata, sestra karmelićanka iz Rima hodočastila je u Međugorje. S. Maria je prvi put došla u Međugorje sa svojim roditeljima 1986. „Ove godine primila sam dar od dobrih, darežljivih osoba i doista je bila velika milost biti ovdje ovih dana, osjećati Gospinu nazočnost. Ove godine imala sam veliku milost vratiti se u Međugorje 29 godina nakon prvoga posjeta.

Objavljeno: 11.09.2015.

Župna proslava Uzvišenja križa Kristova

U nedjelju, 13. rujna 2015. župna je proslava Uzvišenja križa Kristova. Svete mise su u župnoj crkvi sv. Jakova u 7, 8, 12 i 18 sati. Svečana sv. misa je na Križevcu u 11 sati. U filijalnim crkvama nema sv. misa. U župi Međugorje svake se godine u nedjelju nakon Male Gospe na Križevcu slavi blagdan Uzvišenje križa Kristova.

Objavljeno: 11.09.2015.

Supružnici iz Karlovca: „Međugorje glavni grad nježnosti svijeta “

Supružnici iz Karlovca, Katarina i Mladen Skukan svake godine u rujnu se odlučuju svoj godišnji odmor iskoristiti za hodočašće u Međugorje.  U programu radiopostaje „Mir“ Međugorje kazali su da su prvi put došli u Međugorje 4 ili 5 godina nakon početka ukazanja. „Prilikom prvoga susreta s Međugorjem osjetio sam poseban mir, što mi je ostalo u sjećanju.

Objavljeno: 10.09.2015.

Proslava Male Gospe u Međugorju

Na blagdan rođenja Blažene Djevice Marije,-Male Gospe, u utorak, 8. rujna u Međugorju su prema podacima Ureda informacija boravile skupine hodočasnika iz  Njemačke, Austrije, Irske, SAD-a, Francuske, Italije,Latvije, Ukrajine, Španjolske, Slovačke , Poljske, Nizozemske, Libanona, Latvije, Norveške, Portorika, Hrvatske i Bosne i Hercegovine . Tijekom dana slavljeno je 14 svetih misa.

Objavljeno: 09.09.2015.

Statistike za kolovoz 2015

Broj podijeljenih sv. pricesti: 358 760

Broj svećenika koncelebranata: 7965 (256 dnevno)
 

Objavljeno: 02.09.2015.

Pobožnost klanjanja Isusu u Presvetom oltarskom sakramentu

Brojni hodočasnici ističu kako ih se u Međugorju najviše dojmila pobožnost klanjanja Isusu u Presvetom oltarskom sakramentu. Ova pobožnost, od 1. rujna u međugorskoj župi je utorkom  i subotom od 21 do 22 sata te četvrtkom nakon večernje svete mise. Svakoga 25. u mjesecu je i redovito mjesečno cjelonoćno klanjanje.

Objavljeno: 01.09.2015.

„Osjeća se tu mir i prisutnost naše Nebeske Majke“

Bernarda Brunović, iz Švicarske, unatoč tome što ne vidi svijet oko sebe, Bogu je zahvalna na daru života i živi život punim plućima. Bernarda studira teologiju i bavi se pjevanjem. Redovito posjećuje Međugorje i Mladifest. „Vjera je uvijek bila u mom životu na prvome mjestu. Bez Boga ne može se ništa. Neka se  mladi ne srame reći da su vjernici, jer tko je Božji taj je na dobrom putu.

Objavljeno: 01.09.2015.

Katoličko sveučilište „Kraljica Mira“ u Hondurasu

U malom gradiću Danli, okruženom planinama, u provinciji El Paraiso, na jugu Hondurasa, 2006.godine podignuta je vjerna kopija crkve sv. Jakova Apostola. Dva okolna brda pretvorena su u Podbrdo i Križevac, a postavljen je i Plavi križ. Mjesni je biskup to mjesto proglasio svetištem i od tada je mali Danli, što na urođeničkom jeziku znači „planine okupane vodom“, postao stjecištem hodočasnika iz cijele Latinske Amerike.(slike)

Objavljeno: 01.09.2015.

Promjena satnice molitvenoga programa

 

 U Međugorju se od ove godine satnica molitveno-liturgijskog programa mijenja od 1. rujna. Molitva krunice u župnoj crkvi započinje u 17, a sv. misa u 18 sati. Slijedi uobičajeni molitveni program nakon sv. mise. Klanjanje Isusu u Presvetom oltarskom sakramentu utorkom i subotom je od 21 do 22 sata.

Objavljeno: 31.08.2015.

Završen 2. Europski kongres OFS-a i Frame

Slavljem sv. mise koju je u crkvi sv. Petra i Pavla u Mostaru, u nedjelju, 23. kolovoza 2015. predvodio fra Miljenko Šteko, provincijal Hercegovačke franjevačke provincije, završen je 2. europski kongres Franjevačkog svjetovnog reda (OFS-a) i Franjevačke mladeži (Frame).

 

Objavljeno: 27.08.2015.

Šahisti iz župe Ruščice kod Slavonskog Broda u Međugorju

Članovi Šahovskog kluba „Posavac“ iz slavonsko-brodskog prigradskog naselja Ruščica u kolovozu su dvanaesti put hodočastili u Međugorje . Tom prilikom su sudjelovali na pojedinačnom šahovskom turniru „Međugorje 2015“.

 

Objavljeno: 25.08.2015.

„Marijanski zavjet za Domovinu“ stigao u Međugorje

U petak, 21. kolovoza završila je 9. etapa Marijanskog zavjeta, Sinj-Međugorje. 15-ak hodočasnika stiglo je pješice u Međugorje, nakon zadnje dionice koju su prešli od Vitine. U Međugorju ostaju do nedjelje, 23.kolovoza. Onda put nastavljaju prema Slanom i Dubrovniku, gdje završava hod kroz marijanska svetišta. Smisao ovoga hodočašća je: (slike)

Objavljeno: 22.08.2015.

113. put u Međugorju

U župi Santa Lucia u Perugi, u Italiji postoji crkva posvećena Kraljici Mira. Izgrađena je na inicijativu svećenika don Ignazia Zaganellia. Ovih dana don Ignazio je boravio u Međugorju 113. put.  Za program radiopostaje „Mir“ Međugorje govorio je o prvom hodočašću u Međugorje, o tome kako se u njegovoj župi živi Međugorje te što on svojim župljanima govori o ovome mjestu.

Objavljeno: 21.08.2015.

Pješice iz Češke u Međugorje

35-godišnja Gabriela Balaštikova i 25-godišnja Erika Lorencova došle su iz Češke pješice u Međugorje, nakon 28 dana hoda. Ovo im je prvi dolazak u Međugorje. Gabriela i Erika su kazale za program radiopostaje „Mir“ Međugorje da su svaki dan prelazile od 25 do 30 kilometara.

Objavljeno: 20.08.2015.

„Marijanski zavjet za Domovinu“ i u Međugorju

HVIDRA, i studentske udruge SKAC Palma i MAGIS, te druge braniteljske i studentske udruge i zajednice, od 21. lipnja organizirale su zavjetno hodočašće „Marijanski zavjet za Domovinu“, koje prolazi svim većim marijanskim svetištima, od istoka do juga Hrvatske. Hodočasnici će proći i kroz Bosnu i Hercegovinu, a hodočašće će obuhvatiti i Međugorje.

Objavljeno: 19.08.2015.