Arhiva Novosti

„U Međugorju doživljavam mir i uvijek se ovamo iznova vraćam“

Sestra i brat, Ljerka Zeljko i Miroslav Marošević iz Vareša boravili su u Međugorju za vrijeme Festivala mladih.Ljerka živi u Austriji, a u Međugorje dolazi od samih početaka. Nakon toliko godina još su vidljivi ožiljci od prometne nezgode 1995. godine, a što Ljerku nije omelo da se brzo potom uspne u molitvi zahvale uz Križevac:

Objavljeno: 18.08.2015.

U Međugorju proslavljena svetkovina Velike Gospe

Svetkovina Velike Gospe ili Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo u  Međugorju je proslavljena uz posebno velik broj domaćih te hodočasnika iz inozemstva. Hodočasnici, među kojima je najviše bilo mladih, cijele su noći i jutra pješice pristizali u Međugorje, ispovijedali se i sudjelovali na sv. misama.

Objavljeno: 17.08.2015.

Iskustva međugorskih hodočasnika

Ana Mlinarić iz Vukovara, iz župe sv. Josipa radnika, sudjelovala je na 26. međunarodnom molitvenom susretu mladih u Međugorju. Za medjugorje.hr Ana je kazala da 10 godina organizirano dolaze u Međugorje: „Sa mnom je došao autobus  mladih, osim moje župe, ima nas iz drugih dijelova Slavonije, okolica Vinkovaca, Osijeka, Slavonskog Broda, Požege, Pakraca.

Objavljeno: 15.08.2015.

„Najviše nas se dojmilo klanjanje“

Tijekom 26.međunarodnog molitvenog susreta mladih u Međugorju sudionici su nakon večernje svete mise ostajali na pobožnosti klanjanja Isusu u Presvetom oltarskom sakramentu. Mnogi su nam posvjedočili da im je upravo klanjanje bilo nešto najljepše.  Anamaria iz Njemačke četvrtu godinu dolazi na Mladifest. Rekla nam je: „Ja smatram da je ovo zajedništvo znakovito, i također klanjanje u kojemu se čovjek može sam sa sobom sresti”.

Objavljeno: 14.08.2015.

Svetkovina Velike Gospe

Svetkovina Velike Gospe ili Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo slavi se u subotu, 15. kolovoza. Svete mise na hrvatskome jeziku u crkvi sv. Jakova u Međugorju su u 6, 7, 8, 9, 11, a večernja sveta misa je u 19 sati. Večernji molitveno-liturgijski program i ovoga dana započinje u 18 sati molitvom krunice.

Objavljeno: 13.08.2015.

Gospina poruka širi se i u zemljama bivšeg Sovjetskog saveza

Na molitvenom susretu mladih u Međugorju svjedočila je i Terézia Gažiová iz Slovačke o nastanku i djelovanju molitvenog  centra „Svjetlo Marijino” i o tome kako se Gospina poruka širi i u zemljama bivšeg Sovjetskog saveza. Terézia je bila prvi put u Međugorju, na Mladifestu 1996., kada je imala 27 godina. Tada je molila Gospu da joj pomogne i pokaže gdje je njeno mjesto i zvanje.

Objavljeno: 09.08.2015.

Prvi put na molitvenom susretu mladih u Međugorju

Klodian je iz Albanije, ali živi u Italiji već 15 godina. U Međugorju je treći put, ali prvi put je sudjelovao na međunarodnom molitvenom susretu mladih koji je ove godine okupio sudionike iz 75 zemalja. Klodian je posvjedočio: „Želio sam doći i doživjeti ovo. Već od svog prvog dolaska ovamo, iznenadila me ta neka ljepota koja me se dojmila i to me počelo mijenjati.

Objavljeno: 09.08.2015.

Svjedočanstvo Sane Nasar iz Libanona na Festivalu mladih

Sana Nassar iz Libanona  prvi put je bila u Međugorju 1986., dok je još bila tinejdžerka. Deset godina poslije utemeljila je udrugu „Friends of Mary Queen of Peace” (Prijatelji Marije Kraljice Mira). Zahvaljujući toj udruzi, Libanonci u Libanonu i širom svijeta upoznaju Međugorje. Sana je svjedočila mladima o prvom dolasku u Međugorje: „Nisam vjerovala u Boga i dolazak u Međugorje nije bio planiran.

Objavljeno: 08.08.2015.

Svetom misom na Križevcu završen 26. molitveni susret mladih u Međugorju

Dvadeset i šesti međunarodni molitveni susret mladih, Mladifest koji je počeo u petak, 31. srpnja 2015., završio je u četvrtak, 6. kolovoza, na blagdan Preobraženja Gospodinova, sv. misom zahvalnicom na Križevcu u 5 sati ujutro koju je predslavio fra Marinko Šakota, župnik župe Međugorje. Mladifest je održan pod geslom „Mir vama“, a ove godine je okupio  desetke tisuća mladih iz 75 zemalja. (slike)

Objavljeno: 07.08.2015.

Mladi iz Italije o Festivalu mladih u Međugorju

Katia iz Pescare, Italija došla je u Međugorje sa skupinom mladih, otprilike 60 osoba. Prvi put je u Međugorju i na Festivalu mladih. Katia je kazala da su njeni prvi dojmovi snažna duhovnost i zajedništvo: „Lijepo je vidjeti kako se ovdje cijeli svijet sjedinjuje kako bi se molio jedinom Bogu.

Objavljeno: 07.08.2015.

Svjedočanstvo Immaculée Ilibagiza na Festivalu mladih, moć molitve i oprosta

Immaculée Ilibagiza je za vrijeme genocida u Ruandi 1994. bila progonjena kao pripadnica plemena Tutsi. Tada je u stotinjak dana bilo ubijeno više od milijun ljudi. Poginula je većina njezine obitelji. Usred holokausta u Ruandi ona je otkrila Boga. Odrasla je u Kibehu, mjestu gdje se Gospa ukazala 1981., kao i u Međugorju. Immaculée je kazala: „Gospa nas je pokušala zaštiti od genocida, ali mi smo bili rastreseni.

Objavljeno: 07.08.2015.

Rijeka na Festivalu mladih

Na 26. Međunarodnom molitvenom susretu mladih u Međugorju susreli smo i mlade iz Rijeke: Anu-Mariju Ožanić koja je drugi put na Festivalu mladih, Gorana Brodarca, prvi put i Edija  Rota, četvrti put. Edi je kazao da već 10 godina dolazi u Međugorje: „Prvi put sam došao sasvim slučajno na susret mladih i jako mi se svidjelo. To je donijelo velike plodove u mom molitvenom i duhovnom životu. 

Objavljeno: 07.08.2015.

Sestra Amabile Maria iz Brazila o Festivalu mladih

Sestra Amabile Maria dolazi iz Brazila, a živi i djeluje u Italiji. U Međugorje je došla sa skupinom mladih iz Pescare. U Međugorju je treći put, ali po drugi put na Festivalu mladih. Sestra Amabile je kazala: „O Međugorju razmišljam kao o mjestu gdje Bog danas djeluje u svijetu. Kako se Gospa po volji Božjoj ukazala u Lourdesu u jednom vremenu, u Fatimi u nekom drugom vremenu, danas Bog želi da Gospa dolazi u ovo mjesto i obraća nam se i zato je važno da je uistinu poslušamo i učimo iz Njezinih riječi.

Objavljeno: 06.08.2015.

Program posljednjeg dana molitvenog susreta mladih u Međugorju, srijeda, 5. kolovoza

Program 26. međunarodnog molitvenog susreta mladih pod geslom „Mir Vama“ nastavljen je i u srijedu, 5. kolovoza. Jutarnji program počeo je molitvom i nastavio se katehezom fra Marinka Šakote: Praštanje. Mladi su potom čuli  svjedočanstvo s. Rastislave Ralbovsky  koja pripada družbi Milosrdnih sestara sv. Križa hrvatske provincije u Đakovu. (slike)

Objavljeno: 06.08.2015.

Sudionici o ovogodišnjem Festivalu mladih

Na Festivalu mladih sudjeluje i sestra Maria Giuliani iz Brazila. O dojmovima je kazala: „Prvi puta sam u Međugorju i veoma mi se sviđa ovdje. Inače dolazim iz Brazila i pripadam jednoj marijanskoj redovničkoj kongregaciji. Prije dva mjeseca došla sam u Italiju i htjela sam posjetiti ovu oazu Djevice Marije. Doputovala sam s mladima iz Italije te sa svojim susestrama.

Objavljeno: 05.08.2015.