Arhiva Novosti

Statistike za travanj 2016.

Broj podijeljenih sv. pričesti: 111 900

Broj svećenika koncelebranata: 2431 (81 dnevno)

Objavljeno: 01.05.2016.

4. MEĐUNARODNI DUHOVNI SEMINAR ZA LIJEČNIKE I MEDICINSKO OSOBLJE

Tema: "Budite milosrdni kao što je Otac vaš milosrdan." (Lk 6, 36)

Duhovna obnova za dušu i tijelo

4. Međunarodni seminar za liječnike i medicinsko osoblje održat će se u Međugorju od 4. do 7. svibnja 2016.

Objavljeno: 01.05.2016.

Hodočasnica Safiria Leccese: „U Međugorju je posebno snažna jednostavnost molitve”

„U Međugorju je posebno snažna jednostavnost molitve”, kazala je u programu radiopostaje „Mir” Međugorje hodočasnica Safiria Leccese koja je prošle godine hodočastila u Međugorje. Safiria je novinarka, jedno od najpoznatijih televizijskih lica u Italiji.

Objavljeno: 27.04.2016.

Totus Tuus kamp za dječake u Međugorju

Od 22. do 24. travnja u Kući mira u Međugorju održan je kamp za dječake od 9 do 14 godina, u organizaciji molitvene zajednice Totus Tuus iz Mostara. Na kampu je sudjelovalo 14 dječaka i 8 voditelja. Iz zajednice Totus Tuus iz Mostara kazali su da su voditelji bili braća iz zajednice iz više zemalja, tako da možemo reći da je ovaj susret bio međunarodni. (slike)

Objavljeno: 25.04.2016.

Svibanj - Marijin mjesec u Međugorju

Uskoro počinje mjesec svibanj koji je na poseban način posvećen Blaženoj Djevici Mariji. Zato smo svi pozvani da se u svibnju što više uključimo u večernji molitveni program, molitvu krunice i svetu misu da bismo zahvalili Mariji za sve udijeljene milosti. I kroz mjesec svibanj satnica molitvenog programa u Međugorju ostaje ista.

Objavljeno: 24.04.2016.

O. Antonio Furtado iz Brazila hodočastio u Međugorje

O. Antonio Furtado dolazi iz mjesta Fortaleze na sjeveroistoku Brazila. Prvi je put došao u Međugorje kao bogoslov 1996. godine. U programu radiopostaje „Mir” Međugorje govorio je o svom životnom putu i svećeničkom pozivu. Vrlo mlad ušao je u sjemenište, a onda su se pojavile krize. Susreće se s karizmatskom zajednicom Shalom čiji su osnivači nadahnuti Međugorjem.

Objavljeno: 21.04.2016.

U Međugorje hodočastila molitvena zajednica „Srce Isusovo”

U  Međugorje su u mjesecu travnju hodočastili  članovi molitvene zajednice „Srce Isusovo” iz Zagreba.  Voditelj zajednice Alan Hržica kazao je da im je ovo najsnažnije hodočašće otkad posjećuju Međugorje: „Neopisivu radost nam je pružio susret sa zajednicom „Cenacolo”. Mnogim našim ljudima iz zajednice je to što se dogodilo u „Cenacolu” bio najljepši duhovni događaj u životu.  (slike)

Objavljeno: 20.04.2016.

Vukovarci u Međugorju

Hodočasnici iz Vukovara hodočastili su protekli vikend, od 15. do 17. travnja u Međugorje. „Bili smo s dva autobusa naših vukovarskih vjernika na hodočašću u Međugorju. Najprije smo svi zajedno izmolili Križni put na Križevcu. A od 17 sati naši su vjernici bili prepušteni svojim osobnim pobožnostima, svetoj ispovijedi, krunici, sv. misi i euharistijskom klanjanju.

Objavljeno: 19.04.2016.

5. MEĐUNARODNO HODOČAŠĆE ZA OSOBE S INVALIDITETOM

09.-12. 06. 2016. - „U MARIJINOJ ŠKOLI“

Međunarodno hodočašće za osobe s invaliditetom održat će se u Međugorju od 09. do 12. 06. 2016. Program će se odvijati u dvorani Ivana Pavla II, na vanjskom oltaru crkve sv. Jakova i u Majčinom selu. U programu su predviđene i molitva križnog puta na Križevcu (za one koji se mogu penjati) i molitva krunice na Podbrdu za većinu sudionika (zajednica Cenacolo će omogućiti penjanje zainteresiranim osobama s invaliditetom). Posebnost ovog hodočašća je taj što župljani župe Međugorje osiguravaju hodočasnicima besplatan smještaj i hranu.

Objavljeno: 17.04.2016.

Pješice iz Lurda u Međugorje

31-godišnji  Francuz Alban Soullard stigao je pješice u Međugorje iz Lurda. Prešao je 20 000 km, zadržavajući se pritom u nekim svetištima, osobito u Svetoj Zemlji gdje je bio 3 mjeseca.  Alban je na put pošao 17. rujna 2013. iz Lurda: „Otišao sam na hodočašće u Santiago de Compostelu, jer sam onda nešto tražio u sebi. Ja sam otišao tamo i mislio sam da će mi to biti kraj hodočašća.

Objavljeno: 16.04.2016.

Hodočašće učenika i profesora Zdravstvenog učilišta iz Zagreba u Međugorje

Učenici i profesori Zdravstvenog učilišta iz Zagreba hodočastili su protekli mjesec Kraljici mira u Međugorje. Iz ove škole kažu da je duboka pobožnost izuzetno važna za formaciju budućeg zdravstvenog radnika, stoga vjeroučitelji brinu da svake školske godine organiziraju hodočašće u Međugorje za svoje učenike i profesore.

Objavljeno: 15.04.2016.

Magnus MacFarlane Barrow:„Marijini obroci su plod Međugorja i milosti koja se ovdje izlijeva“

Magnus MacFarlane Barrow iz Škotske, osnivač je organizacije Mary’s Meals(Marijini obroci). Prigodom predstavljanja knjige „Baraka koja je nahranila milijun djece“ Magnus je govorio u programu radiopostaje „Mir“ Međugorje o povezanosti s Međugorjem: „1983. sam prvi put došao na hodočašće u Međugorje sa svojom braćom i sestrom.

Objavljeno: 15.04.2016.

U Međugorju predstavljena knjiga „ Baraka koja je nahranila milijun djece “

U srijedu, 13. travnja u dvorani sv. Ivana Pavla II. u Međugorju predstavljena je knjiga „Baraka koja je nahranila milijun djece“  Magnusa  MacFarlane-Barrowa, osnivača organizacije Mary’s Meals (Marijini obroci), koja je plod Međugorja. Na početku večeri sve prisutne pozdravio je međugorski župnik fra Marinko Šakota.

Objavljeno: 14.04.2016.

Promocija dokumentarnog filma „Zapisi s hodočašća na kraj svijeta” u Međugorju

Anđelko Šutalo i Vlado Terkeš iz Stoca prije dvije godine hodočastili su svetome Jakovu u Santiago de Compostellu. Pješke su prešli osamsto kilometara, od Saint Jean Pied de Porta u Francuskoj pa sve do Santiaga u španjolskoj pokrajini Galiciji, i sve bilježili kamerom.

Objavljeno: 13.04.2016.

Promocija knjige Baraka koja je nahranila milijun djece u Međugorju

Promocija knjige Baraka koja je nahranila milijun djece Magnusa MacFarlane-Barrowa, održat će se u srijedu,13. travnja u 19 sati u dvorani Ivana Pavla II. u Međugorju. Organizatori su: Mary's Meals BiH, Župni ured Međugorje,Informativni centar Mir Međugorje, Društvo vodiča za hodočasnike u Međugorju.(pozivnica)

Objavljeno: 13.04.2016.