Arhiva Novosti

Susret zajednice Vjera i Svjetlo

Susret članova zajednice Vjera i Svjetlo održat će se u subotu, 13. Listopada 2018.,u Majčinu selu u 16 sati. To je susret za obitelji i prijatelje djece s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom. Inače ova zajednica u Međugorju djeluje od 2016 godine.

Inače, međunarodni pokret Vjera i Svjetlo nastao je na poticaj Jean Vaniera i Marie-Helene Mathieu, na hodočašću u Lurd 1971. godine To je duhovni međunarodni pokret zajednica koji okuplja osobe s intelektualnim teškoćama, njihove roditelje i prijatelje. Rođen je iz želje da pomogne osobama s intelektualnim teškoćama, njihovim roditeljima i obiteljima pronaći svoje mjesto u društvu i Crkvi. Vjera i svjetlo pruža osobama s intelektualnim teškoćama mogućnost prepoznavanja i korištenja svojih darova te otkrivanja radosti prijateljstva. Roditeljima, Vjera i svjetlo pruža potporu u kušnjama, omogućuje im jasnije primjećivati unutarnju ljepotu njihova djeteta.

Objavljeno: 10.10.2018.

Listopad-Marijin mjesec u Međugorju

Mjesec listopad, kao i mjesec svibanj, na poseban način je posvećen Blaženoj Djevici Mariji. Ne zaboravimo zahvaliti Gospi na dobročinstvima koja smo primili! Najbolje ćemo to učiniti redovitim sudjelovanjem na večernjem molitvenom programu, obiteljskom molitvom krunice i molitvom na Podbrdu i Križevcu.

Objavljeno: 04.10.2018.

Predstavljanje knjige Ne Bojte se Ivana Ugrina

"Ne bojte se", nova, osma knjiga novinara Slobodne Dalmacije Ivana Ugrina, predstavit će se u petak 5. listopada 2018. u dvorani Ivana Pavla II. u Međugorju s početkom u 20 sati.

Predstavljanje knjige bit će u izravnom prijenosu u emisiji Agape Radio postaje Mir Međugorje, urednika i voditelja fra Marija Knezovića, a osim Ugrina u programu će o knjizi govoriti i novinar Hrvatskog tjednika Joško Čelan.

Objavljeno: 03.10.2018.

Sveta misa na blagdan sv. Faustine Kowalske u Šurmancima

U petak, 5. listopada na blagdan sv. Faustine Kowalske u crkvi u Šurmancima slavit  će se sv. misa u 8 sati.

Filijalna crkva u Šurmancima, jednom od sela u župi Međugorje, u dolini rijeke Neretve, blagoslovljena na blagdan Božjeg Milosrđa 7. travnja 2002., posvećena je Milosrdnom Isusu.

Objavljeno: 03.10.2018.

Proslava sv. Franje u Međugorju

Spomendan sv. Franje Asiškog, utemeljitelja triju franjevačkih redova, svečano će se proslaviti u Međugorju u četvrtak, 4. listopada svetim misama u 7:30 i 18 sati. Tradicionalni obred preminuća svetoga Franje, ili kako ga još nazivaju ''Memoria Transitus'', utkan u okvire liturgijskoga obreda, slavit će se nakon večernje sv. mise na uočnicu, u srijedu, 3. listopada.

Objavljeno: 02.10.2018.

Statistike za rujan 2018.

Broj podijeljenih sv. pričesti: 229 000

Broj svećenika koncelebranata: 4809 (160 dnevno)

Objavljeno: 01.10.2018.

Održan molitveno-odgojni seminar za djevojke

U Kući mira u Međugorju od 21. do 23. rujna 2018. organiziran je prvi ovogodišnji molitveno-odgojni seminar za učenice osmog i devetog razreda osnovne škole. Tema seminara bila je: Na svetost pozvani, a vodile su ga školske sestre franjevke: s. Marijana Selak, s. Vesna Glavota i s. Matija Pačar.

O iskustvu sa seminara iz pera sudionice:

Objavljeno: 27.09.2018.

Noć svjedoka

U suradnji s papinskom pontifikalnom udrugom “Pomoć Crkvi u nevolji”, u Međugorju će se 24. rujna 2018  održati Molitvena večer “Noć svjedoka”. Večernju sv. Misu u 18 sati predslavit će nadbiskup Henryk Hoser, Apostolski vizitator za župu Međugorje. Molitveno bdijenje, održat će se u dvorani Ivana Pavla II. u 20:00 sati. Pozivamo vas da sudjelujete u ovoj molitvi za progonjene kršćane diljem svijeta.

Objavljeno: 24.09.2018.

Spomen ploča za fra Jozu Vasilja

U subotu, 15. rujna 2018. o 11. obljetnici smrti fra Joze Vasilja otkrivena je spomen ploča na zidu njegove rodne kuće. Ploču su dali postaviti braća franjevci i fra Jozina obitelj, a izradio ju je klesar Mile Marić iz Čitluka. Prvo je u crkvi sv. Jakova za fra Jozu slavljena sv. misa zadušnica, a potom je u dvorištu rodne kuće upriličena skromna svečanost na kojoj su se okupili braća franjevci, časne sestre, njegova rodbina i prijatelji.

Objavljeno: 23.09.2018.

Seminar za obitelj u Međugorju

U organizaciji  Obiteljskog savjetovališta Međugorje 22. rujna 2018 , u dvorani Ivana Pavla II. (žuta dvorana)  održat će se seminar za obitelj .Seminar će obuhvatiti interaktivna predavanja sa zajedničkim radionicama u malim grupama za supružnike kao jednakopravne nositelje obiteljske zajednice sa svojim specifičnim i različitim ulogama koje se nadopunjuju.

Objavljeno: 14.09.2018.

“OBITELJ STUP DRUŠTVA - KAKO ODGOVORITI IZAZOVIMA DANAŠNJICE?”

U petak, 21. 9. 2018. u 20 sati u dvorani Ivana Pavla II. (žuta dvorana) u organizaciji Obiteljskog savjetovališta Međugorje  i Župnog ureda Međugorje održat će se  javna tribina na temu “OBITELJ STUP DRUŠTVA - KAKO ODGOVORITI IZAZOVIMA DANAŠNJICE?” .

Objavljeno: 13.09.2018.

Homilija nadbiskupa Henryka Hosera

Na blagdan uzvišenja Svetoga Križa, 09.09.18 Međugorje

Vaša Ekscelencijo, Monsinjor apostolski nuncij u Bosni i Hercegovini,

Vaša Ekscelencijo, Biskupe iz Paragvaja,

Dragi svećenici i redovnici,

Dragi župljani i hodočasnici,

Draga braćo i sestre,

Objavljeno: 10.09.2018.

Slavljena sveta misa na Križevcu

U Međugorju je 09. rujna 2018. proslavljen blagdan Uzvišenja križa Kristova koji se u međugorskoj župi tradicionalno slavi prve nedjelje nakon blagdana Male Gospe.  Svete su mise slavljene u župnoj crkvi u  7, 8, 12 i 18 sati. Svečana sv. misa, koju je predvodio fra Slavko Soldo, u suslavlju međugorskog župnika fra Marinka Šakote i još 27 koncelebranata, slavljena je uz mnoštvo župljana i hodočasnika na Križevcu u 11 sati... (slike)

Objavljeno: 10.09.2018.

PROPOVIJED NADBISKUPA HENRYKA HOSERA NA BLAGDAN ROĐENJE BDM, 08. 09. 2018., MEĐUGORJE

Braćo i sestre,

Danas slavimo rođenje Blažene Djevice Marije.

U općoj kulturi  uhodan je  običaj slavljenja  rođendana. To je važan datum koji određuje naš temeljni identitet, odnosno tko smo.... (slike)

Objavljeno: 08.09.2018.

Šahisti iz Ruščice u Međugorju

15. Hodočašće u Međugorije i Široki Brijeg ,Šahovskog kluba “Posavac” iz Ruščica u kolovozu su petnaesti put hodočastili u Međugorje i Široki Brijeg. Tom prilikom su sudjelovali na pojedinačnom šahovskom turniru “Međugorje 2018.”... (foto)

Objavljeno: 05.09.2018.