Arhiva Novosti

Najtiražniji irski katolički tjednik «The Irish Catholic» zanima se za Međugorje

Početkom travnja 2006. u Međugorju je boravio Michael Kelly, novinar najtiražnijeg irskog katoličkog tjednika «The Irish Catholic» koji priprema seriju članaka o ovom molitvenom središtu. «The Irish Catholic» izlazi od 1888. god., tiskan je u 31.000 primjeraka (što pretpostavlja oko 100.000 čitatelja) i izvještava o životu Crkve u Irskoj i u svijetu. Želi dati alternativu: budući da mnogi mediji donose vijesti koje deprimiraju, smatraju da bi katolički mediji trebali donositi pozitivne sadržaje i nadu.

Objavljeno: 08.04.2006.

Korizmeni koncert

U subotu 25. ožujka 2006., na blagdan Blagovijesti, u crkvi sv. Jakova u Međugorju održao se korizmeni koncert. Na orguljama je bio Aleksandar Srzić a pjevala je Barbara Sumić, mezzosopran. Pokrovitelj ovog koncerta bilo je poglavarstvo općine Čitluk.

 

Objavljeno: 29.03.2006.

Sedamnaesti međunarodni festival mladih - Mladifest 17 – Međugorje 2006.

Sedamnaesti međunarodni festival mladih - Mladifest 17 – održat će se u Međugorju od 1. do 6. kolovoza 2006. Tema susreta je: "Tvoja riječ nozi je mojoj svjetiljka i svjetlo mojoj stazi" (Ps 119,105) ("Draga djeco,... svjedočite svojim životom da vjerujete i živite Riječ Božju" – Poruka 25. 1. 2006.) (Program)

Objavljeno: 29.03.2006.

Gospi zahvaljuju za sina

U Međugorju je krajem ožujka 2006 boravila mlada obitelj Oguz iz grada Vaxjo u Švedskoj. Došli su zahvaliti Gospi jer vjeruju da su po njenom zagovoru dobili sina Samuela.

Objavljeno: 28.03.2006.

Posuški kraj u Međugorju

Na Blagovijest, 25. ožujka, vjernici posuškoga kraja hodočastili su u Međugorje. Tog dana na hodočašće se uputilo 6 autobusa i više privatnih automobila iz župa Posušje i Posuški Gradac. Hodočašće su predvodili fratri koji su s vjernicima hodili na Brdo Gospina ukazanja gdje se molila krunica uz kratka razmišljanja koja je imao fra Mario Knezović.

Objavljeno: 27.03.2006.

Godišnje ukazanje Mirjani Dragićević-Soldo 18. ožujka 2006.

Vidjelica Mirjana DragićeviĆ-Soldo imala je svakodnevna ukazanja od 24. lipnja 1981. do 25. prosinca 1982. Na posljednjem svakodnevnom  ukazanju Gospa je, povjerivši joj desetu tajnu, rekla da će joj se ukazivati jedanput godišnje i to 18. ožujka. Tako je i bilo tijekom svih ovih godina.

Objavljeno: 18.03.2006.

Predsjednik međunarodne katoličke organizacije za mladež iz Indije na hodočašću u Međugorju

Početkom ožujka 2006. na hodočašću u Međugorju boravio je Manoj Sunny, po zanimanju inženjer, međunarodni koordinator katoličkog misionarskog pokreta za mladež «Jesus Youth» iz Indije (Kerala). Pratio ga je George Ettiyil, član organizacije, inače ravnatelj ispostave Lufthanse u zračnoj luci Chenay.

Objavljeno: 13.03.2006.

Ekipa francuske katoličke televizije KTO snimala u Međugorju

Od 6. do 8. ožujka 2006, u Međugorju je boravila ekipa francuske katoličke televizije KTO koju je predvodio Richard Boutry, ravnatelj informativnog programa.

Došli su snimiti dokumentarnu emisiju pod naslovom «Medjugorje, analiza jednog fenomena» koja okuplja svjedočanstva osoba s francuskog jezičnog područja koje već duže vremena rade s hodočasnicima. Pokušat će odgovoriti na slijedeća pitanja: Zašto takva ukazanja, kome, kako? Koje su poruke? Zašto Medjugorje doživljava takav rast? Što traže hodočasnici? Zašto Sveta Stolica još nije izrazila svoje stajalište?

Objavljeno: 09.03.2006.

Nogometaši i čelnici «Hrvatskog Dragovoljca» za svog pokojnog predsjednika

Nogometaši i čelnici Hrvatskog Dragovoljca u župnoj crkvi sv. Jakova u Međugorju nazočili su u petak 3. ožujka 2006. misi zadušnici za svog pokojnog bivšeg predsjednika kluba Stjepana Spajića i sve poginule hrvatske branitelje. Uz koncelebraciju desetak svećenika, euharistijsko slavlje predvodio je međugorski župnik dr. fra Ivan Sesar. Na misi je bilo nazočno 110. seniora, juniora i kadeta ovog nogometnog kluba. Nakon mise u ime župnog ureda međugorski župnik je čelništvu kluba uručio Gospin kip i drvene krunice koje će ih trajno podsjećati na Međugorje. Dan ranije svi igrači i čelnici kluba uspeli se na Podbrdo - mjesto Gospina ukazanja. (photos)

Objavljeno: 05.03.2006.

Filipinci osjećaju posebnu zahvalnost prema Kraljici Mira

Krajem veljače i početkom ožujka 2006, devet svećenika kongregacije Naše Gospe od Presvetog Trojstva s Filipina došlo je u Međugorje proslaviti desetu obljetnicu svećeničkog ređenja. Ovo hodočašće predvodi O. Alejandre Vergara, SOLT, filipinski provincijal te kongregacije osnovane 1958. god. u SAD, a čiji su članovi svećenici, časne sestre, oženjeni đakoni, laici i obitelji.

Objavljeno: 04.03.2006.

Obred primanja i obećanja franjevačke mladeži

U nedjelju, 26. veljače 2006, pod večernjom svetom misom u 18 sati, franjevačka mladež (FRAMA) iz Međugorja slavila je obred primanja i obećanja. To je najvažniji događaj u jednom bratstvu Frame. Obredom primanja 43 mladih su postali novi članovi Frame. (photos)

Objavljeno: 01.03.2006.

Igrači N.K. Primošten u Međugorju

Koncem veljače, 25. i 26., u Međugorju su na pripremama boravili mlađi i stariji pioniri NK Primošten. Vodio ih je predsjednik kluba gospodin Slobodan Jurin.

Za boravka u Međugorju odigrali su i dvije utakmice, s NK Međugorje i NK Željezničar iz Sarajeva.

Mladi igrači iskoristili su i za duhovnu okrjepu: zajednički su posjetili Brdo ukazanja te kazali kako će iduće godine školski raspust iskoristiti za jednotjedne pripreme i molitvu u mjestu koje je na njih ostavilo snažan dojam.

Objavljeno: 01.03.2006.

13. međunarodni susret voditelja centara mira i međugorskih molitvenih, hodočasničkih i karitativnih skupina

Trinaesti međunarodni susret voditelja centara mira, molitvenih i karitativnih skupina vezanih za Međugorje održat će se u Međugorju od 5. do 9. ožujka 2006. godine. Tema susreta je: ...bit ćete mi svjedoci...sve do kraja zemlje... (Dj 1, 8)

Objavljeno: 25.02.2006.

Korizmeni molitveni program

U Korizmi, od Pepelnice 1. ožujka do Cvjetnice 9. travnja, u župnoj crkvi sv. Jakova molit će se Put križa poslije večernje Svete mise svakog petka (umjesto čašćenja Križa) i svake nedjelje (umjesto molitve za zdravlje duše i tijela i treće krunice).

Put križa na Križevcu i dalje se održava svakog petka u 14 sati.

Objavljeno: 24.02.2006.

Stotinu studenata s Franjevačkog sveučilišta iz Steubenville-a na hodočašću u Međugorju

Početkom veljače 2006. u Međugorju je boravila skupina od 100 studenata s Katoličkog franjevačkog sveučilišta Steubenville (SAD). Hodočašće je pratio o. Dave Pivonka, TOR, franjevac trećoredac, potpredsjednik Sveučilišta.

Objavljeno: 23.02.2006.