Arhiva Novosti

Adventsko hodočašće i duhovna obnova dominikanske obitelji

Dominikanska obitelj Hrvatske dominikanske provincije (Dominikansko laičko bratstvo blažene Ozane Kotorske u zajedništvu s dominikanskim bogoslovima) organizirali su duhovnu obnovu za mlade u Međugorju, od 4. do 6. prosinca.

Objavljeno: 15.12.2015.

Devetnica Rođenju Kristovu

U utorak, 15. prosinca 2015. u Međugorju počinje  devetnica  rođenju Isusovu. Kroz tih devet dana do Božića u 14 sati na Podbrdu se moli krunica. Stoga u idući petak, 18. prosinca neće biti Križnog puta na Križevcu, nego krunica na Podbrdu. (slike)

 

Objavljeno: 14.12.2015.

O susretima međugorskih župljana u došašću

Nastavljaju se susreti u došašću u župi Međugorje, na prostoru stare župne crkve. Nakon susreta koji je protekao u radosti i zajedništvu, a kojega su priredili mještani Miletine i Vionice, Treću nedjelju došašća, nakon večernje svete mise na red dolaze Šurmanci.  Ovaj susret je nastao na inicijativu mladih župe Međugorje.

Objavljeno: 13.12.2015.

Sveta misa u Šurmancima na početku Godine milosrđa

U utorak, 8. prosinca, na svetkovinu Bezgrješnog začeća, u prigodi otvorenja Godine milosrđa slavljena je sveta misa u crkvi u Šurmancima (župa Međugorje), koju je predslavio fra Hrvoje Miletić, župni vikar u Međugorju. Fra Hrvoje je u propovijedi kazao da Godinu milosrđa trebamo slaviti u svojim obiteljima.  (slike)

Objavljeno: 10.12.2015.

Papa otvorio Izvanrednu svetu godinu milosrđa

Vatikan, (IKA) – Papa Franjo predvodio je na svetkovinu Bezgrješnog začeća BDM, 8. prosinca, na Trgu sv. Petra misu početka Izvanredne svete godine milosrđa, s otvaranjem Svetih jubilejskih vrata na vatikanskoj bazilici. Svečanost otvaranja Svetih vrata na bazilici Sv. Petra, kojim je simbolično označen početak Jubileja milosrđa koji će trajati do 20. studenoga iduće godine, započela je u 9.30 sati.

Objavljeno: 09.12.2015.

Proslavljena svetkovina Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije

Svetkovina Bezgrješnoga začeća Blažene Djevice Marije, u utorak 8. prosinca, svečano je i ove godine proslavljena u Međugorju, u molitvenom ozračju. Međugorje su, uz domaće vjernike, pohodili i hodočasnici iz: Italije, SAD-a, Francuske, Ukrajine, Latvije, Mađarske, Ukrajine, Španjolske, Hrvatske, te iz BiH, iz Livna i Tomislavgrada.

Objavljeno: 09.12.2015.

Nastavljen „Advent u Međugorju“

Vrijeme u Došašću u župi obogaćeno je susretom župljana svake nedjelje, nakon večernje mise na prostoru stare crkve, pod nazivom „Advent u Međugorju“. Na drugu nedjelju Došašća domaćini su bili župljani filijale Vionica. Druženje je započelo paljenjem Adventske svijeće koju ja zapalila Nada Jerkić, najstarija članica HKUD-a „Sv. Marko“ iz Vionice.  (slike)

Objavljeno: 08.12.2015.

Susret ministranata u Međugorju

Od  4. do 6. prosinca 2015. u Međugorju je  održan je susret ministranata iz cijele Hercegovine koji je predvodio fra Goran Azinović, s postulantima. Svaka župa imala je nekoliko predstavnika. Susret je počeo krunicom i večernjom svetom misom u župnoj crkvi sv. Jakova u Međugorju.  (slike)

Objavljeno: 07.12.2015.

Proslava svetkovine Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije

U utorak, 8. prosinca svetkovina je Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije. Sv. mise na hrvatskome jeziku u župnoj crkvi u Međugorju su u 6 (sv. misa zornica),11 i 18 sati. Večernji molitveni program, kao i redovito, počinje krunicom u 17 sati, potom slijedi večernja sveta misa u 18 sati. Od 21 do 22 sata je Klanjanje Isusu u Presvetomu Oltarskom Sakramentu.

Objavljeno: 06.12.2015.

Nastavlja se „Advent u Međugorju”

Na Drugu nedjelju došašća, 6. prosinca nastavlja se „Advent u Međugorju”, na prostoru stare župne crkve, nakon večernje svete mise, u 19 i 30, kada će domaćini biti mještani Vionice. Pripreme su u tijeku. Damir Mandarić, predsjednik HKUD „Sveti Marko” Vionica  kazao je da se raduju ovom događaju:

Objavljeno: 04.12.2015.

„Međugorje je mjesto rođenja moje vjere“

Međugorska hodočasnica i kantautorica duhovne glazbe Marijana Zovko iz Laupheima u Njemačkoj hodočastila je ovih dana u Međugorje. Marijana  je u programu radiopostaje „Mir“ Međugorje govorila o svom iskustvu Međugorja. „Došla sam u Split na jedan duhovno-psihološki seminar i poželila sam doći u Međugorje, da se još bolje pročistim životnom ispovijedi, da mogu poći osnažena natrag svome domu.

Objavljeno: 04.12.2015.

Počela molitva mladih na Podbrdu u Došašću

Mladi župe Međugorje tijekom došašća okupljaju se u molitvi krunice uz Brdo ukazanja svaku večer u 20:30, osim nedjelje. Molitvena inicijativa je nastala prije više od godinu dana kada se okupila skupina mladih ljudi u molitvenu skupinu. Radoslav Šego kaže da je ideja došla kada je jedan njihov prijatelj imao nesreću: „I tako smo se okupili i htjeli podržati njegovu obitelj u molitvi.

Objavljeno: 03.12.2015.

Međugorje u pripravi za Božić

U tijeku su pripreme za Božić u župi Međugorje. Uz molitveno-duhovnu pripravu župljana i hodočasnika kroz svete mise zornice u 6h, u župi se gradi i Betlehem na prostoru ispred crkve sv. Jakova. Već nekoliko dana momci iz zajednice Cenacolo grade Betlehem za žive jaslice koje će biti uprizorene od Badnjaka.  (slike)

 

Objavljeno: 02.12.2015.

Seminar trajne formacije hercegovačkog područnog bratstva FSR-a

U Međugorju, u kući molitve Domus pacis, od 27. do 29. studenoga 2015., pod geslom „Molitva neka bude duša njihovog života i rada”, održan je seminar trajne formacije za članove hercegovačkog područnog bratstva Franjevačkog svjetovnog reda.  (slike)

Objavljeno: 02.12.2015.

Statistike za studeni 2015

 

Broj podijeljenih sv. pricesti: 61 000

Broj svećenika koncelebranata: 1335 (44 dnevno)

Objavljeno: 01.12.2015.