Arhiva Novosti

Svetom misom na Križevcu završen 27. molitveni susret mladih u Međugorju

Dvadeset i sedmi međunarodni molitveni susret mladih, Mladifest koji je počeo u ponedjeljak, 1. kolovoza 2016., završio je u subotu, 6. kolovoza, na blagdan Preobraženja Gospodinova, sv. misom zahvalnicom na Križevcu u 5 sati ujutro koju je predslavio fra Marinko Šakota, međugorski župnik. Mladifest je održan pod geslom „Budite milosrdni“, a ove godine je okupio  desetke tisuća mladih iz 69 zemalja.

Objavljeno: 06.08.2016.

Biciklima na susret mladih u Krakov i u Međugorje

Na Mladifestu otkrivamo puno zanimljivosti. No, sigurno je puno više onoga što nam ostaje nepoznato, skriveno. Puno je primjerice mladih sudionika Međunarodnoga susreta mladih s papom Franjom u Krakovu koji su odmah potom i sudjelovali i na Međunarodnom molitvenom susretu mladih u Međugorju.

Objavljeno: 06.08.2016.

„Kada sam počela ići u Međugorje, moj život se promijenio“

Mnogi sudionici 27. Međunarodnog molitvenog susreta mladih u Međugorju svjedoče da im se život u Međugorju iz temelja promijenio. Marica Marković živi u Sloveniji 48 godina.

O iskustvu Međugorja je kazala: „Upoznala sam Međugorje 2000. godine. Tada sam se obratila i od tada je moj dom ovdje u Međugorju. Toliko sam sretna.

Objavljeno: 06.08.2016.

Program posljednjeg dana molitvenog susreta mladih u Međugorju, petak, 5. kolovoza

Program 27. međunarodnog molitvenog susreta mladih pod geslom „Budite milosrdni“ nastavljen je i u petak, 5. kolovoza. Jutarnji program počeo je molitvom fra Marinka Šakote i nastavio se katehezom fra Antonia Šakote, na službi u Mostaru. (slike)

Objavljeno: 06.08.2016.

„Osjeti se mir i radost zbog molitve“

Sestre Jelica Jelušić, Jagoda i Ana-Marija Topalović te Nena Vilus sudjeluju na 27. međunarodnom molitvenom susret mladih u Međugorju. Jelica živi u Zagrebu, a o dojmovima Festivala mladih kaže: „Nisam prvi put u Međugorju, puno puta sam dolazila s obitelji. Na Mladifestu sam prvi put i stvarno je predivno. Nađe se mir, sve je lijepo. Tu sam sa sestrama, ima nas četiri, i s nama je kći od jedne sestre“.

Objavljeno: 05.08.2016.

Svjedočanstvo svećeničkog poziva vlč. Marijana Štingla

Vlč. Marijan Štingl u Međugorje dolazi već 9 godina i u Međugorju se rodilo njegovo svećeničko zvanje iza kojeg stoji jako duga i zanimljiva priča. Cijela obitelj je doživjela velike promjene u Međugorju kao i svi mladi prijatelji s kojima dolazi već nekoliko godina na Mladifest.  25. lipnja 2016. zaređen je za svećenika.

Objavljeno: 05.08.2016.

Iskustva sudionika 27. međunarodnog molitvenog susreta mladih

S. Marija Dijana Mlinarić, karmelićanka Božanskog srca Isusova iz Zagreba došla je na susret mladih u Međugorju s grupom Karmelske mladeži.

S. Marija Dijana je, u programu radiopostaje „Mir“ Međugorje kazala: „Mnogi od njih su po prvi put na Festivalu mladih.

Objavljeno: 05.08.2016.

Program molitvenog susreta mladih u Međugorju, četvrtak, 4. kolovoza

Program 27. međunarodnog molitvenog susreta mladih u Međugorju nastavljen je i u četvrtak, 4. kolovoza 2016. U dopodnevnome dijelu od 9 sati molitvu je predmolio fra Stanko Ćosić, katehezu je držao vlč. Ciril Ćuš, župnik u dvjema slovenskim župama, Žetale i Stoperce. Vlč. Ciril je pozvao mlade da budu milosrdni. Potom su uslijedila svjedočanstva. (slike)

Objavljeno: 05.08.2016.

Poruka kardinala Schönborna mladima

I ove godine sjetio se svih sudionika Mladifesta dragi prijatelj, kardinal Christoph Schönborn iz Beča.  „Draga mlada braćo i sestre! Nakon čudesnih dana Svjetskog dana mladih s Papom Franjom u Krakovu, na kojima sam i ja sudjelovao, radujem se na poseban način da vama u Međugorju pošaljem svoje pozdrave!

Objavljeno: 05.08.2016.

Prvi put na Festivalu mladih

Brojni hodočasnici su po prvi put na Međunarodnom susretu mladih u Međugorju. Jelena Jakšić iz Zagreba je preko prijatelja saznala za susret mladih u Međugorju. Jelena kaže da je bila i u jednome katoličkom kampu, gdje se pričalo o Međugorju.

Objavljeno: 04.08.2016.

Održana procesija mladih u Međugorju

U srijedu, 3. kolovoza, nakon večernje svete mise koju je predslavio, fra Ivan Penavić, mladomisnik, član Hercegovačke franjevačke provincije, a propovijedao p.Ivan Ike Mandurić održana je procesija mladih u obliku srca. Procesija s Gospinim kipom koji su nosili mladi iz Švicarske, kao i prošle godine, bila je u prostoru ispred vanjskog oltara crkve sv. Jakova.

Objavljeno: 04.08.2016.

Program molitvenog susreta mladih u Međugorju, srijeda, 3. kolovoza

Središnji događaj i ovoga dana, 3. kolovoza, na Festivalu mladih bila je sveta misa, koju je od 19 sati predslavio fra Ivan Penavić, mladomisnik, član Hercegovačke franjevačke provincije, a propovijedao je pater Ivan Ike Mandurić, član Družbe Isusove u Hrvatskoj. U koncelebraciji je bilo 446 svećenika. Preko livestreama program je pratilo 416. 200 gledatelja. (slike)

Objavljeno: 04.08.2016.

Program molitvenog susreta mladih u Međugorju, utorak, 2. kolovoza

Na  27. međunarodnom molitvenom susretu mladih u Međugorju u utorak, 2. kolovoza ujutro u 6 sati, mladi su pohodili Brdo ukazanja gdje su molili krunicu. Program Festivala nastavljen je od 9 sati na vanjskom oltaru molitvom fra Stanka Ćosića i katehezom don Damira Stojića, člana Salezijanske zajednice u Hrvatskoj, o Božjem milosrđu, o Milosrdnom Ocu. (slike)

Objavljeno: 03.08.2016.

Svjedočanstvo fra Borisa Baruna na Festivalu mladih, utorak 2.kolovoza

Fra Boris Barun, svećenik pariške franjevačke provincije, svjedočio je mladima u jutarnjem programu, u utorak, 2. kolovoza. Fra Boris je kazao da je imao izvanrednu milost provesti jednu godinu u Međugorju, mjestu milosti.

Objavljeno: 03.08.2016.

Svjedočanstvo dr. Csókaya Andrása na Festivalu mladih, utorak, 2.kolovoza

Dr. Csókay András iz Mađarske svjedočio je u jutarnjem programu Festivala mladih u utorak, 2. kolovoza. „Srdačno vas pozdravljam i s radošću stojim ponovo pred vama nakon devet godina.  (slike)

 

Objavljeno: 03.08.2016.