Arhiva Novosti

Peti kamp za djevojčice zajednice Totus Tuus u Međugorju

Peti kamp za djevojčice zajednice Totus Tuus u Hercegovini održao se od 24. do 26. ožujka u kući Domus Pacis u Međugorju. Na kampu je sudjelovalo 30 djevojčica u dobi od 9 do 14 godina iz različitih dijelova Hercegovine (Posušje, Mostar, Čitluk, Čapljina, Bijelo Polje). Tema kampa bila su djeca Fatime – blaženi Frano i Jacinta, te službenica Božja Lucija. (slike)

Objavljeno: 29.03.2017.

Suradnik poljske Informativne katoličke agencije boravio u Međugorju

Poljaci su narod koji osobito časti Blaženu Djevicu Mariju, te se i u Međugorju mogu susresti brojni hodočasnici iz Poljske. Proteklih je dana u Međugorju boravio i novinar Jakub Kubica, suradnik poljske Informativne katoličke agencije, kako bi Poljacima donio aktualnu sliku Međugorja uoči dolaska Papinog izaslanika, poljskog nadbiskupa Henryka.

Objavljeno: 29.03.2017.

Susreti župljana u korizmi

U župi se Međugorje nastavljaju korizmeni susreti župljana. U srijedu 29. ožujka domaćini su župljani iz Međugorja. „Dođimo u dvoranu Ivana Pavla II. u 19 sati i budimo jedni s drugima u meditaciji i blagovanju”, pozivaju iz Župnog ureda Međugorje. Ovo je, naime, druga godina otkada se počelo s organizacijom ovakvih molitvenih susreta u korizmi.

Objavljeno: 28.03.2017.

„Više cvijeća manje smeća”

U Međugorju je u četvrtak 23. ožujka provedena akcija čišćenja župe pod geslom „Više cvijeća manje smeća”. Mnogi su, prepoznavši cilj ovoga hvalevrijednoga pothvata, učinili vlastiti okoliš ljepšim i sebi i drugima. Tako je u samoj akciji sudjelovalo više od stotinu naših župljana, a po završetku je radnoga dijela organizirano i njihovo zajedničko druženje. Organizatori ovom prigodom zahvaljuju svim sudionicima, a posebno Župnom uredu Međugorje.

Objavljeno: 23.03.2017.

Hodočašće maturanata Katoličkog školskog centra „Sv. Josip” iz Sarajeva

U srijedu 22. ožujka u Međugorje su hodočastili maturanti Katoličkog školskog centra „Sv. Josip” iz Sarajeva. Ovaj je posjet upriličen prigodom njihovog godišnjeg izleta, kada posjete različita mjesta u Hercegovini, a kako ističu, Međugorje ih je oduševilo. Posjetili su i zajednicu „Cenacolo”, te proveli neko vrijeme i oko međugorske crkve sv. Jakova.

Objavljeno: 23.03.2017.

Izborni kapitul OFS-a Hercegovine u Međugorju

Izborni kapitul hercegovačkog područnog bratstva Franjevačkog svjetovnog reda (OFS-a) održan je od 17. do 19. ožujka 2017. godine u franjevačkoj kući molitve i susreta Domus pacis u Međugorju. U radu kapitula sudjelovalo je ukupno 36 sudionika.

Objavljeno: 23.03.2017.

Korizmeno hodočašće mladih iz Širokog Brijega u Međugorje

Kao i proteklih godina, u korizmenom su vremenu framaši sa Širokog Brijega pješice hodočastili u Međugorje. Ove je godine hodočašće organizirano 18. ožujka. Po dolasku u Međugorje, oko kipa Nebeske Majke ispred međugorske župne crkve, molili su za svoje potrebe i probleme koji ih pritišću, te za sve one koji su se u njihove molitve preporučili.

Objavljeno: 22.03.2017.

150. hodočašće u Međugorje

Mary Fernandez, 56-godišnjakinja iz Miami-a prvi je put u Međugorje došla 1988. godine. Hodočasnica je to koja neumorno živi i širi Gospine poruke, a ovo joj je ujedno 150.-to hodočašće u ovo mjesto molitve i mira. Za program Radiopostaje „Mir“ Međugorje Mary je kazala kako je njezin suprug već prije znao za ovo mjesto, no nisu razgovarali o tome:

Objavljeno: 22.03.2017.

Svetkovina Navještenja Gospodinova - Blagovijest u Međugorju

U subotu 25. ožujka je svetkovina Navještenja Gospodinova–Blagovijest. Svete mise u župnoj crkvi sv. Jakova u Međugorju su u 8,13 i 18 sati. U subotu je i redovito mjesečno cjelonoćno klanjanje. U 21 sat počinje zajedničko klanjanje do 22 sata, a poslije toga Presveto će biti izloženo do 7 ujutro.

Objavljeno: 20.03.2017.

Susreti međugorskih župljana u korizmi

Nastavljaju se korizmeni susreti međugorskih župljana. U srijedu 22. ožujka, nakon Miletine, Vionice i Šurmanaca, domaćini su župljani iz Bijakovića. Susret je, kako je to i uobičajeno, u dvorani sv. Ivana Pavla II. u 19 sati. Kako je, najavljujući ove susrete, naglasio i međugorski župnik fra Marinko Šakota, svrha im je ponovno otkrivanje vrijednosti i uloge posta u kršćanskom životu, ali i međusobnog susreta u jednostavnosti blagovanja.

Objavljeno: 20.03.2017.

Godišnje ukazanje Mirjani Dragićević-Soldo 18. ožujka 2017.

Vidjelica Mirjana Dragićević-Soldo imala je svakodnevna ukazanja od 24. lipnja 1981. do 25. prosinca 1982. Na posljednjem svakodnevnom  ukazanju Gospa je, povjerivši joj desetu tajnu, rekla da će joj se ukazivati jedanput godišnje i to 18. ožujka. Tako je i bilo tijekom svih ovih godina.  (slike)

Objavljeno: 18.03.2017.

Maurizio Baldacci: „Najvažnije je otvoriti srce“

Maurizio Baldacci, predsjednik Udruge talijanskih vodiča u marijanska svetišta (AIASM), sudjelovao je na netom završenom 24. međunarodnom susretu organizatora hodočašća, voditelja centara mira, molitvenih i karitativnih skupina vezanih za Međugorje. Na ovakve susrete dolazi od 2006. godine jer ih smatra iznimno važnima za formaciju voditelja hodočašća.

Objavljeno: 17.03.2017.

U Međugorju održana izborna skupština Frame Hercegovina

Od 10. do 12. ožujka 2017. godine područno vijeće bratstva Frame Hercegovina održalo je svoju izbornu skupštinu u kući susreta Domus pacis u Međugorju. Skupštinu su činili područni duhovni asistent fra Antonio Šakota, članovi područnog vijeća, te 49 framaša iz mjesnih bratstava.

Objavljeno: 16.03.2017.

U Međugorju održana korizmena duhovna obnova OFS-a Hercegovine

Svake godine se u korizmi održava područna duhovna obnova svjetovnih franjevaca. Ove godine se u subotu, 11. ožujka 2017. u Međugorju okupilo na molitvi i druženju oko 400 svjetovnih franjevaca iz cijele Hercegovine. Prvi dio programa održavao se u dvorani sv. Ivana Pavla II. s početkom u 16 sati. (slike)

Objavljeno: 13.03.2017.

83. obljetnica izgradnje križa na Križevcu

Dana 16. ožujka navršava se osamdeset i tri godine od završetka izgradnje križa na Križevcu i slavlja prve euharistije na brdu koje je u posljednjim desetljećima postalo glasovito u cijelom svijetu. Podsjetimo se, ideju o izgradnji križa u jubilarnoj godini našega spasenja župljanima je predložio tadašnji župnik fra Bernardin Smoljan.

Objavljeno: 12.03.2017.