Arhiva Novosti

Održan 3. Međunarodni seminar za liječnike i medicinsko osoblje

Treći međunarodni seminar za liječnike i medicinsko osoblje u Međugorju, na kojemu se okupilo 200 sudionika iz 16  zemalja, završio je u subotu, 16. svibnja misnim slavljem. Seminar je otvoren u srijedu 13. svibnja, a predavač je bio  fra Ljubo Kurtović, župnik u Veljacima. Tema ovoga seminara bila je „Mir Vama“.

Objavljeno: 17.05.2015.

26. MLADIFEST

 

Međugorje, od 31. srpnja do 6. kolovoza 2015.

 

Mir vama! (Iv 20, 21)

Objavljeno: 16.05.2015.

Dr. Danijela De Micheli Vitturi iz Splita o seminaru za liječnike i medicinsko osoblje

Među sudionicima 3. Međunarodnog seminara za liječnike i medicinsko osoblje u Međugorju susreli smo dr. Danijelu De Micheli Vitturi iz Splita, specijalisticu obiteljske medicine. Dr. De Micheli Vitturi  sudjelovala je na svakom od ova tri seminara.

Objavljeno: 15.05.2015.

Iskustva sudionika 3. Međunarodnog seminara za liječnike i medicinsko osoblje

Marica Mamuša, medicinska sestra iz Novog Travnika, treći put je na seminaru za liječnike i medicinsko osoblje u Međugorju.  „Prije svega dolazim da se duhovno okrijepim, da nađem mir za svoj život, posao i za svoju obitelj. Ono što smo čuli i kroz molitvu i pjesmu potreba je za sabranosti, mirom, jer smo svi opterećeni raznim problemima i brigama.

Objavljeno: 14.05.2015.

Počeo 3. Međunarodni seminar za liječnike i medicinsko osoblje

U Međugorju je u srijedu, 13. svibnja, počeo 3. Međunarodni seminar za liječnike i medicinsko osoblje. Na seminaru je oko 200 sudionika iz 16 zemalja, a najveći broj dolazi iz Slovačke. Sudionici, osim na predavanjima, sudjeluju i u večernjem molitveno - liturgijskom programu.

Objavljeno: 14.05.2015.

3. MEĐUNARODNI DUHOVNI SEMINAR ZA LIJEČNIKE I MEDICINSKO OSOBLJE

Tema: "Mir vama!" (Iv 20, 21)

Duhovna obnova za dušu i tijelo

3. Međunarodni seminar za liječnike i medicinsko osoblje održat će se u Međugorju od 13. do 16. svibnja 2015.

PROGRAM

Objavljeno: 11.05.2015.

Molitvena zajednica kao plod Međugorja

Jorge Zvala  je rođen na El Salvadoru, ali je odrastao u San Franciscu.  Svjedoči da je kao i većina njegovih vršnjaka, mladih ljudi koji su odrastali u San Franciscu, bio udaljen od Crkve i nije znao kako moliti. „Kad bih se morao sjetiti neke molitve iz djetinjstva, to bi bilo Očenaš i  Zdravo Marijo, da ne spominjem kako se Vjerovanja uopće ne bih mogao sjetiti. Sjećam se da sam kao mladić uvijek tragao za srećom. Izlazio bih sa svojim prijateljima i činili sve kako bismo pronašli sreću.

Objavljeno: 07.05.2015.

Svjedočanstvo Manuela Reata iz Italije

Među brojnim hodočasnicima koji ovih dana borave u Međugorju najviše ih je iz Italije. I ovaj put prostorije radiopostaje „Mir“ Međugorje posjetio je 34-godišnji Manuel Reato iz Ivrea kod Torina, dugogodišnji slušatelj i podupiratelj. Manuel dovodi i hodočasničke skupine u Međugorje. U svim ovim godinama samostalno je učio i hrvatski jezik. Kaže da se njegov život potpuno promijenio ovdje, jer je tu našao smisao svoga križa.:

Objavljeno: 06.05.2015.

Iskustva međugorskih hodočasnika

Misionar laik Carlos Lopez Valencia, voditelj zajednice Marijini službenici 1991. prvi put dolazi u Međugorje. Svjedoči kako je tada doživio  prekrasno i čudesno obraćenje srca. „Od tog trenutka sam napustio sve loše u životu što sam do tada živio.  Po ljubavi naše nebeske Majke trudio sam se biti bolja osoba, moliti i pomagati više.

Objavljeno: 05.05.2015.

Dr. Massimo de''l Bene: „Samo u Međugorju nalazim osvježenje i novu snagu“

Dr. Massimo de'l Bene, kirurg iz Milana ovih je dana boravio u Međugorju. Prije 5 godina napravio je prvu transplantaciju šaka u Italiji gospođi koja je tada imala 50 godina. Prije nekoliko godina njegova supruga je prva posjetila Međugorje, a već na idućem hodočašću bili su zajedno. 

Objavljeno: 04.05.2015.

Statistike za travanj 2015

Broj podijeljenih sv. pričesti: 139 000

Broj svećenika koncelebranata: 2695 (89 dnevno)

Objavljeno: 01.05.2015.

Svibanj - Marijin mjesec u Međugorju

Mjesec svibanj  na poseban je način posvećen Blaženoj Djevici Mariji. Zato smo svi pozvani da se u svibnju što više uključimo u večernji molitveni program, molitvu krunice i svetu misu da bi zahvalili Mariji za sve udijeljene milosti. Satnica večernjega molitvenog programa u Međugorju ostaje ista i kroz mjesec svibanj.

Objavljeno: 01.05.2015.

Četvrto međunarodno hodočašće za osobe s invaliditetom

Pred nama je i Četvrto međunarodno hodočašće za osobe s invaliditetom koje će se održati  od 11. do 14. lipnja 2015. u Međugorju. Glavni organizator je udruga „Susret“ iz Čitluka, u suradnji sa Župnim uredom i „Majčinim selom“. 

Objavljeno: 30.04.2015.

O. John Fletcher: „Mjesta kao što je Međugorje mjesta su izvanredne milosti“

Ovo vrijeme u kojem Crkva slavi otajstvo uskrsnuća, koje traje pedeset dana,  u Međugorju je obilježeno brojnim hodočasnicima, među kojima su novinari radiopostaje „Mir“ Međugorje susreli mnoge zanimljive sugovornike. O. John Fletcher pripada  zajednici Pratitelji križa koja je osnovana u Kanadi. Svećenik je 14 godina. Kazuje kako mu je ovo 11. ili 12. hodočašće. 

Objavljeno: 28.04.2015.

Prvi kamp za dječake održan u Međugorju

Od 24. do 26. travnja 2015. u Međugorju je održan kamp za dječake  u organizaciji molitvene zajednice Totus Tuus, koja djeluje u župi sv. Petra i Pavla (Franjevačka crkva) u Mostaru. Damir Musa, iz zajednice Totus Tuus kazao je da su u protekloj godini održali dva kampa za djevojčice što se pokazalo jako uspješnim: (slike)

Objavljeno: 26.04.2015.