Arhiva Novosti

Međubiskupijski susret maturanata iz Hrvatske

U organizaciji Katehetskog ureda Splitsko-makarske nadbiskupije na Humcu je 09. travnja održan sedamnaesti u nizu susret vjeroučenika završnih razreda srednje škole. Na susretu je sudjelovalo oko 2.200 maturanata predvođenih sa stotinjak njihovih vjeroučitelja i profesora.

Objavljeno: 12.04.2016.

Redovna godišnja skupština Frame Hercegovina

Od 8. do 10. travnja 2016. godine, u Međugorju, u Kući mira održana je redovna godišnja skupština Frame Hercegovina. U petak, 8. travnja, nakon smještaja i svete mise u crkvi sv. Jakova, počela je skupština na kojoj su sudjelovali predsjednici i delegati 23 mjesna bratstva te područno vijeće s područnim duhovnim asistentom fra Slavenom Brekalom.

Objavljeno: 12.04.2016.

Prvi susret mladih župe Međugorje

U nedjelju, 10. travnja 2016. u župnoj crkvi sv. Jakova svetom misom u 18 sati počinje Prvi susret mladih iz župe Međugorje (mogu sudjelovati i mladi iz drugih župa). Inicijativa za ovaj susret dolazi od mladih iz međugorske župe.

Objavljeno: 08.04.2016.

Uskrsni koncert u Međugorju

U nedjelju, 10. travnja 2016.,  u dvorani sv. Ivana Pavla II. u Međugorju, nakon večernje svete mise u 19 sati, glazbene sekcije međugorske župe organiziraju prigodan Uskrsni koncert.  Svi ste dobrodošli! Ulaznica - radost!

Objavljeno: 08.04.2016.

Fra Stojan Damjanović: „U Međugorju su veliki plodovi”

Fra Stojan Damjanović, član je Splitske franjevačke provincije Presvetoga Otkupitelja. Živi na otočiću Visovcu gdje se nalazi samostan Gospe od Anđela i novicijat. Fra Stojan je tamo vikar i domeštar. Bio je i u misijama u Africi. Piše i pjesme, dosada ih je napisao više od 200. Jednu pjesmu posvetio je Kraljici mira.

Objavljeno: 06.04.2016.

Članovi zajednice Božja pobjeda u Međugorju

Članovi zajednice Božja pobjeda iz Zagreba  hodočastili su u Međugorje početkom mjeseca travnja. Animirali su i 2. susret karizmatskih zajednica povezanih u koordinaciju obnova u Duhu Svetome Hrvatske i Bosne i Hercegovine, koji je održan u Međugorju od 1. do 3. travnja.

Objavljeno: 05.04.2016.

Vazmena osmina u Međugorju

Prvi tjedan vazmenog vremena zove se i Vazmena ili Uskrsna osmina, a čitava liturgija Crkve obilježena je Pashalnim otajstvom.  Ovo vrijeme u Međugorju je bilo obilježeno raznovrsnim hodočasničkim okupljanjima. Hodočasnici sa svih strana svijeta  u ovome su tjednu sudjelovali u  misnim slavljima na različitim jezicima te u redovitom večernjem molitvenom programu.

Objavljeno: 05.04.2016.

Statistike za ožujak 2016

 

Broj podijeljenih sv. pricesti: 114 400

Broj svećenika koncelebranata: 1424 (45 dnevno)

Objavljeno: 01.04.2016.

Aleluja u izvedbi sestara Ramljak iz Međugorja

Radiopostaja „Mir” Međugorje na Uskrs je objavila glazbeni videospot, snimljen u studiju 3, u kojem skladbu Aleluja, izvode sestre Daria i Anna Maria Ramljak iz Međugorja. Naime, riječ je o novom projektu  kojim radiopostaja „Mir”  želi podržati mlade nadarene ljude.  

Objavljeno: 31.03.2016.

Nedjelja Božjeg milosrđa u Šurmancima

U Šurmancima, filijali međugorske župe uz rijeku Neretvu, nalazi se crkvica Milosrdnog Isusa. Tamo se svake godine na blagdan Božjeg Milosrđa, u prvu nedjelju po Uskrsu slavi posveta crkve sagrađene 2002. god. I ove godine na Mali Uskrs, središnje slavlje je sveta misa u 11 sati.

Objavljeno: 29.03.2016.

Sveto trodnevlje Velikog tjedna - Uskrs

Središte je liturgijske godine Kristova muka, smrt i uskrsnuće, u bogoslužju Crkve nazvano pashalnim ili vazmenim otajstvom. To sveto trodnevlje Krista raspetoga, pokopanog i uskrsloga župljani župe Međugorje proslavili su zajedno s domaćim i stranim hodočasnicima.  (slike)

Objavljeno: 27.03.2016.

Uskrsnu Gospodin doista! Aleluja!

"Mir vama! Kao što je mene poslao Otac, tako i ja šaljem vas."

(Evanđelje po Ivanu 20,21)

Objavljeno: 26.03.2016.

Molitva Križnog puta međugorskih župljana i hodočasnika na Križevcu

Na Veliki petak, od ranih jutarnjih sati vjernici su se, u većim ili manjim skupinama, uspinjali na Križevac, moleći na različitim jezicima Križni put.  Kao i svake godine, u podnožju Križevca, u 11 sati započela je i središnja pobožnost Križnoga puta za  župljane i hrvatske hodočasnike, koju su predvodili franjevci na službi u Međugorju, župnik fra Marinko Šakota, te župni vikari fra Ivan Landeka ml. i fra Hrvoje Miletić.  (slike)

Objavljeno: 26.03.2016.

Završeni susreti međugorskih župljana u korizmi

U srijedu, 23. ožujka, nakon večernje svete mise u dvorani sv. Ivana Pavla II. održan je posljednji u nizu susreta međugorskih župljana  što su se održavali u korizmi. Na posljednjem susretu domaćini su bili djelatnici Župnog ureda i Informativnog centra.

Objavljeno: 24.03.2016.

Predsjednica s izaslanstvom Organizacijskog odbora za obilježavanje 100. godišnjice humanitarne akcije spašavanja djece od gladi iz Hrvatske i BiH

 

22. ožujka 2016.
Zagreb

Predsjednica Republike Hrvatske primila je danas izaslanstvo Organizacijskog odbora za obilježavanje 100. godišnjice humanitarne akcije spašavanja djece od gladi iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Objavljeno: 22.03.2016.