Arhiva Novosti

U Međugorju održan seminar za djevojke

Od 22. do 24.rujna u Kući mira u Međugorju održan je seminar za djevojke osmih i devetih razreda. Na seminaru su sudjelovale 44 djevojke iz različitih hercegovačkih mjesta poput: Mostara, Tomislavgrada, Ljubuškog i Posušja. Seminar su animirale s. Anđela Pervan, s. Marijana Selak i s. Katarina Raič.

Objavljeno: 29.09.2017.

U Međugorje stigle pješice iz Karlovca

63-godišnja Vera Lakatoš iz Osijeka i 64-godišnja Gordana Smitka iz Zagreba nakon 11 dana pješačenja stigle su u Međugorje iz Karlovca u četvrtak, 28. rujna.

Gđa Lakatoš je gostovala u programu Radiopostaje „Mir“  Međugorje. O hodočašću je rekla: „U tih 11 dana nam se dogodilo mnogo prekrasnih stvari, srele smo puno prekrasnih ljudi.

Objavljeno: 29.09.2017.

Različiti seminari i 2018. u Međugorju

Tijekom godine u Međugorju se, uz redovite seminare posta i molitve, održavaju i različiti međunarodni seminari. Neki od njih imaju dugogodišnju tradiciju, a neki su pokrenuti tek prije nekoliko godina. Ti su seminari namijenjeni svećenicima, laicima, voditeljima centara mira, bračnim parovima, liječnicima, medicinskom osoblju...

Objavljeno: 29.09.2017.

Preminula s. Valerija (Magdalena) Ilić

Dana 26. rujna 2017. godine u Gospodinu je preminula s. Valerija (Magdalena) Ilić, rodom iz župe Međugorje (iz Miletine) u 95. godini života i 77. godini redovništva. Sprovod je u četvrtak, 28. rujna 2017. godine.

Sprovodni će obredi započeti u 15 sati svetom misom zadušnicom koja će se slaviti u Mostaru - u kapeli samostana u Franjevačkoj 88 - a potom slijedi obred pokopa u sestarskom groblju „Gruban“ u Bijelom Polju.

Objavljeno: 27.09.2017.

Predstavljanje knjige „Prije nego odrastem“ u Međugorju

Predstavljanje knjige  „Prije nego odrastem“, autorice Ivane Milićević bit će upriličeno u nedjelju 1. listopada u 19:30 sati u dvorani sv. Ivana Pavla II. (žuta dvorana) u Međugorju.

Objavljeno: 26.09.2017.

Trojica prijatelja iz Zagreba na hodočašću pješice u Međugorje

Trojica prijatelja Kristijan Kezerić, Roberto Čergar i Roko Palić su iz Zagreba pošli pješice na hodočašće u Međugorje u subotu 16. rujna. Sva trojica su iz župe Svih svetih, Sesvete. Na ispraćaju su bili pomoćni zagrebački biskupi mons. Ivan Šaško i mons. Mijo Gorski uz župnika preč. Marija Miglesu.

Objavljeno: 26.09.2017.

Crkvica Milosrdnog Isusa u Šurmancima

Filijalna crkva u Šurmancima, jednom od sela u župi Međugorje, u dolini rijeke Neretve, blagoslovljena na blagdan Božjeg Milosrđa 7. travnja 2002., posvećena je Milosrdnom Isusu. (slike)

Objavljeno: 25.09.2017.

Pobožnost klanjanja Isusu u Presvetom oltarskom sakramentu u Međugorju

Brojni hodočasnici ističu kako ih se u Međugorju najviše dojmila pobožnost klanjanja Isusu u Presvetom oltarskom sakramentu. Ova pobožnost, od 1. rujna u međugorskoj župi je utorkom  i subotom od 21 do 22 sata te četvrtkom nakon večernje svete mise.

Objavljeno: 25.09.2017.

Umirovljenice iz Osijeka i Zagreba odlučile pješačiti od Karlovca do Međugorja

Da će ikada pješačiti dalje od Aljmaša, Osječanka Vera Lakatoš (63) nije niti sanjala sve donedavno kada je preko Facebooka upoznala godinu dana stariju Zagrepčanku Gordanu Smitku. Predložila joj je da pješače zajedno sve do Međugorja i nije im mnogo trebalo da se odluče za to. Vera je krenula vlakom do Karlovca, kamo se Gordana uputila pješice iz Zagreba.

Objavljeno: 23.09.2017.

Humanitarna udruga „Marijine ruke” iz Međugorja nastavlja svoj hvalevrijedan rad

Humanitarna udruga Marijine ruke osnovana je u srpnju 2016. godine u Međugorju s ciljem pomoći siromašnima i svima kojima je pomoć potrebna. Prije osnutka udruge, u župi su  Međugorje tri godine djelovali kao Ured za potrebite. Na činjenje dobra i pomoć potrebitima potakle su ih riječi Kraljice Mira: 

Objavljeno: 22.09.2017.

Molitveni program u Međugorju – zimski raspored

Od 1. rujna u Međugorju je promijenjena satnica molitveno-liturgijskog programa. Novi raspored molitvenog programa traje do 31. svibnja  2018. godine. Molitva krunice u župnoj crkvi od 1. rujna počinje u 17, a sv. misa u 18 sati. Nakon mise slijedi uobičajeni molitveni raspored, ovisno o danu u tjednu.

Objavljeno: 22.09.2017.

Međugorski hodočasnici

Proteklih dana u Međugorju Ured informacija bilježi skupine hodočasnika iz: Irske, Engleske, SAD-a, Poljske, Italije, Francuske, Njemačke, Austrije, Brazila, Malte, Južne Afrike, Libanona, Kostarike, Argentine, Belgije, Portugala, Slovačke, Češke, Mađarske, Španjolske,  Švicarske, Meksika, Haitija, Škotske, Kanade i  Koreje.

Objavljeno: 21.09.2017.

Udruga „Fra Slavko Barbarić“ Međugorje

Božjom providnošću, godine 1991. osnovan je Fond „Prijatelji talenata“ Međugorje s nakanom materijalne i duhovne potpore talentiranim i materijalno ugroženim studentima. Tvorac ideje, utemeljitelj i predsjednik Fonda do svoje smrti bio je dr. fra Slavko Barbarić, član Hercegovačke franjevačke provincije.

Objavljeno: 21.09.2017.

U Međugorju održan seminar za animatore „Tko hoće da među vama bude najveći, nek vam bude poslužitelj”

Prvi seminar ove framaške godine bio je seminar za animatore koji se održao od 15. do 17. rujna 2017. godine u Kući mira u Međugorju, pod geslom „Tko hoće da među vama bude najveći, nek vam bude poslužitelj.“

Objavljeno: 19.09.2017.

Međugorski župnik na misi u Dubrovniku: „Budite strogi prema sebi, a velikodušni prema drugima"

Misno slavlje u 9 sati u nedjelju, 17. rujna u Biskupijskom svetištu Gospe od Milosrđa u Dubrovniku gdje vjernici iz cijelog Dubrovnika, biskupije, doline Neretve te iz Hercegovine dolaze iskazati štovanje moćima tijela drugog hrvatskog sveca sv. Leopolda Bogdana Mandića, predvodio je fra Marinko Šakota, župnik župe sv. Jakova iz Međugorja.  (slike)

Objavljeno: 17.09.2017.