Arhiva Novosti

Međugorska krunica za mladog tenisača

Međugorski župnik fra Branko Radoš susreo se u kratkom razgovoru s jednim od svojih mladih župljana - tenisačem Marinom Čilićem.

Objavljeno: 06.07.2005.

«Mäster-Olofskören» iz Švedske na gostovanju u BiH i Hrvatskoj

Turneju od nekoliko koncerata koje održava u BiH i Hrvatskoj, «Mäster-Olofskören» iz Stockohlma (Švedska) pod ravnanjem M. Bo Tobiassona započeo je u subotu, 2.7.2005., u župnoj crkvi u Međugorju. Zbor je pratio večernju svetu Misu, a poslije mise održao kratki sakralni koncert za vjernike, koji je uživo prenosio i Radio «Mir» Međugorje.

Objavljeno: 04.07.2005.

Novi CD uz 24. obljetnicu ukazanja – Pjesme za klanjanje

Uz 24. obljetnicu ukazanja i u godini Euharistije, Informativni centar «Mir» Međugorje izdao je novi CD. Ovaj CD sadrži meditacije i pjesme poznate svima onima koji dolaze na klanjanje u Međugorje.

Objavljeno: 03.07.2005.

Nova kruna za Gospin kip u crkvi sv. Jakova u Međugorju – Svjedočanstvo: Angel Maria Garcia Alvarez, arhitekt dizajner

Angel Maria Garcia Alvarez (iz Madrida, Španjolska), arhitekt dizajner nove krune za Gospin kip u crkvi sv. Jakova u Međugorju (koji je i dizajner predivne velike pokaznice poklonjene Svetištu 2001.) dao je svjedočanstvo o tome kako je došlo do tog projekta i kako je bio ostvaren.

Objavljeno: 02.07.2005.

24. obljetnica Gospinih ukazanja u Međugorju

Dvadeset i četvrta obljetnica Gospinih ukazanja proslavljena je u Međugorju i širom svijeta.(photos: 23. - 25. 06. 2005.)

Objavljeno: 27.06.2005.

24. obljetnica ukazanja, 25.06.2005. - Propovijed fra Branka Radoša

Dragi hodočasnici, štovatelji Kraljice mira, braćo i sestre!

Čitava naša ljudska povijest prepuna je primjera koji nam očituju Božju brigu za nas. Koliko je samo riječi, djela i gesta u kojima je više nego očita Božja ljubav. Sjetimo se kako se Bog brinuo za prve ljude Adama i Evu, kako je vodio Abrahama i Josipa, kako je čudesno izveo i kroz sve opasnosti i zamke pustinje do Obećane zemlju proveo svoj izabrani narod. Božja briga se očitovala preko tolikih proroka, patrijarha i kraljeva. No, vrhunac Božje brige i ljubavi svakako je u Isusu Kristu.

Objavljeno: 27.06.2005.

Redovito Gospino ukazanje vidjelici Ivanki 

 Vidjelica Ivanka Ivanković Elez imala je redovito godišnje ukazanje 25. lipnja 2005.

Objavljeno: 25.06.2005.

Moira Lister: «Više ne moram strahovati»

Moira Lister, kazališna, filmska i TV glumica (rođena 1923.) koja je ostvarila briljantnu karijeru u Londonu (vidi: http://www.tonyhancock.org.uk/moira.html), bila je na svojem drugom hodočašću u Međugorju u lipnju 2005. Uz suze radosnice, dala je svoje svjedočanstvo.

Objavljeno: 23.06.2005.

Župni ured Međugorje ne podržava projekt satelitske televizije « Mary TV » u Međugorju

Brojni hodočasnici postavljaju nam pitanja o građevinskom i medijskom projektu «Mary TV» koji u Međugorju poduzimaju organizacije «Children of Medjugorje» i «Sveti Maximilien Kolbe» odnosno Denis Nolan i Sr. Emmanuel Maillard.

Objavljeno: 22.06.2005.

Raspored molitveno-liturgijskog programa za 24. obljetnicu Gospinih ukazanja u Međugorju

U svetištu Kraljice Mira u Međugorju u subotu 25. lipnja 2005. obilježava se 24. obljetnica Gospinih ukazanja.

Objavljeno: 21.06.2005.

Chris Rogers (novinar) i Matt Writtle (fotograf) iz Velike Britanije

U lipnju 2005, Chris Rogers (novinar) i Matt Writtle (fotograf, dobitnik nekoliko fotografskih nagrada) došli su iz Velike Britanije da bi napravili foto-reportažu o Međugorju za «Times Magazine». Za Chrisa, to je bilo kao vratiti se kući nakon 15 godina. Matt je u Međugorje došao prvi puta. Višnja Spajić s njima je razgovarala za Radio «Mir» Međugorje.

Objavljeno: 17.06.2005.

Zagrebački profesori boravili u Međugorju

Uoči blagdana sv. Ante, u Međugorju je boravila grupa ravnatelja i srednjoškolskih profesora iz Zagreba. U nedjelju 12. lipnja, bili su sudionici misnog slavlja, te su u noćnim satima pohodili brdo Križevac i brdo Gospina ukazanja.

Objavljeno: 15.06.2005.

Devetnica za 24. obljetnicu Gospinih ukazanja u Međugorju

U Međugorju započinje devetnica zahvalnosti za 24 godine ukazanja Kraljice Mira. Molimo krunicu na Brdu ukazanja svakog dana u 16 sati i pozivamo sve Gospine hodočasnike, gdje god bili, da se sjedine u radosnoj molitvi!

Objavljeno: 15.06.2005.

Papa Ivan Pavao II pozitivno je pisao o Međugorju

Web-portal www.kath.net objavio je 25. svibnja tekst u kojem kaže da su «Gospina ukazanja u Međugorju za Papu bila vjerodostojna, što se vidi iz njegove privatne prepiske s poznatim poljskim novinarom Marekom Skwarnickim i njegovom suprugom Zofiom».

Objavljeno: 10.06.2005.

Hrvatski akademici u Međugorju

U četvrtak, 9. lipnja u Međugorju je boravilo vodstvo Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.

Izaslanstvo je predvodio predsjednik akademik Milan Moguš, generalni tajnik akademik Slavko Cvetnić i tajnik prof. dr. Slobodan Kaštela. Predsjednik Moguš je kazao kako je vrlo radostan što je mogao prvi put boraviti na mjestu gdje se toliki obraćaju i izlijevaju svoje molitve po Mariji Bogu.

Objavljeno: 10.06.2005.