Arhiva Novosti

Uočnica 39. obljetnici ukazanja: Mi trebamo biti molitva, radost, nositelji svjetla...

Fra Danko Perutina je u svojoj propovijedi podsjetio na događaj od prije 39 godina, kada su ''šestoro malene djece na mjestu zvanom Podbrdo, na brdu Crnica, ugledali divnu, veličanstvenu, mladu ženu s djetetom u naručju za koju su odmah pomislili da je to Gospa''. (FOTO)

Objavljeno: 24.06.2020.

Hodnja mira i 39. obljetnica Gospinih ukazanja u Međugorju

U srijedu, 24. lipnja je Hodnja mira. Kao i svake godine, Hodnja polazi ujutro u 6 sati ispred samostana Svetog Ante na Humcu. Dolazak pred župnu crkvu u Međugorju predviđen je oko 10 sati. Iz župnog ureda Međugorje pozivaju sve župljane i hodočasnike, posebno mlađe da se pridruže molitvi za mir.

Objavljeno: 22.06.2020.

Devet kateheza ''Živjeti Međugorje'' svaki dan u 17:45

Kateheze nose naziv ''Živjeti Međugorje'' i obrađuju teme međugorske duhovnosti. Pozivamo vas da pratite kateheze i na taj način još snažnije živimo Međugorje.

Objavljeno: 15.06.2020.

Sutra u Međugorju počinje Devetnica Kraljici mira

Svaki dan u 16 sati, tijekom ovih devet dana molit ćemo krunicu na Podbrdu, što će biti zajednička priprava za 39. obljetnicu ukazanja Kraljice mira. I ove godine međugorski župljani predmole krunicu prije večernje sv. Mise.

Objavljeno: 14.06.2020.

 

Zbog pandemije koronavirusa, otkazuje se Međunarodna duhovna obnova za svećenike koja se trebala održati od 6. do  11. srpnja 2020.

Međunarodna duhovna obnova za svećenike održat će e  od 5. do 10. srpnja 2021.

 

Objavljeno: 09.06.2020.

U četvrtak na svetkovinu Tijelova procesija kroz Međugorje

U četvrtak, 11. lipnja je svetkovina Prevetog Tijela i Krvi Kristove (Tijelovo). Zapovjedna je svetkovina. Svete mise samo u župnoj crkvi u Međugorju su u 8, 11 i 19 sati. Nakon večernje svete mise imat ćemo procesiju s Presvetim. 

Objavljeno: 06.06.2020.

Statistike za svibanj 2020.

 

Broj podijeljenih sv. pričesti: 16 000


Broj svećenika koncelebranata: 332 (10 dnevno)

Objavljeno: 01.06.2020.

Na svetkovinu Duhova u Međugorju misu predslavio apostolski nuncij u BiH nadbiskup Luigi Pezzuto

''Niste bili sami u vremenu izolacije zbog pandemije, niste sami sada i nećete biti sami ni u budućnosti. Naravno, tu je prisutnost i blizina Gospodina Isusa i Njegove i naše Majke, Marije Kraljice Mira i Božjeg milosrđa, koji daju puninu našoj potrebi  komunicirati s Bogom i s braćom.

Stoga danas svoje molitve uzdižemo Duhu Svetomu, uzdajući se  i povjeravajući se zagovoru Marije, za cijelu Crkvu, za mir u našim zajednicama, u našoj zemlji i u cijelome svijetu'', kazao je na početku mise apostolski nuncij u BiH nadbiskup Liugi Pezzuto. (FOTO)

Objavljeno: 31.05.2020.

I Međugorje ujedinjeno u molitvi krunice s papom Franjom

Uz Međugorje, s Vatikanskim se vrtovima povezalo više svetišta iz svijeta, među kojima: Lourdes, Fatima, San Giovanni Rotondo, Pompei, Częstochowa, svetište Bezgrješnoga začeća u Washingtonu; s afričkoga kontinenta svetište u Nigeriji, u Obali Bjelokosti, iz Latinske Amerike svetište Naše Gospe od Guadalupe u Meksiku, Chiquinquira u Kolumbiji, te Luján i Milagro u Argentini...

Objavljeno: 30.05.2020.

Od 1. lipnja promjena satnice molitvenog programa u Međugorju

Od ponedjeljka, 1. lipnja, mijenja se satnica večernjeg molitvenog programa. Ljetni molitveni program bit će od 1. lipnja do 1. rujna.

Krunica će počinjati u 18 sati, a sveta misa u 19 sati. Jutarnje svete mise u sljedećem tjednu bit će vani, na vanjskom oltaru, u 7:30 sati. 

Objavljeno: 30.05.2020.

Novi broj Župnog lista župe sv. Jakova Međugorje

U mjesecu smo svibnju, mjesecu koji je na poseban način posvećen Blaženoj Djevici Mariji. Zato pozivamo sve vas da se što više uključite u večernji molitveni program, molitvu krunice i svetu misu kako bismo zahvalili Mariji za sve pružene milosti i blagoslove.  

Objavljeno: 24.05.2020.

Intervju s nadbiskupom Henrykom Hoserom, apostolskim vizitatorom s posebnom ulogom za župu Međugorje

Međugorje, prije svega izgleda kao pustinja,  u smislu da nema ljudi na ulicama, odnosno vrlo malo, nema nikakvih tragova prisutnosti hodočasnika, a  također stanovnici Međugorja, naši župljani nemaju pristup crkvi zbog visokih zahtjeva sanitarne prevencije. Ipak, to su ujedinjene obitelji, s više generacija, koje još imaju običaj zajedničke molitve, a prije svega praksu moljenja krunice. S druge strane, postoji i prijenos u cijeli svijet ove liturgije, tipične za Međugorje: sveta Misa, klanjanja i na taj način se održava povezanost između Međugorja i hodočasnika koji također osjećaju čežnju za tim mjestom i iščekuju vrijeme kada će se moći vratiti u Međugorje.

Objavljeno: 16.05.2020.

U ''Vijestima iz Međugorja'' večeras intervju s nadbiskupom Henrykom Hoserom

Pokrenute kako bi u ovim izvanrednim okolnostima Međugorje još više približili brojnim hodočasnicima iz cijelog svijeta koji ovih dana ne mogu doći, 'Vijesti iz Međugorja' večeras emitiramo četvrti put. U njima doznajte i druge aktualnosti iz Međugorja kroz naše stalne rubrike večeras nakon molitvenog programa.

Objavljeno: 14.05.2020.

Novi broj Župnog lista župe sv. Jakova Međugorje

mjesto da puštamo da nas vode strahovi, zamolimo Boga za vodstvo, prepuštajući sebe u ruke Boga živoga… Isus nam pomaže pobijediti i najveći strah – strah od smrti – koji je u temelju svih ostalih strahova: U kući Oca mojega ima mnogo stanova. Stoji to u promišljanju fra Anđelka Domazeta na početku novog Župnog lista.

Objavljeno: 11.05.2020.

U Međugorju se mise slave s narodom na vanjskom oltaru

Jutarnje svete mise u Međugorju ovaj tjedan bit će svaki dan vani, na vanjskom oltaru, u 8 sati. U sljedeću nedjelju svete mise bit će vani u 8, 11 i 18 sati. Iz župnog ureda mole da se pridržavate postavljenih pravila.

''Držite razmak jedni od drugih.  Za pričest držite razmak i primajte hostiju na ruku'', stoji to, između ostalog, u novim župnim obavijestima župe Međugorje. 

Objavljeno: 04.05.2020.