Arhiva Novosti

Pozdrav međugorskog župnika fra Marinka Šakote nadbiskupu Hoseru na svetoj misi 1. travnja 2017. u Međugorju

Vrlo poštovani i dragi nadbiskupe Henryk Hoser!

            Moje riječi su malene da izraze sve što osjećam još od 11. veljače ove godine, od blagdana Gospe Lurdske, kada je naš dragi Papa Franjo, Vas imenovao svojim osobnim izaslanikom za Međugorje. (slike)

Objavljeno: 03.04.2017.

Posljednji susret župljana u korizmi

Na posljednjem korizmenom molitvenom susretu u srijedu 5. travnja u 19 sati, domaćini će biti djelatnici Župnog ureda, Informativnog centra i Majčinog sela. Kao i redovito, susret će se održati u dvorani Ivana Pavla II.

Objavljeno: 02.04.2017.

SUSRET MONS. HOSERA S NOVINARIMA BIT ĆE 5. TRAVNJA U MEĐUGORJU

Iz Apostolske nuncijature u Bosni i Hercegovini priopćeno je, 31. ožujka 2017. da će posebni izaslanik za župu Međugorje mons. Henryk Hoser „susresti gospodu novinare u srijedu, 5. travnja, u 16 sati, u dvorani 'Sv. Ivan Pavao II.', u blizini crkve u Međugorju“. (kta)

 

Objavljeno: 02.04.2017.

Statistike za ožujak 2017.

Broj podijeljenih sv. pricesti: 70 300

Broj svećenika koncelebranata: 1475 (47 dnevno)

Objavljeno: 01.04.2017.

Hvalevrijedan rad humanitarne udruge „Marijine ruke” iz Međugorja

Humanitarna udruga „Marijine ruke” osnovana je u srpnju 2016. godine u Međugorju s ciljem pomoći siromašnima i svima kojima je pomoć potrebna. Prije osnutka same udruge, njezini su članovi u župi Međugorje djelovali tri godine kao Ured za potrebite. U programu Radiopostaje „Mir” Međugorje gostovali su Jakov Čolo, predsjednik Udruge i hrvatska pjevačica Maja Blagdan.

Objavljeno: 01.04.2017.

Susret maturanata dalmatinskih biskupija na Humcu

U subotu, 1. travnja 2017. organiziran je osamnaesti tradicionalni susret maturanata zadarske i splitsko-makarske nadbiskupije te šibenske i dubrovačke biskupije. Susret je započeo svetom misom na Humcu, koju je predvodio vojni ordinarij u BiH mons. Tomo Vukšić.

Objavljeno: 01.04.2017.

Roditelji prvopričesnika i krizmanika iz Vukovara u Međugorju

Župa sv. Filipa i Jakova i ove je godine organizirala hodočašće u Međugorje za roditelje prvopričesnika i krizmanika. Hodočašće je održano od 24. do 26. ožujka.

Objavljeno: 31.03.2017.

Riječi posebnog izaslanika Svete Stolice za župu Međugorje

Mons. Henryk Hoser, posebni izaslanik Svete Stolice za župu Međugorje, u župnoj se crkvi sv. Jakova prigodom svoga dolaska okupljenima obratio sljedećim riječima:

Objavljeno: 30.03.2017.

Posebni izaslanik Svete Stolice stigao u Međugorje

Nakon Sarajeva i Mostara, posebni je izaslanik Svete Stolice za župu Međugorje, mons. Henryk Hoser, u pratnji provincijala Hercegovačke franjevačke provincije fra Miljenka Šteke, stigao i u Međugorje. U popodnevnim su ga satima u srijedu 29. ožujka ispred župne kuće dočekali fra Marinko Šakota, međugorski župnik, braća franjevci, časne sestre franjevke na službi u Međugorju, te okupljeni župljani i hodočasnici.   (slike)

Objavljeno: 30.03.2017.

Molitveni program i hodočasničke skupine u Međugorju

Krajem mjeseca ožujka 2017. godine u Međugorju su zabilježene hodočasničke skupine iz Poljske, Francuske, SAD-a, Italije, Njemačke, Mađarske, Rumunjske, Argentine,  Šri Lanke, Irske, Austrije, Poljske, Španjolske, Litve, Koreje, Španjolske, Litve, Slovenije, Perua, Luksemburga i Rumunjske.

Objavljeno: 30.03.2017.

Mladi iz Kočerina pješice u Međugorje

Na svetkovinu Blagovijesti, u subotu 25. ožujka, 80-ak je mladih iz župe Kočerin, zajedno sa svojim župnikom fra Mariom Knezovićem, hodočastilo u Međugorje. Put je protekao u molitvi, radosti i zajedništvu. Polazak je bio u 8 sati ujutro, a u Međugorje su stigli oko 16 sati.

Objavljeno: 29.03.2017.

Peti kamp za djevojčice zajednice Totus Tuus u Međugorju

Peti kamp za djevojčice zajednice Totus Tuus u Hercegovini održao se od 24. do 26. ožujka u kući Domus Pacis u Međugorju. Na kampu je sudjelovalo 30 djevojčica u dobi od 9 do 14 godina iz različitih dijelova Hercegovine (Posušje, Mostar, Čitluk, Čapljina, Bijelo Polje). Tema kampa bila su djeca Fatime – blaženi Frano i Jacinta, te službenica Božja Lucija. (slike)

Objavljeno: 29.03.2017.

Suradnik poljske Informativne katoličke agencije boravio u Međugorju

Poljaci su narod koji osobito časti Blaženu Djevicu Mariju, te se i u Međugorju mogu susresti brojni hodočasnici iz Poljske. Proteklih je dana u Međugorju boravio i novinar Jakub Kubica, suradnik poljske Informativne katoličke agencije, kako bi Poljacima donio aktualnu sliku Međugorja uoči dolaska Papinog izaslanika, poljskog nadbiskupa Henryka.

Objavljeno: 29.03.2017.

Susreti župljana u korizmi

U župi se Međugorje nastavljaju korizmeni susreti župljana. U srijedu 29. ožujka domaćini su župljani iz Međugorja. „Dođimo u dvoranu Ivana Pavla II. u 19 sati i budimo jedni s drugima u meditaciji i blagovanju”, pozivaju iz Župnog ureda Međugorje. Ovo je, naime, druga godina otkada se počelo s organizacijom ovakvih molitvenih susreta u korizmi.

Objavljeno: 28.03.2017.

„Više cvijeća manje smeća”

U Međugorju je u četvrtak 23. ožujka provedena akcija čišćenja župe pod geslom „Više cvijeća manje smeća”. Mnogi su, prepoznavši cilj ovoga hvalevrijednoga pothvata, učinili vlastiti okoliš ljepšim i sebi i drugima. Tako je u samoj akciji sudjelovalo više od stotinu naših župljana, a po završetku je radnoga dijela organizirano i njihovo zajedničko druženje. Organizatori ovom prigodom zahvaljuju svim sudionicima, a posebno Župnom uredu Međugorje.

Objavljeno: 23.03.2017.