Arhiva Novosti

NA DOBRO VAM DOŠAO BOŽIĆ I NOVA 2008. GODINA!

Kada dođe punina vremena,

odasla Bog Sina svoga …

a Marija u sebi pohranjivaše sve te događaje

i prebiraše ih u svome srcu…

 

Draga djeco, ovo su dani kojima Otac daje posebne milosti svima koji otvore srca. Ja vas blagoslivljem i želim da i vi, draga djeco, spoznate milosti i stavite sve na raspolaganje Bogu, da bi se on preko vas proslavio. Moje srce brižno prati svaki vaš korak. (Poruka, 25.12.1986.)

 

Na dobro vam došao Božić i nova 2008. godina!

Informativni centar „Mir“ Međugorje

Objavljeno: 24.12.2007.

Svjedočanstvo vjere i ozdravljenja zahvaljujući duhovnosti Međugorja Mirjana Ravlić i Marija Vučak iz Osijeka

U studenom su u Međugorje hodočastile Mirjana Ravlić i Marija Vučak iz Osijeka. Mirjana je župnom uredu dostavila medicinsku dokumentaciju o izlječenju, uz koju je priložila pismo. U pismu je napisala kako joj je prije 12 godina, u 41. godini života, dijagnosticiran karcinom dojke. Slijedila su zračenja, kemoterapije, brojne posjete liječničkim ordinacijama…

Objavljeno: 21.12.2007.

Okulisti –volonteri iz Italije za potrebne u Međugorju

U Majčinu Selu je od 6. - 9. 12. 2007. boravila skupina talijanskih zdravstvenih radnika specijaliziranih za očne bolesti: Dr. Tanzarella i Dr. S. Verga - okulisti, Gđa C. Verga – optičar, te Maria G. i L. Fornaro - medicinske sestre. Oni su profesionalno i s puno ljubavi volonterski pregledali oko 250-tak djece iz Majčina Sela - Bijakovići, Obiteljskog centra Ivan Pavao II – Vionica, te OŠ Međugorje.

Objavljeno: 19.12.2007.

Božićni koncert

U nedjelju 16. prosinca 2007. u 15 h, u međugorskoj župnoj crkvi održan je tradicionalni zajednički božićni koncert međugorskog dječjeg župnog zbora „Golubići mira“ pod ravnanjem sestre Slavice Kožul, te dubrovačkog dječjeg zbora „Mali raspjevani Dubrovnik“ pod ravnanjem maestra Đele Jusića.

Objavljeno: 17.12.2007.

Božić i Nova godina - priprava i  program

Priprava za Božić: devetnica na Brdu ukazanja u 14 h, ispovijed u 17 h

Žive jaslice: na Badnjak između večernje svete Mise i Božićnog bdijenja, na blagdan Nevine dječice, te na Staru godinu, zajednica „Cenacolo“ uprizoruje žive jaslice na prostoru ispred vanjskog oltara.

Objavljeno: 17.12.2007.

Obilježena deseta obljetnica rada Radiopostaje MIR Međugorje

U subotu 8. prosinca svečanom svetom Misom u župnoj crkvi svetog Jakova u Međugorju obilježena je deseta obljetnica rada Radiopostaje MIR Međugorje. Euharistijsko slavlje predslavio je dr. fra Ivan Sesar, provincijal Hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja Marijina i bivši direktor Informativnog Centra i Radiopostaje MIR Međugorje, u suslavlju s dr. fra Miljenkom Štekom, sadašnjim direktorom Informativnog Centra i Radiopostaje MIR Međugorje, fra Mariom Knezovićem, bivšim ravnateljem Informativnog Centra i glavnim urednikom Radiopostaje MIR Međugorje, te fratrima na službi i svećenicima na hodočašću u Međugorju.

Svetoj Misi nazočili su djelatnici, suradnici i podupiratelji Radiopostaje. Svojim pjevanjem slavlje je uveličala glazbena skupina „Misterij“ iz Zagreba.

Objavljeno: 14.12.2007.

Kuća molitve „Domus Pacis“ - godišnji izvještaj za 2007. god.

Seminari posta, molitve i šutnje

Hrvati                           4 seminara        158

Poljaci                          4 seminara         111

Francuzi                       2 seminara           81

Talijani                         2 seminara           99

Austrijanci                    4 seminara           85

Litvanci                        3 seminara         150

Česi                             1 seminar             46

Ukrajinci                       1 seminar            50

Slovaci                         2 seminara          92

Engleski                        1 seminar           24

Mađari                          1 seminar           25

Nijemci                         2 seminara          58

Kanađani                     1 seminar            33

Ukupno                 28 seminara    1012 osoba

 

Objavljeno: 10.12.2007.

Trinaesti međunarodni seminar za svećenike

Trinaesti međunarodni  seminar za svećenike održat će se u Međugorju od 30. lipnja do 5. srpnja 2008. Tema seminara je: „A nama je posvetiti se molitvi i posluživanju Riječi“ (Dj 6,4).

Predavač na seminaru je fra Zvjezdan Linić, ofm. (Program i prijave)

Objavljeno: 30.11.2007.

Sedma obljetnica preminuća fra Slavka Barbarića

U subotu 24.11.2007. međugorski župljani i hodočasnici u molitvi su obilježili sedmu obljetnicu smrti fra Slavka Barbarića.

Objavljeno: 24.11.2007.

Proslavljen blagdan svete Cecilije

U četvrtak 22. studenog u župi Međugorje proslavljen je blagdan svete Cecilije, zaštitnice liturgijske glazbe. Župski zbor Kraljice mira pod ravnanjem sestre Slavice Kožul pjevao je večernju svetu Misu.

Objavljeno: 23.11.2007.

Prvi susret fotografa u Međugorju

U nedjelju 18. studenog 2007. u Međugorju su se okupili fotografi profesionalci i amateri iz BiH, Hrvatske i Crne Gore na prvi susret fotografa pod nazivom „Međugorski kamen“. U organizaciji Mate Vasilja, urednika web stranice www.medjugorje.net, u suradnji sa župnim uredom (fra Petar Vlašić i fra Tomislav Pervan) , Međugorje je otvorilo svoja vrata pedesetpetorici fotografa i fotografkinja iz BiH, Hrvatske i Crne Gore.

Objavljeno: 21.11.2007.

Nagrada Visoke škole u Koblenzu (Njemačka) za knjigu o Međugorju

Thomas Müller, član zajednice za novu evangelizaciju „Totus Tuus“, diplomirani kemičar i teolog, za svoj diplomski rad “25 Jahre Medjugorje - Eine theologisch-kirchenrechtliche Bewertung im Licht des Glaubenssinn“ (25 godina Međugorja – teološko-crkveno-pravna procjena u svjetlu smisla za vjeru) dobio je godišnju nagradu Visoke škole u Koblenzu.

Objavljeno: 20.11.2007.

Silvia Janine Rusneac: Gospa iscjeljuje Crkvu u Rumunjskoj

Silvia Janine Rusneac iz Rumunjske diplomirala je rimokatoličku i grkokatoličku teologiju. Od 1994. god. organizira hodočašća u Međugorje. Ovo je njezino svjedočanstvo:

Objavljeno: 16.11.2007.

Četrnaesti odašiljač za Radiopostaju „Mir“ Međugorje

Nakon što su stigla sva potrebna dopuštenja od Regulatorne agencije za komunikacije - RAK-a, te nabavljena oprema, Radiopostaja „Mir“ Međugorje pustila je u rad još jedan odašiljač, četrnaesti po redu i to za područje Bugojna.

Objavljeno: 13.11.2007.

„Dijalog u obitelji“ - Osmi međunarodni seminar za bračne parove

U Međugorju je od 31. listopada do 3. studenoga održan Osmi međunarodni seminar za bračne parove o temi „Dijalog u obitelji“. U radu Seminara sudjelovalo je 260 osoba (130 bračnih parova) iz Italije, Slovačke, Latvije, Ukrajine, Francuske, Nizozemske, Slovenije i Hrvatske.

Predavačica je bila dr. Jozefina Škarica, liječnica, majka četvero djece i voditeljica Savjetovališta za mlade, brak i obitelj u Šibeniku. Seminar je simultano prevođen na više svjetskih jezika. Kao i svaki prethodni oduševio je sudionike.

Objavljeno: 12.11.2007.