Arhiva Novosti

Održana 26. hodnja mira

Danas, na svetkovinu sv. Ivana Krstitelja i na uočnicu 36. obljetnice Gospinih ukazanja, kao i svih dosadašnjih godina od 1992., održana je međunarodna Hodnja mira od franjevačkoga samostana na Humcu kod Ljubuškog do međugorske župne crkve sv. Jakova. (slike)

Objavljeno: 24.06.2017.

Gospina ukazanja

24.6.1981. oko 18 sati šestoro mladih iz župe Međugorje, Ivanka Ivanković, Mirjana Dragićević, Vicka Ivanković, Ivan Dragićević, Ivan Ivanković i Milka Pavlović, vidjeli su na brdu Crnica, na predjelu zvanom Podbrdo, bijelu pojavu s djetetom u naručju. Iznenađeni i prestrašeni, nisu joj pristupili bliže.

Objavljeno: 24.06.2017.

Uočnica 36. obljetnici Gospinih ukazanja u Međugorju

Na uočnicu Gospinih ukazanja, tj. u subotu 24. lipnja, osim hodočasnika iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske u Međugorje su hodočastile i skupine vjernika iz Njemačke, Austrije, Irske, Engleske, Škotske, Kanade, SAD-a, Italije, Francuske, Koreje, Rumunjske, Brazila, Mađarske, Portugala, Ukrajine, Slovačke, Poljske, Belgije, Gvatemale, Ekvadora, Bjelorusije, Češke, Španjolske, Libanona i Kine. (slike)

Objavljeno: 24.06.2017.

Bračni par Branko i Ivančica Glas: „Međugorje nudi ono što je obitelji najpotrebnije“

Od 16. do 18. lipnja 2017. u Međugorju je održano sedmo po redu Međunarodno hodočašće obitelji koje je, u suradnji sa župnim uredom sv. Jakova iz Međugorja, organizirala  Udruga „Kup Karmel“ iz Zagreba. Sudionici ovog hodočašća su bili supružnici Branko i Ivančica Glas iz Hrvatskog Zagorja. Ističu kako u Međugorje dolaze kad god to mogu hodočaste i to već dvadeset i jednu godinu.

Objavljeno: 23.06.2017.

Međugorje se pripravlja za 36. obljetnicu Gospinih ukazanja

Pri kraju je devetnica Kraljici Mira, odnosno priprava za 36. obljetnicu Gospinih ukazanja u Međugorju, kao zahvala Nebeskom Ocu na Marijinoj prisutnosti. Na Brdu ukazanja kroz ove dane se molila krunica u 16 sati. Večernji molitveni program je, kao i redovito, na vanjskom oltaru crkve sv. Jakova.

Objavljeno: 23.06.2017.

Svećeničko ređenje u Mostaru

MOSTAR – Đakon Mostarsko-duvanjske biskupije vlč. Marin Krešić i trojica đakona iz Hercegovačke franjevačke provincije: fra Alen Pajić, fra Augustin Čordaš i fra Zvonimir Pavičić bit će zaređeni za svećenike (prezbitere) u mostarskoj katedrali Marije Majke Crkve u nedjelju 25. lipnja 2017.

Objavljeno: 23.06.2017.

30 hodočasnika iz Rame pješice krenulo u Međugorje

Jutros je 30 hodočasnika iz Rame krenulo na hodočašće pješice Gospi u Međugorje. U Međugorje bi trebali stići u nedjelju prijepodne, na dan proslave 36. godišnjice Gospina ukazanja. Želimo sretan put našim hodočasnicima! Neka vas Bog prati na putu i neka vam Gospa usliši vaše molitve! (www.rama-prozor.info)

 

Objavljeno: 23.06.2017.

HODNJA MIRA

U subotu 24. lipnja, na svetkovinu sv. Ivana Krstitelja, je Uočnica Gospinih ukazanja u Međugorju. Kao i svake godine, toga dana u 6 sati ujutro ispred samostana sv. Ante na Humcu polazi Hodnja mira. Dolazak pred župnu crkvu sv. Jakova u Međugorju predviđen je u 10 sati. Pozivaju se svi župljani i hodočasnici da se pridruže molitvi za mir. Sv. mise na hrvatskom jeziku u župnoj crkvi taj dan su u 7, 8, 11, 13 i 19 sati.

Objavljeno: 22.06.2017.

Zbor Frame Hercegovina - „Kraljici Mira”

Ususret obljetnici Gospinih ukazanja prošle godine  Radiopostaja „Mir” Međugorje objavila je glazbeni spot u kojem sudjeluje zbor Frame Hercegovina koji je otpjevao međugorsku himnu „Kraljici Mira”, u narodu poznatiju kao „Došli smo ti Majko draga”. Tekst i glazbu je napisao pok. fra Stanko Vasilj, a aranžman Živko Ključe. Zborom Frame Hercegovina ravnao je fra Tihomir Bazina.

Objavljeno: 22.06.2017.

Veliki župni zbor „Kraljica mira“ u pripremi za proslavu 36. godišnjice Gospinih ukazanja u Međugorju

U Međugorju od 1990. godine djeluje Veliki župni zbor „Kraljica mira“, kojim od 2010. ravna s. Irena Azinović. Ovaj zbor je 2015. proslavio 25. obljetnicu postojanja i djelovanja. Tada je nakon svete mise zahvalnice upriličeno i predstavljanje novog nosača zvuka „Salve Regina”, kao i spomenice o 25-godišnjem postojanju i djelovanju zbora.

Objavljeno: 21.06.2017.

Ususret 36.obljetnici Gospinih ukazanja: Hodočašće za osobe s invaliditetom plod Međugorja

Plod Međugorja je svakako i Međunarodno hodočašće za osobe s invaliditetom koje je po šesti put održano od 15. do 18. lipnja. Mnogi sudionici ovoga hodočašća svjedočili su za program Radiopostaje „Mir“ Međugorje.

Objavljeno: 21.06.2017.

Hrvatsko kulturno umjetničko društvo „Ivan Goran Kovačić” u Međugorju

U subotu 17. lipnja Međugorje su posjetili članovi Hrvatskoga kulturno umjetničkog društva „Ivan Goran Kovačić” iz Beravaca kod Slavonskog Broda. Sudjelovali su na jutarnjoj svetoj misi te, kako su bili proputovanju za Hutovo, dio dana proveli u ovom mjestu molitve i mira.

Objavljeno: 20.06.2017.

Svetom misom završeno 6. međunarodno hodočašće za osobe s invaliditetom

Svetom misom, koju je u nedjelju 18. lipnja na vanjskom oltaru crkve sv. Jakova u  Međugorju u 11 sati predslavio fra Goran Azinović, završilo je  6. međunarodno hodočašće osoba s invaliditetom, koje se od četvrtka održavalo pod geslom „Da ljubav vaša sve više raste” - U Gospinoj školi. (slike)

Objavljeno: 19.06.2017.

Održano sedmo Međunarodno hodočašće obitelji u Međugorje

Od 16. do 18. lipnja 2017. u Međugorju je održano sedmo po redu Međunarodno hodočašće obitelji koje je, u suradnji sa župnim uredom sv. Jakova iz Međugorja, organizirala  Udruga „Kup Karmel“ iz Zagreba.

Objavljeno: 18.06.2017.

U tijeku duhovna priprava u Međugorju-Devetnica Kraljici Mira

Gotovo se neprekidno prema Gospinu kipu na Podbrdu i u ovoj Devetnici Kraljici Mira uspinju skupine hodočasnika sa svih strana svijeta. Naime, na Podbrdu se svakog popodneva od 15. do 23. lipnja u 16 sati moli krunica. Tijekom dana u Međugorju se svete mise slave na različitim jezicima, a večernji molitveni program na vanjskom oltaru župne crkve započinje molitvom krunice u 18 sati.

Objavljeno: 18.06.2017.