Arhiva Novosti

Održan godišnji kapitul OFS-a Hercegovine

Od 2. do 4. ožujka 2018. održan je godišnji kapitul hercegovačkog područnog bratstva OFS-a, u Međugorju u Kući mira. Na kapitulu su sudjelovali članovi područnog vijeća, ministri i delegati iz 14 mjesnih bratstava koja su kanonski oblikovana, predstavnici iz 3 bratstva koja su u procesu osnivanja te predstavnici područnog vijeća Frame. Ukupno, 40 sudionika.

Objavljeno: 09.03.2018.

„Kada pile uči kokoš“

Proteklog su vikenda Međugorje posjetili hodočasnici iz Istre. Točnije, oko 60 hodočasnika iz Rovinja i okolice. Riječ je o godišnjem hodočašću koji se organizira uvijek u korizmenom vremenu. Rebeka Sebastijan iz Rovinja svjedočila je  o svom iskustvu hodočašća i obraćenja u programu Radiopostaje ''Mir'' Međugorje. Rebeka je govorila o ovogodišnjem hodočašću u Međugorje: 

Objavljeno: 08.03.2018.

Pobožnost Križnoga puta u korizmenom vremenu

Osobitost  je korizmenoga vremena razmatranje Kristove muke, poglavito u pobožnosti Križnoga puta koji se moli, kako po našim crkvama, tako i po obiteljima.  U međugorskoj župi Križni se put u korizmi moli petkom na Križevcu u 14 sati, u župnoj crkvi sv. Jakova nakon večernje svete mise, te u filijalnim crkvama (Šurmanci, Vionica, Miletina) u 16 sati.

Objavljeno: 07.03.2018.

Nastavljaju se korizmeni susreti za župljane

I ove srijede nastavljaju se korizmene tribine za župljane župe Međugorje. Tako će u srijedu, 7. 3. u dvorani Ivana Pavla II. u 19:30 dvoje župljana rodom iz Bijakovića, fra Miro Šego i s. Marina Ivanković darovati svoje svjedočanstvo iz svoga života: Što pamte iz života prije nego su otišli u fratre i časne sestre, što ih je potaklo da se odazovu na Božji poziv.

Objavljeno: 06.03.2018.

Preminula s. Marija Čarapina

U subotu, 3.ožujka u kući Božanskoga milosrđa u Bukovici preminula je u Gospodinu sestra Marija Čarapina, školska sestra franjevka, u 68. godini života i 48. godini redovništva. Sprovod pok. s. Marije bit će u nedjelju, 4. ožujka 2018. godine.

Sprovodni će obredi započeti u 14 sati svetom misom zadušnicom u samostanskoj kapeli u Bijelome Polju, a potom slijedi obred pokopa u sestarskom groblju „Gruban“.

Objavljeno: 03.03.2018.

Statistike za veljaču 2018.

Broj podijeljenih sv. pricesti: 27 000

Broj svećenika koncelebranata: 681 (24 dnevno)

Objavljeno: 01.03.2018.

25. međunarodna duhovna obnova za organizatore hodočašća, voditelje centara mira, molitvenih i karitativnih skupina vezanih za Međugorje

U Međugorju je u tijeku 25. međunarodna duhovna obnova za organizatore hodočašća, voditelje centara mira, molitvenih i karitativnih skupina vezanih za Međugorje. Duhovna obnova je započela 26. veljače. Susret predvodi Međugorski župnik fra Marinko Šakota! (slike)

Objavljeno: 01.03.2018.

Treća korizmena srijeda u Međugorju

U srijedu, 28. 2. 2018. u Dvorani Ivana Pavla II. u 19:30 nastavljaju se korizmeni sureti za župljane. Ove srijede s. DOMINIKA ANIĆ govorit će nam na temu KAKO SE NOSITI SA STRESOM. Potražit će odgovore na pitanja:

Što stres ima sa mojim životom? 
Stres - moj partner na putu razumijevanja i ljudskog sazrijevanja!

Objavljeno: 27.02.2018.

Obred primanja i zavjetovanja Franjevačkog svjetovnog reda u Međugorju

U nedjelju  25.veljače 2018. u župnoj crkvi sv. Jakova u Međugorju održan je obred zavjetovanja i primanja u novicijat novih članova OFS-a Medjugorje.

Bratstvo OFS-a Međugorje postalo bogatije za 2 člana koji su dali privremene zavjete na godinu dana i 4 člana koji su ušli u novicijat. Svečanu svetu misu predvodio je duhovni asistent ovog bratstva fra Zvonimir Pavičić.

Objavljeno: 26.02.2018.

25. MEÐUNARODNA DUHOVNA OBNOVA ZA ORGANIZATORE HODOČAŠĆA, VODITELJE CENTARA MIRA I MEÐUGORSKIH MOLITVENIH I KARITATIVNIH SKUPINA

Dvadeset peta  međunarodna duhovna obnova za   organizatore hodočašća, voditelje centara mira, molitvenih i karitativnih skupina  vezanih za Međugorje, održat će se  u Međugorju  od  26. veljače do 2. ožujka 2018. godine.

Objavljeno: 21.02.2018.

Nastavljaju se korizmeni susreti za župljane

U srijedu, 21.2.2018. u Dvorani Ivana Pavla II. u 19:30 na drugom po redu korizmenom susretu za župljane gosti će biti  KREŠIMIR I MIRTA MILETIĆ, bračni par iz Zagreba. Govorit će  na temu „Kršćanska obitelj pred suvremenim izazovima“. Njihov govor će biti iz njihova iskustva - kako bračnog života tako i velikog angažmana oko zaštite obitelji i kršćanskih vrijednosti. Ovo su važne teme, jako važne!, poručuju iz župnog ureda.

Objavljeno: 19.02.2018.

Pepelnica i prvi korizmeni susret župljana

Na  Pepelnicu ili Čistu srijedu, u Crkvi je započela korizma!
Na svetim misama u Međugorju održan je obred pepeljanja - vidljivi znak prihvaćanja posta i pokore. (slike1) ; (slike2)

Objavljeno: 15.02.2018.

Korizma u Međugorju 2018.

Na Pepelnicu ili Čistu srijedu, 14. veljače 2018., u Katoličkoj Crkvi počinje  korizma, četrdesetodnevna priprava za Uskrs. Na svetim misama ujutro i navečer bit će obred pepeljanja - vidljivi znak prihvaćanja posta i pokore. Na Čistu srijedu je obvezan post i nemrs.

Objavljeno: 12.02.2018.

Susreti međugorskih župljana u korizmi

Treću godinu zaredom u župi Međugorje održat će se  korizmeni susreti. Susreti će biti srijedom (počevši od Pepelnice) u dvorani Ivana Pavla II u 19 sati, tj. nakon večernje svete mise. Nakon meditacije u tišini i razmatranja Božje riječi, u jednom će dijelu dvorane biti i blagovanje kruha i vode. Domaćini prvoga susreta su župljani iz Miletine.

Objavljeno: 11.02.2018.

Sv. misa u Međugorju u spomen žrtvama proteklih ratova

Međugorje se ovih dana sjeća svojih žrtava proteklih ratova.. Tako će se i ove godine na spomendan blaženog kardinala Alojzija Stepinca, tj. u subotu 10. veljače, u župnoj crkvi u 18 sati slaviti sveta misa za sve župljane stradale tijekom Prvog i Drugog svjetskog, te Domovinskog rata, kao i za sve koji su darovali život za vjeru i domovinu.

Objavljeno: 07.02.2018.