Arhiva Novosti

Godišnje ukazanje Mirjani Dragićević-Soldo 18. ožujka 2005.

Vidjelica Mirjana DragićeviĆ-Soldo imala je svakodnevna ukazanja od 24. lipnja 1981. do 25. prosinca 1982. Na posljednjem svakodnevnom  ukazanju Gospa je, povjerivši joj desetu tajnu, rekla da će joj se ukazivati jedanput godišnje i to 18. ožujka. Tako je i bilo tijekom svih ovih godina.

Objavljeno: 18.03.2005.

Duhovni pokret Kraljice Mira u svijetu – adresar i koordinacija

Na 12. Međunarodnom susretu za voditelje međugorskih centara mira i molitvenih, hodočasničkih i humanitarnih skupina (od 6. do 10. ožujka 2005.) predstavili smo prvi pokušaj uspostavljanja adresara koji svjedoči o univerzalnosti duhovnog pokreta potaknutog Gospinim ukazanjima u Međugorju.

Objavljeno: 11.03.2005.

Održan dvanaesti međunarodni susret za voditelje međugorskih centara mira i molitvenih, hodočasničkih i humanitarnih skupina

U Međugorju je od 6. do 10. ožujka održan dvanaesti susret za voditelje međugorskih centara mira i molitvenih, hodočasničkih i humanitarnih skupina. Na susretu je sudjelovalo oko 120 osoba iz petnaestak zemalja. Tema ovogodišnjeg susreta bila je: «Vodič i hodočasnik».

Objavljeno: 10.03.2005.

Oslobađanje od obveze pribavljanja viza za državljane Republike Slovačke, Češke Republike, Republike Poljske i Republike Mađarske

Na sjednici Vijeća ministara Bosne i Hercegovine održanoj 22.2.2005. donesena je odluka o oslobađanju od obveze pribavljanja viza za državljane Republike Slovačke, Češke Republike, Republike Poljske i Republike Mađarske koji ulaze u Bosnu i Hercegovinu u razdoblju od 01.04. do 31.10.2005.

Objavljeno: 10.03.2005.

Razgovor: Rafo Dropulić

Na jednom od seminara posta i molitve u Međugorju, od 20. do 26. veljače 2005, sudjelovao je i Rafo Dropulić rodom iz Ploča, prvi pobjednik TV show-a «Music talents Story Super Nova». Rafo je, gostujući u emisiji «Agape» Radiopostaje «Mir» Međugorje, svjedočio o svojem traženju u vjeri i putu obraćenja. S njim je razgovarao fra Mario Knezović.

Objavljeno: 09.03.2005.

Američko- korejski misionari Kraljice mira

U Međugorju se ovih dana sa skupinom hodočasnika nalazi i Gregory Nam, predsjednik udruge «Queen of Peace Missionary» (Misionari Kraljice mira – vidi: www.qpmm.org), osnovane s ciljem širenja Gospine poruke Korejancima širom svijeta. Skupinu prati o. Timothy Yun, član administrativnog odbora organizacije, inače na studiju liturgije u Rimu.

Objavljeno: 02.03.2005.

Rafo Dropulić na seminaru posta, molitve i šutnje

Rafo Dropulić, prvi pobjednik TV-show-a «Music talents Story Super Nova», sudjelovao je na seminaru posta, molitve i šutnje u kući mira u Međugorju od 20. do 26. veljače.

Objavljeno: 01.03.2005.

Akcija «Za život»

Radiopostaja «Mir» Međugorje pokrenula je humanitarnu akciju «Za život». Akciju «Za život» podržao je i vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić, pročelnik Vijeća za obitelj Biskupske konferencije BiH, ukazujući kako se ipak ne može živjeti od dara nego od rada: «Odgovornost je društva da se od svoga rada živi».

Objavljeno: 01.03.2005.

Cjelonoćno klanjanje u Međugorju

U Godini Euharistije, koju je proglasio Sveti Otac Papa, u župi Međugorje svakoga 25-og u mjesecu, kad Gospa ostavlja poruku, organizira se cjelonoćno klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu.

Objavljeno: 28.02.2005.

Molitvena inicijativa "Suradnici Kraljice mira"

Krajem 2004. u Zadru je pokrenuta molitvena inicijativa «Suradnici Kraljice mira d.d.». Osobe potaknute uzastopnim poticajima Blažene Djevice Marije Kraljice odlučuju svakodnevno provesti pola sata u molitvi. Inicijativa je rezultat višegodišnjih susreta molitvene skupine. Za sada je prijavljenih 249 članova uglavnom iz Hrvatske, a javljaju se i «Suradnici» iz BiH, Austrije, Njemačke, Danske, Italije, Malte, Srbije, Albanije, Kanade, SAD, Argentine i Konga. Koordinator je mons. Eduard Peričić. (Kontakt:  eduard.pericic@zd.t-com.hr)

Objavljeno: 24.02.2005.

Pasionsko pjevanje u Međugorju

U petak, 18. veljače, u međugorskoj crkvi upriličeno je korizmeno glazbeno-molitveno zajedništvo. Nakon večernjeg misnog slavlja, klapa «Navalija» iz Navalje s otoka Paga u Hrvatskoj izvela je pasionsko pjevanje iz Navalje.

Objavljeno: 21.02.2005.

Stepinčevo - Obljetnica mučeničke smrti fratara iz župe Međugorje

Na blagdan blaženog kardinala Alojzija Stepinca, 10. veljače, u župi Međugorje redovito se slavi spomen na mučeničku smrt fratara iz župe Međugorje: fra Križana Galića, fra Joze Bencuna, fra Marka Dragićevića, fra Mariofila Sivrića, fra Grge Vasilja i fra Jenka Vasilja, šestorice od 66 fratara franjevačke hercegovačke provincije, koje su partizani i komunisti pogubili za vrijeme i na samom kraju II. svjetskog rata.

Objavljeno: 10.02.2005.

Poziv na 12. međunarodni susret voditelja centara mira i međugorskih molitvenih, hodočasničkih i karitativnih skupina

Dvanaesti međunarodni susret voditelja centara mira, molitvenih i karitativnih skupina vezanih za Međugorje, održat će se u Međugorju od 6. do 10. ožujka 2005. godine. Tema susreta je: «VODIČ I HODOČASNIK». (Vidi: Međunarodni susreti )

Objavljeno: 04.02.2005.

Predstavljena knjiga Hrvati to znaju

U nedjelju, 23. siječnja ove godine, u Video dvorani Informativnog centra «Mir» Međugorje predstavljena je knjiga Ivana Ugrina Hrvati to znaju koju je objavila Matica hrvatska, ogranak Split.

Objavljeno: 24.01.2005.

Kraljica Mira u Rijeci

U subotu, 8. siječnja u Rijeci je osnovana molitvena zajednica Kraljice Mira. Molitveno zajedništvo osnovali su hodočasnici potaknuti pozivom Gospe iz Međugorja.

Objavljeno: 12.01.2005.