Arhiva Novosti

Hodočašće Imoćana u Međugorje

Već godinama župa sv. Franje u Imotskom organizira hodočašće u Međugorje. Ove su godine vjernici imotske župe hodočastili Kraljici mira krajem ožujka. Sto sedamdeset  župljana na ovom hodočašću pratili su župni vikar fra Ivan Vuletić te bogoslovi fra Ivan Đuzel i fra Jerko Kolovrat. Tijekom boravka u Međugorju pohodili su Podbrdo i Križevac te nazočili molitveno-liturgijskom programu u župnoj crkvi sv. Jakova.

Objavljeno: 09.04.2015.

Uskrsni koncert međugorskog zbora i tamburaškog orkestra Misericordia

U katedrali Srca Isusova u Sarajevu u tijeku je sedmodnevna pobožnost Božjem milosrđu, u sklopu koje su međugorski župni zbor Kraljica Mira i tamburaški orkestar Misericordia iz Šurmanaca održali uskrsni koncert, u utorak 7. travnja.  (slike)

Objavljeno: 08.04.2015.

Svečano proslavljen Uskrs u Međugorju

U Međugorju su se i ove godine za Uskrs okupili brojni hodočasnici koji su, u zajedništvu s međugorskim župljanima, sudjelovali u liturgiji Vazmenoga trodnevlja. Tijekom ovih dana u Međugorju su boravili hodočasnici iz : Njemačke ,SAD-a, Austrije , Italije, Koreje, Irske, Libanona, Latvije, Slovačke, Engleske, Francuske, Španjolske, Ukrajine te hodočasnici iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. (slike)

Objavljeno: 06.04.2015.

Uskrsnu Gospodin doista! Aleluja!

"Mir vama! Kao što je mene poslao Otac, tako i ja šaljem vas."

(Evanđelje po Ivanu 20,21)

Svim župljanima, hodočasnicima, prijateljima, dobročiniteljima i svim ljudima dobre volje

Sretan i blagoslovljen Uskrs!

Župnik i međugorski fratri (slike)

Objavljeno: 04.04.2015.

Članovi OFS-a i Frame Mostar hodočastili na Križevac

I ove godine na Veliki petak, od ranih jutarnjih sati, vjernici su se, u većim ili manjim skupinama, uspinjali na Križevac, moleći na različitim jezicima Križni put. Izdvajamo članove mostarskog Franjevačkog svjetovnog reda koji već 6. godinu za redom na Veliki petak rano ujutro hodočaste na Križevac. Ove godine priključili su im se i mostarski framaši zajedno sa svojim duhovnim asistentom fra Antonijom Šakotom. Kao i svake godine, početak pobožnosti bio je kod prve postaje u 5 sati.

Objavljeno: 03.04.2015.

Križni put međugorskih župljana i hodočasnika na Križevcu

Na Veliki petak, od ranih jutarnjih sati, vjernici su se, u većim ili manjim skupinama, uspinjali na Križevac, moleći na različitim jezicima Križni put. U podnožju Križevca, u 11 sati započela je i središnja pobožnost Križnoga puta za župljane i hrvatske hodočasnike, a Križni je put predmolio međugorski župnik fra Marinko Šakota, uz fra Hrvoju Miletića i provincijala Hercegovačke franjevačke provincije fra Miljenka Šteku.  (slike)

Objavljeno: 03.04.2015.

Uskrsni koncert Mješovitog župnog zbora „Kraljica mira“ iz Međugorja u sarajevskoj katedrali

U utorak, 7. travnja 2015. u sarajevskoj katedrali Presvetog srca Isusova, svečano misno slavlje povodom devetnice posvećene Blagdanu božanskog milosrđa, kao i uskrsni koncert pod nazivom „Na nebu zora rudi“, pjevat će Mješoviti župni zbor „Kraljica mira“ iz Međugorja, uz pratnju tamburaškog orkestra „Misericordia“ također iz župe Međugorje.

Objavljeno: 03.04.2015.

Veliki tjedan u Međugorju uz brojne hodočasnike

Ured informacija u Međugorju na početku Velikog tjedna bilježi dolazak hodočasnika iz Njemačke, SAD-a, Austrije , Italije, Francuske, Švicarske, Španjolske, Koreje, Slovenije i Irske. S nekima od njih razgovarali su novinari radiopostaje Mir Međugorje. Svi oni ističu radost što su u Međugorju i govore da će se rado ponovno vratiti. (slike)

Objavljeno: 02.04.2015.

Statistike za ožujak 2015

 

Broj podijeljenih sv. pricesti: 87 000

Broj svećenika koncelebranata: 1405 (45 dnevno)

Objavljeno: 01.04.2015.

Prodajna akcija međugorske Frame

Framaši župe Međugorje pjesmom, molitvom i brojnim drugim aktivnostima daju svoj doprinos plodnom duhovnom ozračju ove svjetski poznate župe. Ovih dana priredili su prodajnu akciju na štandovima u blizini međugorske župne crkve, o čemu je u programu radiopostaje Mir Međugorje govorila Zdravka Šego, predsjednica međugorske Frame.  

Objavljeno: 01.04.2015.

Hodočasnici s Tahitija u Međugorju

Među hodočasnicima koji su boravili u Međugorju proteklih dana pozornost je privukla jedna skupina, njih 45 s dalekog tihooceanskog otoka Tahitija. Voditelj skupine Pierre Anlgaux je kazao da je prvi put u Međugorje došao 1996. Pierre je još kazao: „Od tada sam došao pet puta u Međugorje koje me privlači. 2013. sam odlučio organizirati  hodočašće, koje je i tada okupilo 45 hodočasnika. Ako Bog da, iduće godine dolazim opet sa skupinom.

Objavljeno: 31.03.2015.

Veliki tjedan i Uskrs u Međugorju

Velika subota - Vazmeno bdijenje - 04. travnja – Na Veliku subotu Crkva se zadržava kod Gospodinova groba u molitvi i postu. Prijepodne u međugorskoj crkvi nema nikakvih obreda.  Krunica u crkvi počinje u 20 sati, a obredi Vazmenoga bdijenja  u 21 sat. Ispovijed je od 19:30 do 20:30 sati. Molitveni program, kao i obično, prenosi i radiopostaja ''Mir'' Međugorje.
Nedjelja, 05.  travnja, Uskrsnuće Gospodinovo - Svete mise na hrvatskome jeziku u župnoj crkvi su u 7, 8, 11 i 18 sati.

Objavljeno: 31.03.2015.

Svečano proslavljena Cvjetnica u Međugorju

Cvjetnica ili nedjelja Muke Gospodnje uvodi nas u Veliki tjedan, vrhunac korizmene priprave za svetkovinu Uskrsa. U Međugorju je, kao i dosadašnjih godina, liturgija Cvjetnice 29. ožujka počela  na temeljima stare župne crkve u 10.30.  (slike)

Objavljeno: 30.03.2015.

Film „IN ODIUM FIDEI – Iz mržnje prema vjeri“ prikazan u Međugorju

Četverodnevna promocija dokumentarnog filma „IN ODIUM FIDEI – Iz mržnje prema vjeri“ u produkciji Laudata završena je projekcijom filma u dvorani sv. Ivana Pavla u župi sv. Jakova u Međugorju, u subotu 28. ožujka. Film govori o 66 hercegovačkih franjevaca ubijenih 1945., a okupio je brojne posjetitelje. U događaju koji je organizirala župa sv. Jakova u Međugorju i Matica Hrvatska, ogranak Čitluk, sudjelovao je i župnik Međugorja, fra Marinko Šakota.

Objavljeno: 29.03.2015.

Svjedočanstvo Kathy Nolen: „Posebno me se dojmilo Klanjanje”

Početkom ožujka Međugorje je posjetila Kathy Nolen iz Indiane u SAD. Prvi put je sudjelovala na seminaru za vodiče u Međugorju. Kathy je posvjedočila o svojem radu s hodočasnicima: „S hodočasnicima radim, s prekidima, oko 25 godina, ali u posljednje vrijeme sve intenzivnije. U ovome radu najteže je služiti i raditi sve ovo s radošću, no kad vidite što sve Gospa čini za svakog hodočasnika koji je došao u Međugorje preko nas, zaista je to velika radost.

Objavljeno: 28.03.2015.