Arhiva Novosti

Svjedočanstvo svećenika iz Italije o Međugorju

Don Giuseppe Piva iz Vicenze posjetio je Međugorje proteklih dana. Svoj svećenički put počeo je kod franjevaca Bezgrješnog Srca Marijina, ali zbog zdravstvenih razloga morao je napustiti red i sada djeluje kao dijecezanski svećenik u Palestrini, u oblasti Rima. Prvi put je došao u Međugorje 1986., nakon završene srednje škole. Don Giuseppe svjedoči:

Objavljeno: 22.06.2015.

34. OBLJETNICA GOSPINIH UKAZANJA

Međugorje će u četvrtak, 25. lipnja proslaviti 34. obljetnicu Gospinih ukazanja. Svete mise na hrvatskom jeziku su  u župnoj crkvi u 5, 6, 7, 8, 9, 11 i središnja svečana sv. misa u 19 sati.  Nakon toga, u 22 sata nastavlja se program s redovitim mjesečnim cjelonoćnim klanjanjem do 7 sati ujutro. Mole se svi vozači koji ovih dana prometuju cestama Hercegovine da budu pozorni radi pješaka hodočasnika, a svi oni koji dolaze u Međugorje da budu u istinskom duhovnom i molitvenom ozračju.

Objavljeno: 22.06.2015.

HODNJA MIRA

U srijedu, 24. lipnja 2015., na svetkovinu rođenja sv. Ivana Krstitelja uočnica je Gospinih ukazanja. Kao i svake godine, toga dana tradicionalna Međunarodna hodnja mira polazi ujutro u 6 sati ispred samostana sv. Ante na Humcu. Dolazak pred župnu crkvu predviđen je oko 10 sati. Pozivaju se župljani, hodočasnici, posebice mladi da se priduže molitvi. Sv. mise na hrvatskom jeziku toga dana u župnoj crkvi su u 7, 8, 11 i 19 sati. https://vimeo.com/172116394?ref=fb-share&1

Objavljeno: 22.06.2015.

Iskustvo obraćenja nakon prvog susreta s Međugorjem

70- godišnji Paulo De Polo iz Trevisa u Italiji hodočastio je ovih dana u Međugorje.  To je njegov 72. posjet, a već više godina dovodi hodočasnike. Prvi put je došao 1990., jer je na poslu čuo o Međugorju od jedne gospođe. Gosp. De Polo svjedoči: „Prvi put dolazim s petero ljudi. Nisam imao tada ni putovnicu, putovao sam preko Slovenije, ne znajući gdje se geografski Međugorje nalazi.

Objavljeno: 21.06.2015.

Međugorski hodočasnik Siniša Pucić: „Međugorje je izvor moje vjere”

Među brojnim hodočasnicima koji u ovom vremenu devetnice Kraljici mira hodočaste u Međugorje susreli smo i Sinišu Pucića  iz Rijeke. Trenutno je franjevački postulant u Samoboru kraj Zagreba. Posvjedočio nam je o svom sadašnjem životu u samostanu te o tome kako je Međugorje utjecalo na njegov životni odabir. Kaže nam kako uvijek rado dođe u Međugorje:

Objavljeno: 19.06.2015.

Međugorje u duhovnoj pripravi za 34. obljetnicu Gospinih ukazanja

U ovoj Devetnici, od 15. lipnja 2015, prema Gospinu kipu na Podbrdo uspinju se skupine hodočasnika sa svih strana svijeta. Svakog se popodneva, u 16 sati moli krunica, koju predmole franjevci na službi u Međugorju. Prijepodnevne svete mise slave se na različitim jezicima, a večernji molitveni program započinje molitvom krunice u 18 sati. U molitvu su ukjlučeni i župljani.

Objavljeno: 17.06.2015.

Iskustvo međugorskog hodočasnika

Hodočasnik iz Rijeke, glazbenik Dorijan Škrobonja u Međugorju je doživio posebno iskustvo Gospine blizine iz koje je nastala i pjesma posvećena Mariji, pod imenom „Ispred tebe Majko“. O svome iskustvu Međugorja Dorijan kaže: „Prvi put sam bio u Međugorju kao dijete sa svojim roditeljima 1987., ili 1988. Iz katoličke sam obitelji, već rano su mi roditelji usadili vjeru prema Majci Božjoj.

Objavljeno: 16.06.2015.

Svetom misom završeno 4. međunarodno hodočašće za osobe s invaliditetom

U Međugorju je u nedjelju, 14. lipnja svetom misom u 11 sati, koju je predslavio fra Marinko Šakota, završeno 4. hodočašće za osobe s invaliditetom koje se održavalo pod geslom „U Marijinoj školi”, a ove godine je okupilo  oko 1500 sudionika.  Župljani župe Međugorje osigurali su besplatan smještaj hodočasnicima koji su pristigli iz Latvije,Ukrajine, Poljske, Slovenije, Slovačke, SAD-a, Italije, te BiH i Hrvatske.Hodočašće za osobe s invaliditetom u Međugorju organizirali su udruga Susret, župni ured Međugorje i Majčino selo.  (slike)

Objavljeno: 15.06.2015.

Devetnica Kraljici mira u Međugorju

 

Za 34. obljetnicu Gospinih ukazanja u Međugorju međugorski župljani i hodočasnici pripravljaju se devetnicom koja počinje u ponedjeljak, 15. lipnja 2015.  Svaki dan u 16 sati moli se krunica na Brdu ukazanja – Podbrdu.  U petak neće biti križnog puta na Križevcu, nego se također moli krunica na Brdu ukazanja u 16 sati.

Objavljeno: 14.06.2015.

Iskustva sudionika 4. Hodočašća za osobe s invaliditetom u Međugorju „U Marijinoj školi“

Na hodočašću za osobe s invaliditetom u Međugorju, koje traje do 14. lipnja  sudjeluju i hodočasnici iz Ukrajine. „Prošle godine doputovao je samo jedan bus iz Ukrajine, ove godine čak tri, i to zahvaljujući dobrim ljudima. U konkretnim djelima vidjeli smo da ljubav i dobro postoji. Vraćajući se kući, bili smo obnovljeni u duhu.

Objavljeno: 13.06.2015.

S. Rastislava Ralbovsky o Hodočašću za osobe s invaliditetom

U Međugorju je u tijeku 4. Međunarodno hodočašća za osobe s invaliditetom koje se održava pod geslom: „U Marijinoj školi”. Poticaj za organizaciju ovog susreta je dugogodišnje hodočašćenje s. Rastislave Ralbovsky sa zajednicom osoba s posebnim potrebama iz Đakova. I ove godine s. Rastislava je u Međugorju. O počecima hodočašća je kazala:

Objavljeno: 13.06.2015.

Počelo 4. Međunarodno hodočašće za osobe s invaliditetom u Međugorju

4. po redu hodočašće za osobe s invaliditetom započelo je u Međugorju u četvrtak, 11. lipnja večernjom svetom misom koju je na vanjskom oltaru crkve sv. Jakova predslavio fra Marinko Šakota, koordinator hodočašća u suslavlju 44 svećenika. Organizator je udruga „Susret“ iz Čitluka, u suradnji sa Župnim uredom i „Majčinim selom.  (slike)

Objavljeno: 12.06.2015.

4. MEĐUNARODNO HODOČAŠĆE ZA OSOBE S INVALIDITETOM “U MARIJINOJ ŠKOLI” 2015.

U Međugorju u četvrtak, 11. lipnja počinje Četvrto međunarodno hodočašće za osobe s invaliditetom.  Glavni organizator je Udruga „Susret“ iz Čitluka u suradnji sa Župnim uredom Međugorje i „Majčinim selom“. Predsjednica udruge Susret Jasminka Vasilj, najavljujući hodočašće koje traje do 14. lipnja, kazala je: 

(Program)

Objavljeno: 11.06.2015.

Međugorska hodočasnica Ivana Juranović: „Nakon Međugorja sam se ponovno vratila molitvi krunice”

32-godišnja Ivana Juranović iz Siska u Međugorje dolazi intenzivnije od 2013. Odrastala je uz ministriranje, Framu, vođenje zborova, ali kako kaže, nije poznavala pravu Božju ljubav. Sve se promijenilo nakon hodočašća u Međugorje prije dvije godine: „U Međugorje me privukla Gospa, jer sam ju vidjela u snovima. Osjećala sam tada neopisiv mir u sebi, nisam znala što se događa.

Objavljeno: 11.06.2015.

Hodočasnici iz Vojvodine u Međugorju

Velečasni Vinko Cvijin je župni upravitelj u župama Vajska i Bođani u Bačkoj, u Vojvodini. On je sa svojim župljanima, dvadesetak rumunjskih Roma, i sedam Hrvata katolika, nakon svete mise s papom Franjom na Koševu, hodočastio u Međugorje. Vlč. Vinko je u programu radiopostaje „Mir” Međugorje, između ostaloga, govorio o dojmovima s mise na Koševu i romskim običajima. „Dobili smo obavijest od svećenika iz naše biskupije, da je susret s papom Franjom u Sarajevu, u subotu 6. lipnja, i rekli su nam da kažemo župljanima. 

Objavljeno: 10.06.2015.