Arhiva Novosti

Nastup međugorskih framaša na Framafestu

Pod geslom  „Ti si nada naša i veselje”, u subotu, 31. listopada u Mostaru je održan XVIII. festival duhovne glazbe Franjevačke mladeži – Framafest. Na Festivalu je nastupilo ukupno dvadeset Frama koje su predstavile svoje skladbe. Sveukupni pobjednik Framafesta je Frama Osova s pjesmom „To je nada ta”.

Objavljeno: 06.11.2015.

Iskustva međugorskih hodočasnika

Ann iz Irske  prvi put je hodočastila u Međugorje. O svome iskustvu Međugorja kazala je: „Jedna od mojih sestara bila je ovdje prije nekoliko godina, a i nekoliko mojih prijatelja, pa me sve to zainteresiralo da i sama dođem. Djelomice iz radoznalosti, ali i stoga što vjerujem da se Gospa ovdje ukazuje. Mogu reći da je predivno vidjeti tolike mlade, a napose u trenucima tišine.

Objavljeno: 05.11.2015.

Hodnja za život od Mostara do Međugorja

 Od 23. rujna do 1. studenog, po prvi put u Mostaru je održana molitvena pro-life inicijativa „40 dana za život”. Iz organizacijskog odbora ove inicijative svjedoče o milostima koje su svi primili moleći i družeći se pred Kliničkom bolnicom na Bijelom Brijegu. „Naša inicijativa organizira jedinstven događaj - Hodnju za život, koja će se održati u subotu, 7. studenog.

 
Objavljeno: 04.11.2015.

Prvi put u Međugorju

O. John Michael Fillie ima 71 godinu. Rođen je kao pripadnik islamske vjeroispovijesti, a danas je katolički svećenik. Proteklih dana bio je prvi put na hodočašću u Međugorju i tom prigodom govorio je za program radiopostaje „Mir“ Međugorje. Svećenik je reda Duha Svetoga i misionar. Najmlađi je od 18-ero djece u svojoj obitelji. „Kada mi je bilo 10 godina, postao sam kršćanin.

Objavljeno: 03.11.2015.

Hodočasnici iz Imotskog u Međugorju

Već godinama župa sv. Franje u Imotskom organizira hodočašće u Međugorje. Ove su godine vjernici ove župe hodočastili Kraljici mira u subotu, 17. listopada. „Naša župa dva puta godišnje hodočasti u Međugorje: jednom u korizmi, a jednom u mjesecu listopadu. Ovaj je put hodočašće bilo 17. listopada. Bilo je 90 hodočasnika, a vodio ih je župni vikar fra Zoran Kutleša.

Objavljeno: 02.11.2015.

Hodočašće iz Istre u Međugorje

Među brojnim hodočasnicima iz Hrvatske koji u listopadu dolaze u Međugorje bili su i članovi zajednice Krista Kralja i učenici Medicinske škole u Rijeci. Oni su hodočastili s vjeroučiteljicom i voditeljicom Ines Turković od 23. do 25. listopada 2015. Kraljici mira u Međugorje. Sudjelovali su u molitvi na Križevcu i Brdu ukazanja  te u večernjem molitveno-liturgijskom programu međugorske župe.

Objavljeno: 01.11.2015.

Statistike za listopad 2015

Broj podijeljenih sv. pricesti: 173 500
 
Broj svećenika koncelebranata: 3696 (119 dnevno)

Objavljeno: 01.11.2015.

Svetkovina Svih Svetih i Dušnog dana u Međugorju

Na svetkovinu  Svih Svetih i na Dušni dan  groblja i posljednja počivališta postaju mjesta naše zahvale i prisjećanja pa ih tradicionalno obilazimo i prisjećamo se u molitvi svojih pokojnika. Na svetkovinu Svih svetih i Dušni dan na svim grobljima u međugorskoj župi slave se svete mise. 

Objavljeno: 31.10.2015.

Hodočašće iz Zagreba u Međugorje

Krajem mjeseca listopada u Međugorju su boravile skupine hodočasnika iz Portugala, Poljske, Belgije, Mađarske, Španjolske, Francuske, Italije, Njemačke, Austrije, SAD-a, Kanade, Irske, Ukrajine, Latvije, Bjelorusije, Slovačke, Češke, Slovenije, Meksika te Hrvatske.

Objavljeno: 30.10.2015.

Pješice iz Francuske u Međugorje

Bračni par, 68-godišnja Mariane Arnauld i 69-godišnji Jean de Franssu iz Arrasa, grada na sjeveru Francuske, stigli su pješice u Međugorje. Pošli su 18. kolovoza, i nakon dva mjeseca stigli su u Međugorje. „Put nije bio nimalo lagan, ali uzdajući se u Božju providnost, sve je prošlo u najboljem redu. Svake godine hodočastimo u neko svetište, išli smo u Santiago de Compostelu, Lurd…

Objavljeno: 28.10.2015.

Hodočašće u Međugorje

Župljani župe Prelog hodočastili su 11. i 12. listopada u Međugorje. Hodočasnike je pratio župni vikar vlč. Karlo Šimek. U jutarnjim satima hodočasnici su sudjelovali u pobožnosti Križnog puta uz brdo Križevac. „Unatoč kišovitom i prohladnom vremenu, hodočasnici su zadržali optimizam i vedar duh, te su se svi uspjeli popeti i spustiti s brda. 

Objavljeno: 26.10.2015.

Međugorski hodočasnici

Sto hodočasnika iz župe Uzvišenja svetog križa, Kravarsko (Hrvatska) hodočastilo je u Međugorje. Po dolasku u Međugorje, svi su se zajedno uspeli na Brdo ukazanja, gdje su kao zajednica izmolili svetu krunicu na razne nakane. Drugi dan, ponovno su zajedno uz brdo Križevac sudjelovali u molitvi Križnog puta i krunice.

Objavljeno: 25.10.2015.

Hodočašće „Marijanski zavjet za Domovinu“

Oko 800 hodočasnika prvog zavjetnog hodočašća naslovljenog „Marijanski zavjet za Domovinu“ prešlo je u 70-tak dana, naizmjenično, po tjednim etapama 1600 km od istoka do juga Hrvatske. Planira se točno utvrditi ruta-trasa, odnosno hodočasnički put kojim bi se organizirano hodilo u budućnosti svakog ljeta, ali i pojedinačno tijekom cijele godine.

Objavljeno: 23.10.2015.

Premijera dokumentarnog filma „40” u Međugorju

U Međugorju je u četvrtak, 22.listopada u 20 sati, pred više od 300 pobornika pro-life pokreta iz Hercegovine, kao i nekoliko skupina međugorskih hodočasnika engleskog govornog područja, održana premijera dokumentarnog filma „40”, napravljenog kao sjećanje na 40 godina od legalizacije pobačaja u Sjedinjenim Američkim Državama, 1973.godine.

Objavljeno: 22.10.2015.

Literarni natječaj u povodu 15. obljetnice smrti fra Slavka Barbarića

Organizacijski odbor  radiopostaje „Mir“ Međugorje, u povodu 15. obljetnice smrti fra Slavka Barbarića, raspisuje natječaj za literarni rad učenika srednje škole o temi  „Učeći od fra Slavka i mi ćemo umjeti živjeti srcem“.

 

UVJETI NATJEČAJA:

  • Pravo sudjelovanja imaju učenici svih srednjih škola
  • Radovi trebaju biti napisani hrvatskim jezikom
  • Veličina teksta treba iznositi između 3 i 5 kartica. Jedna kartica iznosi 1800 znakova uključujući praznine
Objavljeno: 21.10.2015.