Arhiva Novosti

Održan prvi susret zajednica karizmatskog pokreta u Međugorju

Prvi susret zajednica karizmatskog pokreta povezanih u koordinaciju Obnova u Duhu svetome  iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, koji je okupio više od 1000 sudionika, održan je u Međugorju od 10. do 12. travnja. Susret je počeo svetom misom koju je u međugorskoj župnoj crkvi predslavio fra Ante Vučković u koncelebraciji brojnih svećenika koji djeluju u molitvenim zajednicama.

Objavljeno: 12.04.2015.

Počinje Prvi susret zajednica karizmatskog pokreta u Međugorju

Uoči početka Prvog susreta zajednica karizmatskog pokreta povezanih u koordinaciju Obnova u Duhu svetome Hrvatske i Bosne i Hercegovine razgovarali smo s Damirom Zukanom i Lordanom Ljubenkovim, predstavnicima Inicijative za povezivanje molitvenih zajednica obnove u Duhu Svetome.  „Više od 1000 članova zajednica će sudjelovati na susretu u Međugorju. 

Objavljeno: 10.04.2015.

Prvi Susret zajednica karizmatskog pokreta u Međugorju

Prvi Susret zajednica karizmatskog pokreta povezanih u koordinaciju Obnova u Duhu svetome Hrvatske i Bosne i Hercegovine održat će se u Međugorju od 10. do 12. travnja. Susret počinje molitveno-liturgijskim programom u župnoj crkvi sv. Jakova. Program se sastoji od predavanja, te sudjelovanja u molitvenom programu. 

Objavljeno: 09.04.2015.

Hodočašće Imoćana u Međugorje

Već godinama župa sv. Franje u Imotskom organizira hodočašće u Međugorje. Ove su godine vjernici imotske župe hodočastili Kraljici mira krajem ožujka. Sto sedamdeset  župljana na ovom hodočašću pratili su župni vikar fra Ivan Vuletić te bogoslovi fra Ivan Đuzel i fra Jerko Kolovrat. Tijekom boravka u Međugorju pohodili su Podbrdo i Križevac te nazočili molitveno-liturgijskom programu u župnoj crkvi sv. Jakova.

Objavljeno: 09.04.2015.

Uskrsni koncert međugorskog zbora i tamburaškog orkestra Misericordia

U katedrali Srca Isusova u Sarajevu u tijeku je sedmodnevna pobožnost Božjem milosrđu, u sklopu koje su međugorski župni zbor Kraljica Mira i tamburaški orkestar Misericordia iz Šurmanaca održali uskrsni koncert, u utorak 7. travnja.  (slike)

Objavljeno: 08.04.2015.

Svečano proslavljen Uskrs u Međugorju

U Međugorju su se i ove godine za Uskrs okupili brojni hodočasnici koji su, u zajedništvu s međugorskim župljanima, sudjelovali u liturgiji Vazmenoga trodnevlja. Tijekom ovih dana u Međugorju su boravili hodočasnici iz : Njemačke ,SAD-a, Austrije , Italije, Koreje, Irske, Libanona, Latvije, Slovačke, Engleske, Francuske, Španjolske, Ukrajine te hodočasnici iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. (slike)

Objavljeno: 06.04.2015.

Uskrsnu Gospodin doista! Aleluja!

"Mir vama! Kao što je mene poslao Otac, tako i ja šaljem vas."

(Evanđelje po Ivanu 20,21)

Svim župljanima, hodočasnicima, prijateljima, dobročiniteljima i svim ljudima dobre volje

Sretan i blagoslovljen Uskrs!

Župnik i međugorski fratri (slike)

Objavljeno: 04.04.2015.

Članovi OFS-a i Frame Mostar hodočastili na Križevac

I ove godine na Veliki petak, od ranih jutarnjih sati, vjernici su se, u većim ili manjim skupinama, uspinjali na Križevac, moleći na različitim jezicima Križni put. Izdvajamo članove mostarskog Franjevačkog svjetovnog reda koji već 6. godinu za redom na Veliki petak rano ujutro hodočaste na Križevac. Ove godine priključili su im se i mostarski framaši zajedno sa svojim duhovnim asistentom fra Antonijom Šakotom. Kao i svake godine, početak pobožnosti bio je kod prve postaje u 5 sati.

Objavljeno: 03.04.2015.

Križni put međugorskih župljana i hodočasnika na Križevcu

Na Veliki petak, od ranih jutarnjih sati, vjernici su se, u većim ili manjim skupinama, uspinjali na Križevac, moleći na različitim jezicima Križni put. U podnožju Križevca, u 11 sati započela je i središnja pobožnost Križnoga puta za župljane i hrvatske hodočasnike, a Križni je put predmolio međugorski župnik fra Marinko Šakota, uz fra Hrvoju Miletića i provincijala Hercegovačke franjevačke provincije fra Miljenka Šteku.  (slike)

Objavljeno: 03.04.2015.

Uskrsni koncert Mješovitog župnog zbora „Kraljica mira“ iz Međugorja u sarajevskoj katedrali

U utorak, 7. travnja 2015. u sarajevskoj katedrali Presvetog srca Isusova, svečano misno slavlje povodom devetnice posvećene Blagdanu božanskog milosrđa, kao i uskrsni koncert pod nazivom „Na nebu zora rudi“, pjevat će Mješoviti župni zbor „Kraljica mira“ iz Međugorja, uz pratnju tamburaškog orkestra „Misericordia“ također iz župe Međugorje.

Objavljeno: 03.04.2015.

Veliki tjedan u Međugorju uz brojne hodočasnike

Ured informacija u Međugorju na početku Velikog tjedna bilježi dolazak hodočasnika iz Njemačke, SAD-a, Austrije , Italije, Francuske, Švicarske, Španjolske, Koreje, Slovenije i Irske. S nekima od njih razgovarali su novinari radiopostaje Mir Međugorje. Svi oni ističu radost što su u Međugorju i govore da će se rado ponovno vratiti. (slike)

Objavljeno: 02.04.2015.

Statistike za ožujak 2015

 

Broj podijeljenih sv. pricesti: 87 000

Broj svećenika koncelebranata: 1405 (45 dnevno)

Objavljeno: 01.04.2015.

Prodajna akcija međugorske Frame

Framaši župe Međugorje pjesmom, molitvom i brojnim drugim aktivnostima daju svoj doprinos plodnom duhovnom ozračju ove svjetski poznate župe. Ovih dana priredili su prodajnu akciju na štandovima u blizini međugorske župne crkve, o čemu je u programu radiopostaje Mir Međugorje govorila Zdravka Šego, predsjednica međugorske Frame.  

Objavljeno: 01.04.2015.

Hodočasnici s Tahitija u Međugorju

Među hodočasnicima koji su boravili u Međugorju proteklih dana pozornost je privukla jedna skupina, njih 45 s dalekog tihooceanskog otoka Tahitija. Voditelj skupine Pierre Anlgaux je kazao da je prvi put u Međugorje došao 1996. Pierre je još kazao: „Od tada sam došao pet puta u Međugorje koje me privlači. 2013. sam odlučio organizirati  hodočašće, koje je i tada okupilo 45 hodočasnika. Ako Bog da, iduće godine dolazim opet sa skupinom.

Objavljeno: 31.03.2015.

Veliki tjedan i Uskrs u Međugorju

Velika subota - Vazmeno bdijenje - 04. travnja – Na Veliku subotu Crkva se zadržava kod Gospodinova groba u molitvi i postu. Prijepodne u međugorskoj crkvi nema nikakvih obreda.  Krunica u crkvi počinje u 20 sati, a obredi Vazmenoga bdijenja  u 21 sat. Ispovijed je od 19:30 do 20:30 sati. Molitveni program, kao i obično, prenosi i radiopostaja ''Mir'' Međugorje.
Nedjelja, 05.  travnja, Uskrsnuće Gospodinovo - Svete mise na hrvatskome jeziku u župnoj crkvi su u 7, 8, 11 i 18 sati.

Objavljeno: 31.03.2015.