Arhiva Novosti

Gerard Batard: „Međugorje je promijenilo moj život“

Na ovogodišnjem Dvadeset i trećem međunarodnom susretu organizatora hodočašća, voditelja centara mira, molitvenih i karitativnih skupina vezanih za Međugorje sudjelovao je i 55-godišnji Gerard Batard, iz Francuske, koji sa svojom agencijom organizira razna hodočašća, među njima i hodočašća u Međugorje. Gerard svjedoči da mu je Međugorje promijenilo život:

Objavljeno: 04.03.2016.

Nastavljen program susreta u Međugorju

Program Dvadeset trećeg međunarodnog susreta organizatora hodočašća, voditelja centara mira, molitvenih i karitativnih skupina  vezanih za Međugorje, nastavljen je i u srijedu 2. ožujka o temi „Budite milosrdni kao što je Otac vaš milosrdan“.  Program je i toga dana počeo klanjanjem Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu što ga je predvodio koordinator, međugorski župnik fra Marinko Šakota.

Objavljeno: 03.03.2016.

Održan Nacionalni seminar za voditelje formacije i odgovorne u bratstvima Frame BiH

U Međugorju je od 26. do 28. veljače 2016. godine održan 5. nacionalni seminar za voditelje formacije i odgovorne u bratstvima Frame Bosne i Hercegovine. Geslo ovogodišnjeg seminara, sukladno godini milosrđa koju je proglasio papa Franjo, glasilo je ,,Milosrdni kao Otac!”, a organiziralo ga je povjerenstvo za formaciju i Nacionalno vijeće Frame BiH.

Objavljeno: 02.03.2016.

Počeo Dvadeset i treći međunarodni susret organizatora hodočašća, voditelja centara mira, molitvenih i karitativnih skupina

U Međugorju je u ponedjeljak, 29. veljače, počeo Dvadeset i treći međunarodni susret  organizatora hodočašća, voditelja centara mira, molitvenih i karitativnih skupina vezanih uz Međugorje. Na seminaru koji traje do 4. ožujka sudjeluje oko 270 sudionika iz 25 zemalja:

Objavljeno: 01.03.2016.

Statistike za veljača 2016

 

Broj podijeljenih sv. pricesti: 34 400

Broj svećenika koncelebranata: 780 (26 dnevno)

Objavljeno: 01.03.2016.

Svećenik iz Poljske: „Međugorje je blagoslovljeno mjesto“

Mnogi koriste ovo mirnije zimsko razdoblje za hodočašćenje u Međugorje. Tako su se proteklih dana, Uredu informacija u Međugorju prijavile manje skupine hodočasnika iz Francuske, Engleske, Mađarske, Koreje Italije, Španjolske, SAD-a i Poljske. U programu radiopostaje  „Mir“ Međugorje gostovao je fr. Krystian Strycharski koji je hodočastio sa skupinom  iz Poljske. 

Objavljeno: 27.02.2016.

Mladi župe Međugorje okupljeni u molitvi

Mladi župe sv. Jakova u Međugorju svaku večer tijekom korizme, osim petka i nedjelje, od 20 sati i 30 minuta zajednički  mole krunicu na Brdu ukazanja. U programu radiopostaje „Mir“ Međugorje Radoslav Šego, jedan od inicijatora molitvenih odlazaka na Podbrdo, kazao je  da su s molitvom počeli prije više od 3 godine:

Objavljeno: 26.02.2016.

Vlč. Ciril Čuš: „Odlučio sam da ću svake godine ići u Međugorje“

Predvoditelj ovogodišnje duhovne obnove međugorske župe od 19. do 21. veljače bio je vlč. Ciril  Čuš, župnik u dvjema slovenskim župama, Žetale i Stoperce. Tom je prigodom govorio i o svome iskustvu Međugorja, u koje je hodočastio više od 40 puta. S prijateljem je prvi put došao u Međugorje 1996. „U noći kad su svi spavali, otišao sam na Križevac.  I molio sam Isusa da mi pomogne.

Objavljeno: 24.02.2016.

23. MEÐUNARODNI SUSRET ORGANIZATORA HODOČAŠĆA, VODITELJA CENTARA MIRA I MEÐUGORSKIH MOLITVENIH I KARITATIVNIH SKUPINA

Dvadeset treći  međunarodni susret  organizatora hodočašća, voditelja centara mira, molitvenih i karitativnih skupina  vezanih za Međugorje, održat će se  u Međugorju  od  29. veljače do 4. ožujka 2016. godine. 

Objavljeno: 24.02.2016.

38 hodočasnika s otočja Walis i Futuna u Međugorju

P. Fatauli Amasio  dolazi iz male zemlje, točnije zajednice otoka koji se zovu Walis i Futuna, a nalaze se između Nove Kaledonije i Tahitija u Tihom oceanu i prekomorski je teritorij Francuske. P. Fatauli je sa skupinom hodočasnika hodočastio u Međugorje. Zanimljivo je da su stanovnici na otoku sagradili repliku međugorske crkve sv. Jakova i gaje veliku pobožnost prema Gospi.

Objavljeno: 23.02.2016.

Nastavljaju se susreti župljana u korizmi

Susreti međugorskih župljana u korizmi nastavljaju se svake srijede, nakon večernje svete mise, u 19 sati u dvorani Ivana Pavla II. (žutoj dvorani). Nakon Miletine, u srijedu 24. veljače domaćin je filijala Šurmanci. Najavljujući ove susrete, međugorski župnik fra Marinko Šakota je kazao:

 

Objavljeno: 22.02.2016.

Završena duhovna obnova u Međugorju

U Međugorju je od 19. do 21. veljače 2016. održana duhovna obnova župe koju je vodio vlč. Ciril Ćuš, iz Slovenije. Duhovna obnova je počela u petak, 19. veljače večernjim molitveno liturgijskim programom u župnoj crkvi. Molitvu krunice prvoga dana predmolio je fra Josip Marija Katalinić, a svetu misu predslavio je vlč. Ciril, u koncelebraciji 7 svećenika.

Objavljeno: 22.02.2016.

Brojni seminari u Međugorju i u 2016. godini

U Međugorju se tijekom godine, uz redovite seminare posta i molitve, održavaju i različiti međunarodni seminari. Neki od njih imaju dugogodišnju tradiciju, a neki su pokrenuti tek prije nekoliko godina. Ti seminari namijenjeni su svećenicima, laicima, voditeljima centara mira, bračnim parovima, liječnicima, medicinskom osoblju.

Objavljeno: 20.02.2016.

Počinje duhovna obnova u župi Međugorje

Duhovna obnova župe Međugorje ove godine održat će se od 19. do 21. veljače, a predvodit će je vlč. Ciril Ćuš, iz Slovenije. Fra Marinko Šakota, međugorski župnik, potaknuo je župljane na dolazak na duhovnu obnovu: „U petak, subotu i nedjelju je duhovna obnova za župljane, naravno i za druge iz okolnih mjesta. Vlč. Ciril Ćuš, mlad i iskusan duhovnik, voditi će nas kroz ovu duhovnu obnovu.

Objavljeno: 19.02.2016.

Održana „Misijska večer“ u Međugorju

U sklopu Misijske večeri, koja je okupila mnoštvo posjetitelja,  u subotu, 13. veljače u dvorani sv. Ivana Pavla II. u Međugorju prikazan je dokumentarni film o 40-godišnjem djelovanju školskih sestara franjevki splitske provincije u DR Kongo „Školske sestre franjevke u srcu Afrike“. Sestre su otišle u Kongo 1974. i do danas uvelike doprinose duhovnom i socijalnom razvoju u mjestu Luhwinja.

Objavljeno: 16.02.2016.