Arhiva Novosti

Počinje „Marijanski zavjet za Domovinu“

„Marijanski zavjet za Domovinu“ je hodočašće koje povezuje marijanska svetišta od istoka do juga Hrvatske. Započelo je u ljeto 2015., kada je od 21. lipnja do 29. kolovoza hodočašće obuhvatilo više od 1500 km od Gunje do Dubrovnika. Ove godine hodočašće će proći kroz 18 hrvatskih marijanskih svetišta, a obuhvatit će i Međugorje.

Objavljeno: 12.06.2016.

Devetnica Kraljici Mira

U srijedu, 15. lipnja 2016., započinje devetnica Kraljici Mira. Svaki dan, uključujući i petak, u 16 sati moli se krunica na Brdu ukazanja - Podbrdu. Večernji molitveno- liturgijski program započinje u 18 sati molitvom krunice, sv. misa je u 19 sati. Nakon večernje sv. mise slijedi redoviti molitveni program u crkvi. Devetnica je prigoda osobite zahvale Bogu za sve milosti udijeljene preko Nebeske Majke.

Objavljeno: 12.06.2016.

Mladi bračni par iz Žepča na hodočašću u Međugorju

Klaudija i Zoran Šumić, mladi bračni par iz Žepča, hodočastio je proteklih dana u Međugorje, četiri dana nakon što su sklopili brak. Upoznali su se na neokatakumenskim susretima u Žepču, a kažu da žele graditi kršćansku obitelj i biti otvoreni životu. Zoran ističe da su došli u Međugorje zahvaliti Kraljici mira: „Bili smo prošle godine, 8. rujna, i odlučili smo ponovno doći zahvaliti Gospi na svemu što je učinila za nas.

Objavljeno: 10.06.2016.

Iskustva sudionika 5. hodočašća za osobe s invaliditetom u Međugorju

Na hodočašću za osobe s invaliditetom u Međugorju, koje traje do 12. lipnja  sudjeluje i Đurđica Mađar iz Vinkovaca,  predstavnica udruge Bubamara. „Majka sam 15-godišnjeg dječaka Marka koji ima cerebralnu paralizu. Ovo nam je  četvrti put da sudjelujemo na ovom susretu. Svaki put kad trebam organizirati dolazak ovamo, imam osjećaj kao da više ne mogu.

Objavljeno: 10.06.2016.

Počelo 5. međunarodno hodočašće za osobe s invaliditetom u Međugorju

5. po redu hodočašće za osobe s invaliditetom započelo je u Međugorju u četvrtak, 9. lipnja večernjim molitvenim programom na vanjskom oltaru crkve sv. Jakova. Molitvu krunice predmolio je fra Stanko Ćosić, a svetu misu od 19 sati predslavio je  fra Marinko Šakota, koordinator hodočašća, u suslavlju 47 svećenika. Misno slavlje je pjesmom uveličao zbor mladih iz Rodoča.

Objavljeno: 09.06.2016.

5. međunarodno hodočašće za osobe s invaliditetom “U Marijinoj školi” 2016.

U Međugorju u četvrtak, 9. lipnja počinje Peto međunarodno hodočašće za osobe s invaliditetom.  Paula Tomić, članica organizacijskog odbora najavljujući hodočašće koje traje do 12. lipnja, kazala je: „Prijavljeno je oko 1750 sudionika iz raznih zemalja, Hrvatske, Slovenije, Poljske, Rusije, Litve, Ukrajine...

Objavljeno: 08.06.2016.

MEĐUNARODNI SEMINAR ZA ŽIVOT (PRO LIFE)

održat će se u Međugorju od 16. do 19. lipnja 2016.

Tema susreta je:

"Čedo u utrobi"(Lk 1, 41)

"Budite milosrdni kao što je Otac vaš milosrdan." (Lk 6, 36)

 
S Majkom života: seminar za branitelje života, molitva za one koji su izgubili dijete, koji su ranjeni pobačajem, spontanim pobačajem, za supružnike koji žele djecu, za pro-life aktiviste, za žrtve obiteljskog nasilja, samohrane roditelje, trudnice…
 
 
P R O G R A M
 
Objavljeno: 06.06.2016.

Održan koncert za Majčino selo

U ponedjeljak, 30. svibnja, u organizaciji humanitarne udruge iz Irske sv. Josip (St. Joseph and the Helpers), u dvorani sv. Ivana Pavla II. u Međugorju, održan je dobrotvorni koncert za Majčino selo. Na koncertu su nastupili: Louise Irvine, Melinda Dumitrescu, David Parkes, klapa Trebižat, župni zbor Golubići mira, dječji zbor Majčina sela. (slike)

 

Objavljeno: 03.06.2016.

Totus Tuus kamp za djevojčice održan u Međugorju

Dvadeset sedam djevojčica iz Mostara i okolice u dobi od 9 do 14 godina sudjelovalo je na 4. po redu Totus Tuus kampu organiziranom od 27. do 29. svibnja u Kući mira u Međugorju. Tema kampa bila je: „Božje milosrđe“. (slike)

Objavljeno: 02.06.2016.

Statistike za svibanj 2016

Broj podijeljenih sv. pričesti: 190 550

Broj svećenika koncelebranata: 3104 (100 dnevno)

Objavljeno: 01.06.2016.

Zahvalno hodočašće Kraljici mira

U povodu Majčinog dana u Međugorje je hodočastila peteročlana obitelj Antunović iz Lokarna, pokrajina Ticino u Švicarskoj, a koje su korijeni iz Odžaka. Zanimljivo je da su djeca i suprug željeli to hodočašće darovati svojoj supruzi i majci za Majčin dan. No ona je to „preusmjerila“ Gospi, zapravo je rekla kako želi da to bude zahvalno hodočašće Kraljici mira za Majčin dan u znak zahvalnosti za sva dobra koja im Bog dariva.

Objavljeno: 31.05.2016.

Međugorje za vukovarski vodotoranj

Međugorska župa priključila se akciji obnove vukovarskog vodotornja. „Mnogi pojedinci iz naše župe javljali su se pitanjima i žel­jama da podržimo akciju obnove Vukovarskog vodotornja, simbola otpora i obrane Vukovara. Donacije možete predati u našem župnom uredu. Akcija će trajati do 26. lipnja. Poslije ćemo pod imenom župa Međugorje uplatiti prikupljeni iznos na ot­voreni račun za obnovu vukovarskog vodotornja. Hvala vam unaprijed!“, kažu iz župnog ureda.

Objavljeno: 31.05.2016.

Prva sveta pričest u Međugorju

Nakon završene vjeronaučne priprave,  u nedjelju, 29. svibnja 2016. u 10 sati prvoj svetoj pričesti u župi Međugorje pristupilo je 65-ero djece (36 dječaka i 29 djevojčica). Svečanu svetu misu predslavio je fra Vjekoslav Milićević, a slavlje je svojim skladnim pjevanjem uveličao međugorski dječji zbor „Golubići mira“. Djeca su također recitacijama, molitvama, prinosom darova sudjelovala u misnom slavlju.

Objavljeno: 30.05.2016.

Sveta potvrda u župi Međugorje

U subotu, 28. svibnja, u župi Međugorje sakrament svete potvrde, na svetoj misi u 10 sati, u crkvi sv. Jakova primilo je sedamdeset i devetero krizmanika (44 učenika i  35 učenica). Svetu potvrdu podijelio im je mons. dr. Ratko Perić, biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski. Svojim pjevanjem svečanost krizme uveličao je Veliki župni zbor pod ravnanjem sestre Irene Azinović.

Objavljeno: 29.05.2016.

Ljetni raspored molitvenog programa u Međugorju

Ljetni raspored molitvenog programa u Međugorju počinje u srijedu, 1. lipnja i traje do 1. rujna. Molitva krunice u župnoj crkvi počinje u 18, a sv. misa u 19 sati, a nakon mise slijedi uobičajeni molitveni raspored, ovisno o danu u tjednu. Klanjanje je utorkom i subotom od 22 do 23 sata te četvrtkom nakon večernje svete mise tj. U 20 sati. Pobožnost Križnog puta na Križevcu petkom je u 16, a molitva krunice na Podbrdu nedjeljom također u 16 sati.

Objavljeno: 28.05.2016.