VAŽNA OBAVIJEST ZA ŽUPLJANE I HODOČASNIKE

datum: 24.05.2016.

U VEZI 5. MEĐUNARODNOG HODOČAŠĆA ZA OSOBE S INVALIDITETOM

„U MARIJINOJ ŠKOLI“

5. međunarodno hodočašće za osobe s invaliditetom održat će se u Međugorju od 9.  do 12. 06. 2016. Program će se odvijati u dvorani Ivana Pavla II, na vanjskom oltaru crkve i u Majčinom selu. U programu su predviđene i molitva Križnog puta na Križevcu (za one koji se mogu penjati) i molitva krunice na Podbrdu za većinu sudionika (zajednica Cenacolo će omogućiti penjanje zainteresiranim osobama s invaliditetom).

Razmatrajući trenutnu situaciju župljana župe Međugorje u kojoj sve više dolaze do izražaja posljedice globalne geopolitičke i ekonomske situacije u svijetu, te poučeni dosadašnjim iskustvom zloupotreba besplatnog ugošćavanja hodočasnika od strane župljana, organizacijski odbor hodočašća zajedno sa predstavnicima Mjesnih zajednica  Međugorje i Bijakovići, odlučio se za neke izmjene u vezi prihvaćanja hodočasnika za ovo 5. međunarodno hodočašće za osobe s invaliditetom. Izmjene su u sljedećem:

  • Hodočašće ostaje besplatno za OSOBE S INVALIDITETOM i ZA 1 PRATITELJA (to može biti jedan roditelj, pratitelj ili skrbnik). Također za vozače autobusa ili kombija.
  • Za ostale članove obitelji, drugog pratitelja, prijatelja ili volontera kvota za smještaj koja se treba uplatiti je 60E po osobi. (Cijena za tri polupansiona.)
  • Smještaj je na bazi polupansiona.
  • Zadnji rok prijave je 25. svibanj 2016. na e-mail adresu gospina.skola@gmail.com

U PRIJAVI NAVESTI: vrijeme dolaska, kontakt telefon, ukupan broj hodočasnika, te poimence navesti OSOBU (DIJETE) S INVALIDITETOM (i vrstu invaliditeta) I JEDNOG PRATITELJA KOJI IDU BESPLATNO, te ulogu drugih osoba u pratnji koje plaćaju kvotu smještaja.

„ Apeliramo na voditelje hodočašća da pri upisu hodočasnika vode brigu o istinskim potrebama kako ne bi došlo do neugodnih situacija. Zahvaljujemo svima na razumijevanju ”, poručuju organizatori.

 

  PROGRAM:

ČETVRTAK, 09. 06. 2016.

15,00 – 17,00 –dolazak sudionika

18, 00 – Večernji molitveni program (krunica, sv. misa, molitva za ozdravljenje, klanjanje)

PETAK, 10. 06. 2016.

9,00 – 11, 00 – predstavljanje sudionika po grupama

11,15 – 12, 00 – predavanje za roditelje u dvorani Ivana Pavla II.// glazbena radionica za ostale na vanjskom oltaru

12,30 –ručak po pansionima

15,30 -17,00 sati - Molitva KRIŽNOG PUTA za osobe s invaliditetom u dvorani Ivana Pavla II.

16,00 – molitva Križnog puta za roditelje i prijatelje na KRIŽEVCU – pridruživanje župi

18, 00 – Večernji molitveni program (krunica, sv. misa, molitva za ozdravljenje, klanjanje križu)

SUBOTA, 11. 06. 2016.

U Majčinom Selu:

9,00 – 12,00: GLAZBENA, KREATIVNA I SPORTSKA RADIONICA za one koji se ne mogu penjati na Podbrdo (Animacija Udruga Susret)

PODBRDO: u 9,30 zajednička molitva KRUNICE oko Gospina kipa

12,30 - ručak i pauza po pansionima

RUČAK ZA JEDNODNEVNE POSJETITELJE – u vlastitoj organizaciji

Dvorana sv.Ivana Pavla II.

15,30 – 16, 15 – 1. svjedočanstvo: Ivan Tutiš

16,30 – 17,30 – 2. koncert - svjedočanstvo: Mondo di Lusy

18, 00 – Večernji molitveni program (krunica, sv. misa, molitva za ozdravljenje)

22,00 – KLANJANJE u župi

NEDJELJA, 12. 06. 2016.

10.00 -10,45 – svjedočanstvo

11, 00 –župna sv. misa na vanjskom oltaru crkve 

Gosti hodočašća su:

Fra Ivan Široki. Sa skupinom laika duh pokreta Vjera i svjetlo prije gotovo dvadeset godina donio je u Hrvatsku. Danas je duhovnik zajednice "Vjera i svjetlo" Đurđevac/Kloštar Podravski, a inače je župnik župe sv. Benedikta u Kloštru Podravskom.)

Ivan Tutiš. Prvi trajni đakon u Đakovačkoj i Srijemskoj biskupiji, a drugi u cijeloj Hrvatskoj. Već dugo godina radi kao vjeroučitelj u osnovnoj školi. Sa svojom suprugom Marijom ima šestoro djece, od toga jedno sa posebnim potrebama.

Mondo do Lusy: Anna Benedetti e Gianluca Anselmi svjedoče o svojoj odluci za život unatoč saznanju da će dobiti djevojčicu sa downovim sindromom – Lusy. Svojom životnom pričom i pjesmama žele prenijeti drugima poruku nade, solidarnosti, brige za druge, zajedništva, prihvaćanja različitosti, ljubavi prema drugima i prema životu.