Arhiva Novosti

S. Marija Dijana Mlinarić: „U Majčinom sam okrilju u Međugorju Gospodinu rekla da“

„Kad sam prvi put došla, sjećam se kako sam govorila:  '50 000 ljudi na jednom mjestu, to će biti kaos', ali zaista na ovom mjestu nema nikakvog kaosa, takav savršen mir, sklad, radost, zajedništvo to je nešto nevjerojatno u Međugorju“ govori za program Radiopostaje „Mir“ Međugorje s. Marija Dijana Mlinarić, karmelićanka Božanskog Srca Isusova.

Objavljeno: 09.08.2017.

Vlč. Mario Lukes: „U Međugorju sam prepoznao svoje zvanje i mogao sam ga prihvatiti zahvaljujući Gospi i Međugorju“

Vlč. Mario Lukes, kapelan je u gradu Hanau(biskupija Fulda) u Njemačkoj. Rodom je iz Žepča, ali od 1995. godine živi u Njemačkoj. Vlč. Mario dolazi u Međugorje svake godine od 2000., a u programu Radiopostaje „Mir“ Međugorje rekao je:

Objavljeno: 09.08.2017.

Osmi put na susretu mladih u Međugorju

Blaženka Šumić, rodom iz Žepča, živi u Dugom Selu kod Zagreba, sudjelovala je sve dane na 28. međunarodnom molitvenom susretu mladih u Međugorju. Za program radiopostaje „Mir“ Međugorje rekla je da u Međugorju osjeća milost, zahvaljuje  Gospodinu za trenutke da može  biti ovdje prisutna u molitvi, u slavljenju Gospodina.

Objavljeno: 09.08.2017.

Molitvena zajednica Effata iz Dubrovnika u Međugorju

Članovi molitvene zajednice Effata iz Dubrovnika sudjelovali su na 28. međunarodnom molitvenom susretu mladih u Međugorju. Svake  godine  dođu na Festival mladih. Članica ove molitvene zajednice Marinka Ulaga istaknula je za program Radiopostaje „Mir“ što je se najviše dojmilo na ovome susretu:

Objavljeno: 08.08.2017.

Mary''s Meals (Marijini obroci), plod Međugorja na Festivalu mladih

Magnus MacFarlane-Barrow iz Škotske osnivač  je humanitarne udruge Mary's Meals-Marijini obroci. Magnus je svjedočio na ovogodišnjem Festivalu mladih, u jutarnjem programu, u petak, 4. kolovoza.  Uz njega je govorio i dugogodišnji prijatelj Marijinih obroka fra Petar Komljenović, volonterka Zrinka Skelin iz Zagreba i Jimmy Belabre s Haitija, nekadašnji korisnik Marijinih obroka. (slike)

Objavljeno: 07.08.2017.

Koncert zahvale fra Alessandra Brustenghia iz Asiza

U nedjelju, 6. kolovoza, nakon večernjeg molitveno liturgijskog programa na vanjskome oltaru crkve sv..Jakova u Međugorju, fra Alessandro Brustenghi  održao  je prigodni koncert zahvale s Međunarodnim zborom Festivala mladih. (slike)

Objavljeno: 07.08.2017.

Primjer živoga Evanđelja – kardinal Ernest Simoni iz Albanije svjedočio u Međugorju

U četvrtak, 3. kolovoza, 89- godišnji kardinal Ernest Simoni Troshani iz Albanije, koji je proveo u zatvoru 28 godina, svjedočio je na 28. međunarodnom molitvenom susretu mladih u Međugorju. Istoga dana propovijedao je na večernjoj sv. misi.

Objavljeno: 07.08.2017.

Svjedočanstvo o prvom međugorskom Festivalu mladih u Parizu

U subotu, 5. kolovoza, u jutarnjem programu Festivala mladih svjedočila je Mélanie Arrivé iz Francuske i upoznala sudionike Festivala s prvim međugorskim Festivalom mladih koji je održan u Parizu 13. svibnja 2017.

Objavljeno: 06.08.2017.

Misom zahvalnicom na Križevcu završen 28. molitveni susret mladih u Međugorju

Svetom misom zahvalnicom slavljenom na Križevcu u 5 sati ujutro u nedjelju 6. kolovoza, a koju je predslavio župnik fra Marinko Šakota, završen je Dvadeset i osmi međunarodni molitveni susret mladih. Mladifest je počeo u utorak 1. kolovoza 2017. i održan je pod geslom „Da ljubav vaša sve više raste“, okupivši desetke tisuća mladih iz 61 zemlje. (foto) ; (video)

Objavljeno: 06.08.2017.

Program posljednjeg dana Festivala mladih u Međugorju, subota, 5. kolovoza

Posljednji dan cjelodnevnog program 28. Međunarodnoga molitvenog susreta mladih u  Međugorju bio je u subotu 5. kolovoza. Jutarnji program počeo je molitvom fra Marinka Šakote, koordinatora ovoga susreta, a nastavio se katehezom o. Jacquesa Philippea iz zajednice Blaženstva.  (foto)

Objavljeno: 06.08.2017.

Program Mladifesta u Međugorju, petak 4. kolovoza

U petak 4. kolovoza nastavljen je program 28. međunarodnog molitvenog susreta mladih u Međugorju. U dopodnevnome dijelu od 9 sati molitvu je predmolio koordinator međugorski župnik fra Marinko Šakota, a katehezu je i ovoga jutra držao o. Jacques Philippe iz zajednice Blaženstva. (slike)

Objavljeno: 05.08.2017.

Poruka kardinala Christopha Schönborna mladima u Međugorju

I ove se godine svih sudionika Međunarodnog molitvenog susreta mladih u Međugorju iznova sjetio dragi prijatelj, kardinal Christoph Schönborn iz Beča.

„Dragi mladi prijatelji!

Objavljeno: 04.08.2017.

Mladi iz Hrvatske o Molitvenom susretu mladih u Međugorju

Na 28. Međunarodnom molitvenom susretu mladih sudjeluje i s. Irena Jozić iz Varaždina, sestra uršulinka. O svojim dojmovima sa Festivala mladih u Međugorju pripovijeda:

„Drago mi je da sam mogla barem malo biti ovdje, sudjelovati na programu koji je tako bogat i duhovno ispunjen ozračjem radosti, zajedništva i topline.

Objavljeno: 04.08.2017.

Svjedočanstvo Angele Hayes o pronalasku smisla života u Međugorju

U četvrtak 3. kolovoza u jutarnjem programu Festivala mladih svjedočila je Angela Hayes iz Irske s obitelji. Govorila je o životnoj tragediji i pronađenom spasu za obitelj u Međugorju. Njezin sin Alan je član Međunarodnog zbora i orkestra koji je na kraju otpjevao pjesmu Survivor posvećenu upravo svojoj majci.

Objavljeno: 04.08.2017.

Program molitvenog susreta mladih u Međugorju u četvrtak 3. kolovoza

Središnji je događaj na Međunarodnom molitvenom susretu mladih i ovoga dana, 3. kolovoza, bila sveta misa, koju je u 19 sati predslavio fra Emanuel Josić, mladomisnik Franjevačke provincije Bosne Srebrene. Propovijedao je kardinal Ernest Simoni-Troshani iz Albanije. U koncelebraciji je bilo 507 svećenika. Preko livestreaminga večernji program su pratila 764 740 gledatelja.

Objavljeno: 04.08.2017.