Arhiva Novosti

Marko iz Osijeka: „Na susretu mladih u Međugorju najviše me se dojmi euharistijsko klanjanje“

Novinari Radiopostaje „Mir“ Međugorje tijekom održavanja Mladifesta razgovaraju s brojnim mladima i svakodnevno u programu njihova iskustva donose. Marko Šteko iz Osijeka već petu godinu sudjeluje na Međunarodnom molitvenom susretu mladih u Međugorju.

Objavljeno: 03.08.2017.

Svjedočenje Letizie Centorbi iz Italije na Festivalu mladih

Tijekom jutarnjeg programa na Festivalu mladih u srijedu 2. kolovoza svjedočila je i Letizia Centorbi iz Italije. Govorila je o svom obraćenju u Međugorju, a predstavila je i novu pjesmu „Regina della pace“, koju je napisala prije osam godina.

Objavljeno: 03.08.2017.

Program 28. Međunarodnog molitvenog susreta mladih, srijeda 2. kolovoza

U srijedu 2. kolovoza mladi su uz Brdo ukazanja već od 6 sati ujutro molili radosna otajstva krunice. Program Festivala nastavljen je od 9 sati na vanjskom oltaru jutarnjom molitvom koordinatora fra Marinka Šakote, te katehezom o prispodobi o sijaču i plodovima Međugorja fra Danke Perutine, dugogodišnjeg voditelja Festivala mladih, koji je trenutno na službi gvardijana u Mostaru. (slike)

Objavljeno: 03.08.2017.

Veliko platno i predstava zajednice Cenacolo

I ove godine tijekom trajanja Međunarodnoga molitvenog susreta mladih u Međugorju sudionici mogu na velikom platnu (100m), a koje su i ove godine pripremili mladi iz zajednice Cenacolo, svaki dan pisati svoje molitve, zahvale Bogu ili neku duhovnu misao. To će se platno zadnjega dana, tj. u subotu 5. kolovoza, prinijeti u euharistiji u zajedničkoj molitvi.

Objavljeno: 02.08.2017.

Svetom misom započeo 28. međunarodni molitveni susret mladih

Međugorje je ovih dana u znaku mladih. U tijeku je, naime, 28. međunarodni molitveni susret mladih (Mladifest) koji se odvija pod geslom „Da ljubav vaša sve više raste“. Službeni početak susreta bio je u utorak 1. kolovoza na vanjskom oltaru. (slike)

 

Objavljeno: 02.08.2017.

Redovnice iz Ukrajine na Festivalu mladih

Na 28. Međunarodnom molitvenom susretu mladih u Međugorju sudjeluje i tridesetak redovnica istočnoga obreda iz Ukrajine. S. Veronika Galatan, članica Reda sv. Bazilija Velikog, već godinama dolazi u Međugorje, a drugi put je na Mladifestu.

Objavljeno: 02.08.2017.

Međugorski volonteri i ove godine na usluzi mladima iz cijeloga svijeta

Kako bi cijeli Festival mladih prošao u najboljem redu, brinu se i mladi volonteri, članovi Frame Međugorje. Josipa Sivrić, predsjednica Frame Međugorje kazala je kako je mladima iz cijeloga svijeta na usluzi oko 150 mladih volontera pod vodstvom duhovnog asistenta fra Perice Ostojića:

Objavljeno: 02.08.2017.

Statistike za srpanj 2017.

Broj podijeljenih sv. pricesti: 149 300

Broj svećenika koncelebranata: 5364 (173 dnevno)

Objavljeno: 01.08.2017.

Molitva krunice na Podbrdu, Mladifest, 2. kolovoza

U srijedu 2. kolovoza, tj. prvoga dana cjelodnevnog programa Festivala mladih, uz Podbrdo se od 6 sati molila krunica na kojoj su sudjelovali brojni mladi. Molitvu radosnih otajstava je predvodio međugorski vidjelac Ivan Dragićević. Jutarnji se program potom nastavio od 9 sati na vanjskom oltaru molitvom, katehezom fra Danke Perutine i svjedočanstvima.

Objavljeno: 01.08.2017.

Danas počinje 28. Međunarodni molitveni susret mladih u Međugorju

Međunarodni molitveni festival mladih, od 1.  do 6. 8. 2017.

 

Geslo: „DA LJUBAV VAŠA SVE VIŠE RASTE“

 

I molim za ovo: da ljubav vaša sve više i više raste u spoznanju i potpunu pronicanju te mognete prosuditi što je najbolje. (Fil 1,9)

Objavljeno: 01.08.2017.

Sve je spremno za početak 28. Međunarodnog molitvenog susreta mladih u Međugorju

U utorak 1. kolovoza večernjom svetom misom na vanjskom oltaru župne crkve u Međugorju počinje 28. međunarodni molitveni susret mladih pod geslom Da ljubav vaša sve više raste (Fil 1,9). Susret traje do nedjelje 6. kolovoza. Očekuje se veliki broj mladih iz cijeloga svijeta, a pripreme za Festival privode se kraju.

Objavljeno: 31.07.2017.

„U Međugorju se srce lakše otvara Bogu”

Supružnici Florence i Philippe Bigot iz Šangaja prvi su puta krajem mjeseca srpnja hodočastili u Međugorje. Roditelji su petero djece, a za ovo mjesto mira i molitve čuli su u listopadu prošle godine preko s. Emmanuel i zajednice Blaženstva. Za program Radiopostaje „Mir” Međugorje svjedoče kako je ovo mjesto posebno.

Objavljeno: 31.07.2017.

Hodočasnici biciklisti iz Virovitice stigli na Festival mladih

Dan prije Međunarodnog molitvenog susreta mladih u Međugorje su u ponedjeljak 31. srpnja stigli mladi biciklisti iz Virovitice. Na put su pošli 26. srpnja. Njih je šestero za 6 dana na biciklima prešlo 690 kilometara, a po dolasku su se u Međugorje najprije pomolili kod Gospinog kipa ispred crkve sv. Jakova.

Objavljeno: 31.07.2017.

Mlada misa fra Zvonimira Pavičića

U nedjelju, 30. srpnja 2017., u crkvi Uznesenja BDM na Širokom Brijegu, svoju mladu Misu proslavio je fra Zvonimir Pavičić. Uz mladomisnika su bili provincijal fra Miljenko Šteko, mladomisnici fra Alen Pajić i fra Augustin Čordaš, propovjednik fra Stanko Mabić, gvardijan fra Tomislav Puljić, župnik fra Stipe Biško te još dvadesetak misnika. (slike)

Objavljeno: 31.07.2017.

Marijini legionari stigli biciklima u Međugorje

Već petu godinu za redom članovi zajednice Marijine legije biciklima putuju iz Petrinje u Međugorje. Tako je bilo i ove godine kada je u nedjelju 23. srpnja u večernjim satima krenulo petero mladih članova Marijine legije iz Petrinje: Kristijan Iđaković, Matija Kovač, Filip Žugaj, Marko Božinović i svećenik vlč. Marijan Štingl.

Objavljeno: 30.07.2017.