Totus Tuus kamp za djevojčice održan u Međugorju

datum: 02.06.2016.

Dvadeset sedam djevojčica iz Mostara i okolice u dobi od 9 do 14 godina sudjelovalo je na 4. po redu Totus Tuus kampu organiziranom od 27. do 29. svibnja u Kući mira u Međugorju. Tema kampa bila je: „Božje milosrđe“.

„Kamp je započeo igrama upoznavanja, utvrđivanjem pravila i pjevanjem te najavom teme. Svaka kamperica izvukla je djevojčicu koju je trebala upoznati, moliti za nju i iskazivati joj djela milosrđa. Na kraju dana djevojčice su se pomolile i zahvalile na svemu lijepom što im je Bog darovao. U subotu prijepodne pogledale su prezentaciju o životu sv. Faustine Kowalske kojoj se ukazivao Milosrdni Isus i objavio joj Božje milosrđe, o sv. papi Ivanu Pavlu II. koji je proširio štovanje Božjeg milosrđa na cijeli svijet, te o godini Božjeg milosrđa u kojoj se sada nalazimo, a proglasio ju je papa Franjo. Saznale smo još o vratima milosrđa i uvjetima zadobivanja potpunog oprosta koji u ovoj Godini milosrđa možemo namijeniti za nas ili za duše u čistilištu.

U kreativnoj radionici svaka je sebi izradila ikonu Milosrdnog Isusa kao podsjetnik na Božje milosrđe i molitvu kod kuće. Budući da je ovo prvenstveno kamp s duhovnim sadržajima, djevojčice su molile krunicu, ispovjedile se, išle na misu i klanjale se Presvetom oltarskom sakramentu, čitale riječ Božju i Gospine poruke. U 15 sati izmolile su krunicu Božjeg milosrđa“, kažu iz zajednice Totus Tuus. (slike)