Arhiva Novosti

Održani „Dani kruha” u Međugorju

Kao i proteklih godina, i ove su se godine učenici i djelatnici Osnovne škole Bijakovići aktivno uključili u obilježavanje Dana zahvalnosti za plodove zemlje. Tradicionalni Dani kruha” obilježeni su u petak, 21. listopada, pokraj međugorske župne crkve sv. Jakova.  (slike)

Objavljeno: 21.10.2016.

Humanitarni koncert za udrugu „Marijine ruke“

U petak, 28. listopada 2016. godine, održat će se u Velikoj dvorani Hrvatskoga doma Hercega Stjepana Kosače u Mostaru Humanitarni koncert „Večernji zvon“ Tamburaškog orkestra Misericordia iz Šurmanaca. Koncert započinje u 20 sati. (slike)

Objavljeno: 21.10.2016.

Srednjoškolke na molitveno-odgojnom seminaru u Međugorju

U Domus Pacis u Međugorju je od 14. do 16. listopada održan molitveno-odgojni seminar za srednjoškolke kojeg su vodile s. Danijela Brekalo i s. Ivana Čuić. Na seminaru je sudjelovalo 20 djevojaka iz Ljubuškog, Posušja, Gradnića, Bijelog Polja i Tomislavgrada.

Objavljeno: 19.10.2016.

Hodočašće Karlovčana u Međugorje

Vjernici župe Presvetog Trojstva, kao i nekolicine ostalih karlovačkih župa, te članovi molitvene zajednice  „Molimo za život”, hodočastili su, u pratnji fra Marina Kuzminskog, od 14. do 16. listopada u Međugorje. Po dolasku su se zajedno uspeli na Križevac, gdje su sudjelovali u molitvi Križnog puta i krunice.

Objavljeno: 19.10.2016.

Frama Međugorje nastupila na Framafestu

U subotu,15. listopada 2016. godine, u Sarajevu je održan XIX. Framafest.  Budući da je ova godina ujedno i godina milosrđa, geslo ovogodišnjeg susreta je bilo „O milosrđu Božjem pjevat ću dovijeka“.

Objavljeno: 18.10.2016.

U Međugorju održana akcija darivanja krvi

U ponedjeljak, 17. listopada, u dvorani sv. Ivana Pavla II. u Međugorju je održana akcija dobrovoljnog darivanja krvi za potrebe pacijenata Sveučilišne kliničke bolnice Mostar. Organizatori su bili Crveni križ Čitluk, Župni ured sv. Jakova-Međugorje, Udruga Čuvari svetišta i Udruga  Marijine ruke-Međugorje, dakako u suradnji s Odjelom za transfuziologiju Sveučilišne kliničke bolnice Mostar. (slike)

Objavljeno: 17.10.2016.

Mjesec listopad u Međugorju

Od početka ovoga listopada, mjeseca koji je na poseban način posvećen Gospi, u Međugorje pristiže mnoštvo hodočasničkih skupina sa svih strana svijeta. Osobito brojne skupine hodočasnika pristižu iz Hrvatske. Protekli je vikend u Međugorje hodočastila skupina od 75 hodočasnika iz župe sv. Ivana Krstitelja iz Postira, s otoka Brača.(slike)

Objavljeno: 15.10.2016.

Fra Marino Kuzminski: „Vjerujem da Bog čini čuda, a posebno po zagovoru Majke Božje!“

Fra Marino Kuzminski franjevac je hrvatske provincije sv. Ćirila i Metoda. Trenutno vrši službu župnog vikara u župi Presvetog Trojstva u Karlovcu. Prvi put je bio u Međugorju 1988. godine. Vrlo se dobro sjeća svog prvog hodočašća, iako je tada imao samo 8 godina. Jedan od razloga jest i to što ga je na hodočašće vodila njegova majka koja je nekoliko godina kasnije preminula.

Objavljeno: 14.10.2016.

Akcija darivanja krvi u ponedjeljak 17. listopada u Međugorju

Crveni križ Čitluk, Župni ured sv. Jakova (Međugorje) i Udruga Marijine ruke“ iz Međugorja, u suradnji  s Odjelom za transfuziologiju Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, u ponedjeljak 17. listopada, organiziraju akciju dobrovoljnog darivanja krvi za potrebe pacijenata SKB Mostar.

Objavljeno: 11.10.2016.

U Majčinom selu održan susret domova iz Bosne i Hercegovine

U sklopu obilježavanja Dječjeg tjedna i ove je godine upriličen susret štićenika i djelatnika Domova za djecu bez roditeljske skrbi iz Bosne i Hercegovine. Domaćin XVII. susreta, koji je održan od 7. do 9. listopada, bilo je Majčino selo u Bijakovićima. Fra Dragan Ružić, ravnatelj Majčinog sela, na početku je pozdravio sve sudionike i izrazio im dobrodošlicu.

Objavljeno: 10.10.2016.

Održan koncert za Majčino selo

Već je postala tradicija da dobrotvorna ustanova St. Joseph & The Helpers Charity iz Londona u svibnju i listopadu upriliči dobrotvorni koncert za Majčino selo. Tako je bilo i ove godine. U ponedjeljak, 3. listopada, u župnoj je dvorani Ivana Pavla II. u Međugorju održan koncert na kojem su nastupili već otprije poznati, ali i novi izvođači. (slike)

Objavljeno: 07.10.2016.

Proslava sv. Faustine Kowalske u Međugorju

Na spomendan sv. Faustine Kowalske, 5. listopada, slavljena je u Šurmancima, jednoj od filijala župe Međugorje, sveta misa koju je predslavio fra Marinko Šakota, međugorski župnik. Fra Marinko je za program Radiopostaje „Mir“ Međugorje tom prigodom kazao: „Vrlo je važno ono što nam je donijela sestra Faustina. Plod svega toga je i Godina milosrđa koju nam je darovao papa Franjo.  (slike)

Objavljeno: 06.10.2016.

U Međugorju proslavljena svetkovina sv. Franje

I ove je godine u Međugorju svečano proslavljena svetkovina sv. Franje, utemeljitelja Franjevačkoga reda. Proslava je počela na uočnicu same svetkovine. U župnoj je crkvi sv. Jakova, nakon večernje sv. mise, slavljen tradicionalni i svečani obred preminuća svetoga Franje - Memoria Transitus.

Objavljeno: 04.10.2016.

Proslava sv. Franje u Međugorju

Svetkovina sv. Franje Asiškog, utemeljitelja triju franjevačkih redova, svečano će se proslaviti u Međugorju u utorak, 4. listopada svetim misama u 7:30 i 18 sati. Tradicionalni obred preminuća svetoga Franje, ili kako ga još nazivaju ''Memoria Transitus'', utkan u okvire liturgijskoga obreda, slavit će se nakon večernje sv. mise na uočnicu svetkovine, u ponedjeljak, 3. listopada.

Objavljeno: 03.10.2016.

Novo vijeće Frame Međugorje

U četvrtak, 22. rujna 2016. godine, u bratstvu Frame Međugorje su održani izbori za novo vijeće. Izborima je predsjedala Josipa Matić, područna predsjednica, a tajnica izbora bila je Kristina Primorac, područna voditeljica formacije. Izbori su započeli zajedničkom molitvom, a nazočio im je i fra Antonio Šakota, područni duhovni asistent.

Objavljeno: 02.10.2016.