Arhiva Novosti

Međunarodni seminar za život u Međugorju

Sljedeći međunarodni seminar koji će se održati u Međugorju od 24. do 27. svibnja 2017. jest peti Međunarodni seminar za život. Tema susreta je „Da ljubav vaša sve više raste“ (Fil 1, 9) U Gospinoj školi. Na seminaru redovito sudjeluju liječnici i medicinsko osoblje, branitelji života, ali i oni parovi koji su izgubili dijete, koji su ranjeni pobačajem, spontanim pobačajem, supružnici koji žele djecu, pro-life aktivisti, žrtve obiteljskog nasilja, samohrani roditelji, trudnice…

Objavljeno: 18.05.2017.

Hodočasnička iskustva u Međugorju

Uskrsno je vrijeme u Međugorju obilježeno nazočnošću brojnih hodočasnika, među kojima su novinari radiopostaje  „Mir” Međugorje susreli i nekoliko zanimljivih sugovornika.(slike)

Objavljeno: 15.05.2017.

Hodočašće iz Daruvara: „Osjećamo da moramo doći našoj Majci i zato dolazimo dvadeset i jednu godinu za redom”

Zajednica žena „Katarina Zrinski” iz Daruvara organizira hodočašće u Međugorje od 1996. godine. Dolaze iz dvije daruvarske župe - Presvetog Trojstva i sv. Antuna Padovanskog. (slike)

Objavljeno: 15.05.2017.

Neobično hodočašće - Traktorima iz Austrije u Međugorje

Ovih su dana u Međugorje traktorima stigli braća Leopold i Johann Schmidthaler, 57-godišnjak i 77-godišnjak, te 69-godišnji Hermann Stoderegger i 62-godišnji Leopold Schörkhober. Na ovaj su neobični put pošli u srijedu 3. svibnja, a u Međugorje su stigli u utorak 9. svibnja.  (slike)

Objavljeno: 14.05.2017.

NAJAVA: 28. međunarodni molitveni susret mladih u Međugorju

28. međunarodni molitveni susret mladih u Međugorju – Mladifest održat će se od 1. do 6. kolovoza 2017. Na programu će se i 2017. naći  kateheze, svjedočanstva, liturgijska slavlja, molitva i klanjanje.

Objavljeno: 14.05.2017.

Papa proglasio svetima Franju i Jacintu Marto

Na misi u svetištu Gospe Fatimske okupilo se gotovo pola milijuna hodočasnika

Fatima, (IKA) - U svetištu Majke Božje Fatimske u Portugalu okupilo se 13. svibnja gotovo pola milijuna hodočasnika na misnom slavlju koje je predvodio papa Franjo, u tijeku kojega je proglasio svetima male pastire iz Fatime Franju i Jacintu Marto.

Objavljeno: 13.05.2017.

Misa u Međugorju povodu proslave 100-te obljetnice Gospinih ukazanja u Fatimi

U subotu 13. svibnja u Međugorju će se u 18 sati slaviti sveta misa povodom proslave 100.-te obljetnice Gospinih ukazanja u Fatimi. Pozivamo sve hodočasnike da se odazovu proslavi ove velike obljetnice i na taj način još jednom zahvale Bogu na njegovim darovima u ovom, ali i drugim hodočasničkim mjestima.

Objavljeno: 13.05.2017.

Richard Markovich i Karl Leeb hodočastili pješice u Međugorje

Gradišćanski Hrvati, 76-godišnji Richard Markovich i 62- godišnji Karl Leeb, umirovljenici iz mjesta Pajngrt (Baumgarten) u Austriji, u 17 su dana prepješačili 700 kilometara kako bi iz malog mjesta kod Gradišća stigli u Međugorje. O svome hodočašću svjedočili su u programu Radiopostaje „Mir“ Međugorje. (slike)

Objavljeno: 09.05.2017.

Slavlje Prve svete pričesti u župi Međugorje

U nedjelju 7. svibnja 57-ero djece iz župe Međugorje pristupilo je Prvoj svetoj pričesti. Svečanu svetu misu u međugorskoj župnoj crkvi sv. Jakova u 10 sati predslavio je fra Perica Ostojić, a misno je slavlje svojim pjevanjem uveličao međugorski dječji zbor „Golubići mira“ pod ravnanjem sestre Irene Azinović. (slike)

 

Objavljeno: 07.05.2017.

U Međugorju održan uskrsni koncert

U dvorani sv. Ivana Pavla II. u Međugorju je nakon večernjeg molitvenog programa u četvrtak održan uskrsni koncert, koji su organizirale glazbene sekcije iz župe Međugorje. Tijekom večeri su nastupili dječji zbor Golubići mira, Veliki župni zbor, ženska klapa Mir, mješovita klapa Laetitia, muška klapa Concordia, Frama Međugorje, Darija Ramljak, te violinisti, flautisti, tamburaši i gitaristi sa svojim voditeljima. (slike)

Objavljeno: 05.05.2017.

Međugorski framaši na Susretu hrvatske katoličke mladeži u Vukovaru

Nakon Susreta hrvatske katoličke mladeži u Vukovaru, članovi Frame Međugorje - Josipa Sivrić, predsjednica i Mario Berišić, potpredsjednik, u programu Radiopostaje „Mir ” Međugorje su govorili o svojim dojmovima. Naime, na susret se prijavilo 80 mladih iz župe Međugorje, a većinom su to bili framaši. Josipa ističe gostoljubivost župljana koji su ih dočekali:

Objavljeno: 04.05.2017.

Hodočašće zagrebačkih srednjoškolaca u Međugorje

Uoči Nedjelje Božjega Milosrđa, Međugorje je posjetila grupa zagrebačkih srednjoškolaca. Ovo hodočašće je organizirala ekipa iz projekta Mijenjam svijet koji djeluje u sklopu Udruge SKAC Palma.

Objavljeno: 04.05.2017.

Početak mjeseca svibnja 2017. u Međugorju

U Međugorju je s prvim danima mjeseca svibnja primjetan veći broj hodočasnika. Prema podacima Ureda informacija, početkom svibnja u Međugorje su hodočastile skupine iz Libanona, Belgije, Francuske, Ukrajine, Poljske, Mađarske, Italije, Španjolske, Latvije, Kolumbije, Nikaragve, Brazila, Portugala, Slovačke, Slovenije, Engleske, Irske, Sjedinjenih Američkih Država, Austrije, Njemačke, Švicarske, Hrvatske, Australije, Češke, Rusije, Meksika, Koreje, Bolivije, Argentine, Ekvadora, Rumunjske i Albanije.  (slike)

Objavljeno: 03.05.2017.

Prva sveta pričest u međugorskoj župi

Kako je u nedjelju 7. svibnja u župi Međugorje slavlje Prve svete pričesti, izmjenjen je raspored misnih slavlja. Tako su na ovaj dan svete mise u župnoj crkvi u 7, 8, 10, 12 i 18 sati, a u filijalnim crkvama kao i redovito u 9 sati. Svečana sveta misa za prvopričesnike je u 10 sati. Okupljanje prvopričesnika i njihovih roditelja je kod Gospina kipa u 9:30. Ispovijed prvopričesnika i njihovih roditelja je u petak 5. svibnja u 15 sati.

Objavljeno: 03.05.2017.

Humanitarna udruga „Marijine ruke” iz Međugorja nastavlja svoj hvalevrijedan rad

Humanitarna udruga Marijine ruke osnovana je u srpnju 2016. godine u Međugorju s ciljem pomoći siromašnima i svima kojima je pomoć potrebna. Prije osnutka udruge, u župi su Međugorje tri godine djelovali kao Ured za potrebite. Na činjenje dobra i pomoć potrebitima potakle su ih riječi Kraljice Mira: (slike)

Objavljeno: 03.05.2017.