Arhiva Novosti

Predstavljena knjiga „Živo kamenje iz Međugorja“

U Međugorju je u četvrtak 29. prosinca predstavljena knjiga „Živo kamenje iz Međugorja“. Autor je prof. umjetnosti Hubert Theler iz Švicarske. Fotografije u knjizi su popraćene izabranim Gospinim porukama, a ovo je djelo priređeno na hrvatskom, talijanskom, engleskom, njemačkom, francuskom i španjolskom jeziku.  (slike)

Objavljeno: 30.12.2016.

Doček Nove Godine (2017) u Međugorju

U Međugorju se očekuje mnogo hodočasnika, uglavnom mladih, iz cijeloga svijeta za molitveni doček Nove Godine (2017). Molitveni program počinje molitvom krunice u 17 sati. Sveta misa zahvalnica za 2016. godinu je u 18 sati, a nakon svete mise zajednica "Cenacolo" uprizoruje žive jaslice na prostoru ispred crkve sv. Jakova.

Objavljeno: 28.12.2016.

Predstavljanje knjige „Živo kamenje iz Međugorja“

U četvrtak 29. prosinca u 20 sati, tj. nakon večernje svete mise, u dvorani sv. Ivana Pavla II. u Međugorju bit će predstavljena veoma neobična, ali itekako zanimljiva knjiga „Živo kamenje iz Međugorja“. Autor knjige je profesor umjetnosti g. Hubert Theler iz Švicarske. Već je predstavljena u Švicarskoj, pobudivši zanimanje za zbivanja u Međugorju.

Objavljeno: 27.12.2016.

Svečano proslavljen Božić u Međugorju

U Međugorju je i ove godine radosno dočekan Božić.  Vjernička zajednica se pripremala za Isusovo Rođenje  svetim misama zornicama, večernjim svetim misama, moljenjem krunice i kroz devet dana  molitvom krunice na Podbrdu.  Ovo mjesto molitve i pomirenja, kako su ga odavno prozvali mnogi hodočasnici s raznih  strana svijeta,  još se jednom potvrdilo kao ispovjedaonica svijeta: (foto)

Objavljeno: 27.12.2016.

Uprizorene žive jaslice ispred crkve sv. Jakova

Prvo uprizorenje živih jaslica zajednice Cenacolo bilo je na Badnju večer, nakon svete mise u 18 sati, ispred crkve sv. Jakova u Međugorju, za župljane i hodočasnike. U predstavu su se i ove godine uključili  mladi iz župe Međugorje. (slike)

Objavljeno: 26.12.2016.

Čestitka - Na dobro Vam došao Božić i Sveto porođenje Isusovo!

Doista, od punine njegove svi primismo, i to milost na milost, jer On je MIR naš!
Sa željom da Božji mir vlada u srcima, u obiteljima, u svim zemljama i na cijelom svijetu, sjedinjeni u molitvi sa svim prijateljima Međugorja širom svijeta:
NA DOBRO VAM DOŠAO BOŽIĆ I SVETO POROĐENJE ISUSOVO i NOVA 2017. GODINA!
Neka vam ovaj Božić bude dan radosti i mira. Neka Vas Isus pohodi u vašim obiteljima i rodi se u skrovitosti vašega srca! (slike)

 Čestitka - fra Marinko Šakota, župnik

Objavljeno: 25.12.2016.

GODIŠNJE UKAZANJE JAKOVU ČOLI

Na posljednjem svakodnevnom ukazanju, 12. rujna 1998., Gospa je Jakovu Čoli rekla da će ukazanje imati jedanput godišnje i to 25. prosinca, na Božić. Tako je bilo i ove godine. Ukazanje je počelo u 14 sati i 20 minuta i trajalo je 10 minuta. Jakov je, nakon toga, prenio poruku:

Objavljeno: 25.12.2016.

Završeni susreti međugorskih župljana u adventu

U četvrtak, 22. prosinca na prostoru stare župne crkve završeni su susreti međugorskih župljana u došašću. Domaćini ovog, petog po redu susreta, bili su mještani Međugorja, a proteklih nedjelja župljani iz Bijakovića, Šurmanaca, Vionice i Miletine. (slike)

 

Objavljeno: 24.12.2016.

Radosno iščekivanje Božića u Međugorju

U Međugorju su u predbožićnom tjednu boravili hodočasnici iz Italije, SAD-a, Španjolske, Meksika, Gvatemale, Libanona, Francuske, Italije, Brazila i Ukrajine.

Govoreći o Božiću u Međugorju, susretima župljana u došašću, te duhovno-molitvenoj pripravi za Božić, župnik fra Marinko Šakota je u programu Radiopostaje „Mir“ Međugorje kazao:

Objavljeno: 22.12.2016.

Brojni seminari i 2017. u Međugorju

Tijekom godine u Međugorju se, uz redovite seminare posta i molitve, održavaju i različiti međunarodni seminari. Neki od njih imaju dugogodišnju tradiciju, a neki su pokrenuti tek prije nekoliko godina. Ti su seminari namijenjeni svećenicima, laicima, voditeljima centara mira, bračnim parovima, liječnicima, medicinskom osoblju, a 2016. održan je u Međugorju i Prvi međunarodni seminar za život (PRO LIFE).

Objavljeno: 21.12.2016.

Uprizorenje živih jaslica zajednice Cenacolo u Međugorju

Već godinama zajednica Cenacolo ispred župne crkve uprizoruje žive jaslice za sve župljane i hodočasnike koji u božićnim danima hodočaste u Međugorje. Scenografiju čine štalica, svratište, građani Betlehema, domaće životinje, uvjerljivi kostimi i glumci amateri koji utjelovljuju Svetu obitelj, mudrace s Istoka i pastire.

Objavljeno: 20.12.2016.

Četvrti susret humanitarnog karaktera u Međugorju organizirali Bijakovići

Na 4. nedjelju došašća, 18. prosinca, večernji susret na prostoru stare župne crkve u Međugorju pripremili su mještani Bijakovića. Pjesmom je u ovu večer uveo veliki župni zbor „Kraljice Mira“ pod vodstvom s. Irene Azinović. Župnik fra Marinko Šakota je na adventskome vijencu upalio 4. svijeću, koja simbolizira ljubav. (slike)

Objavljeno: 19.12.2016.

Božić u Međugorju

U subotu 24. prosinca je Badnji dan. Preporučen je post i nemrs. Ujutro se slavi posljednja ovogodišnja misa zornica u crkvi sv. Jakova. Poslijepodne neće biti molitve krunice na Podbrdu, niti svete mise u 13 sati. Večernji molitveni program u župnoj crkvi započinje krunicom u 17 sati, a božićna misa bdijenja je u 18 sati. Na ovoj prvoj božićnoj euharistiji sudjeluju svi svećenici, te je ispovijedanje toga popodneva od 16 do 17:30 sati.

Objavljeno: 18.12.2016.

Priprava za rođenje Isusovo u Međugorju

Krunicom na Podbrdu, koju je u četvrtak 15. prosinca predmolio fra Josip Marija Katalinić, u Međugorju je počela devetnica rođenju Isusovu. Osim molitvom krunice, koja se u danima do 23. prosinca svakodnevno u 14 sati moli na Podbrdu, hodočasnici se, župljani i vjernici iz okolnih župa za Božić pripravljaju sudjelujući na večernjem molitvenom programu, te misama zornicama, koje u župnoj crkvi sv. Jakova predslave međugorski franjevci.  (slike)

Objavljeno: 16.12.2016.

Matija Milošić: „Prvo hodočašće u Međugorje neću nikada zaboraviti“

Matija Milošić je vjeroučitelj iz Karlovca i koordinator pokreta „Mladi srca Marijina“. Ima 27 godina i u braku je sa suprugom Željkom. Za program radiopostaje „Mir“ Međugorje ističe kako vrlo rado dolazi u Međugorje. Ne sjeća se točnog datuma svoga prvoga dolaska, no, kako napominje, u sjećanju mu se urezalo nešto mnogo važnije:

Objavljeno: 15.12.2016.