Obavijesti i upute za korištenje audio i video zapisa

Stranice Svetišta Kraljice Mira Međugorje prilagođene su rezoluciji 800x600, a prikazuju se u potpunosti browserima InternetExplorer i NetscapeNavigator u verzijama 4.0 ili višim.

Obavijest korisnicima

Poštovani korisnici prijenosa programa iz Svetišta Kraljice Mira Međugorje,
drago nam je kada nam javljate iz svih krajeva svijeta o kakvoći i problemima u prijamu streamova programa Svetišta Kraljice Mira Međugorje uživo (on-line) ili neizravno (off-line).

Problemi koje iskazujete uglavnom se odnose na nedovoljan kapacitet veze prema Internetu kojom Svetište Kraljice Mira Međugorje raspolaže, u odnosu na ogromno zanimanje korisnika. Zbog toga dolazi do čestih zastoja, pogotovo kod prijenosa video sadržaja.

Upute o korištenju RealAudio i RealVideo priloga.

Da biste mogli koristiti RealAudio i RealVideo priloge iz Svetišta Kraljice Mira Međugorje, morate imati zvučnu karticu i instaliran jedan od programa: WINAMP media player ili RealPlayer ili RealPlayer Plus ili Real One Player ili Windows Media Player, koje možete skinuti na adresi www.winamp.com/ ili  www.real.com ili nekoj drugoj (www.microsoft.com).
Uočite razliku između korištenja toka podataka (stream) i skidanja datoteke (download). U slučaju toka (stream) reprodukcija će započeti onoga trenutka kada je tok započeo, a da se ne čeka potpuno prenošenje datoteke. Međutim, u tom slučaju morate imati propusnost veze dovoljnu za brzinu naznačenu u ikoni ili zaglavlju samog toka (npr. ako je brzina 56 kb/s, tok nećete moći pratiti preko modema od 28.8 kb/s).
U slučaju skidanja datoteke (download), reprodukcija će započeti tek nakon što je cijela datoteka presnimljena na vaše lokalno računalo. Na taj način možete reproducirati i one priloge koji su kodirani brzinom većom od propusnosti vaše veze a mogući zastoji neće ovisiti o tome nego samo o mogućnostima vašeg računala.
Ukoliko imate poteškoća sa skidanjem datoteka, kliknite link za skidanje (download) držeći "shift" tipku kako bi datoteku spremili na svoje računalo.

Programe za gledanje/slušanje streamova možete naći na:
www.winamp.com/ - WINAMP media player
www.real.com - RealPlayer
www.microsoft.com - Windows MediaPlayer