Opće upute o humanitarnim djelatnostima vezanim za Međugorje

Nakon nenadane smrti fra Slavka Barbarića, 24.11.2000. na Križevcu, suradnici koji su godinama zajedno s njim radili na stvaranju i razvijanju njegovih duhovnih i humanitarnih projekata preuzeli su o njima daljnju brigu.

Djela kršćanske ljubavi (Majčino Selo, Vrt Svetog Franje, Momci Zajednice Milosrdnog Oca, Fond Prijatelja Talenata, Fond za djecu poginulih branitelja, Fond za obitelji s brojnom djecom i pomoć potrebnima) živjet će i dalje zahvaljujući djelotvornoj ljubavi prijatelja i hodočasnika Međugorja, molitveni seminari (za bračne parove, za svećenike, za mlade) će se nastaviti u duhu Isusovog Evanđelja i Gospinih poruka, a seminari posta i molitve u kući Domus Pacis održavat će se i dalje zahvaljujući franjevcima i časnim sestrama, učenicima fra Slavka Barbarića.

Osobe zadužene za rad spomenutih projekata su međugorski župnik fra Branko Radoš i fra Svetozar Kraljević. Njima se možete obratiti za sve informacije u vezi s tom djelatnošću koja živi bez ikakvih državnih subvencija, isključivo od dobrovoljnih priloga velikodušnih ljudi.

Svaka od ovih struktura vodi svoje računovodstvo i strogo poštuje nakane darovatelja. Iz poštovanja prema donatorima, molimo vas da za svaki novčani i drugi dar tražite potvrdu, koju će vam izdati institucija za koju ste dali svoj obol.

Zahvaljujemo vam, u ime svih onih kojima pomažete, za sve što činite kroz molitvu i kroz dobra djela.