Započeo Susret organizatora hodočašća, voditelja centara mira, molitvenih i karitativnih skupina vezanih za Međugorje

datum: 28.02.2017.

Registracijom te potom sudjelovanjem na večernjem molitvenom programu, u popodnevnim je satima u ponedjeljak 27. veljače 2017. godine započeo 24.-ti po redu međunarodni Susret organizatora hodočašća, voditelja centara mira, molitvenih i karitativnih skupina vezanih za Međugorje. Susret će trajati do petka 3. ožujka, a ove se godine održava pod geslom: Da ljubav vaša sve više raste (Fil 1, 9).

Ovaj je susret u Međugorju okupio oko 260 sudionika iz 28 zemalja: SAD-a, Engleske, Irske, Australije, Libanona, Njemačke, Švicarske, Austrije, Monaka, Francuske, Italije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Gvatemale, Hondurasa, Salvadora, Meksika, Švedske, Španjolske, Nikaragve, Poljske, Rumunjske, Mađarske, Litve, Latvije, Ukrajine, te Češke i Slovačke.

Predavač na seminaru je međugorski župnik fra Marinko Šakota. Sudionici, osim na predavanjima, sudjeluju i u večernjem molitveno-liturgijskom programu u međugorskoj župnoj crkvi, te radu po jezičnim skupinama, a tradicionalno pohode i Brdo ukazanja i Križevac. (slike)