Verastegui u Međugorju

datum: 18.03.2005.

Zvijezda meksičkih sapunica Eduardo Verastegui prvi put je pohodio svetište Kraljice mira u Međugorju polovicom ožujka 2005. Za Međugorje saznao od svoje učiteljice engleskog jezika prije tri godine, kad se iz Meksika preselio u američki Los Angeles. Engleski je morao naučiti kako bi u petom mjesecu ove godine počeo snimati film u SAD za koji je već potpisao ugovor. Njegova je učiteljica privržena Majci Božjoj i Međugorju, i ona mu je pričala o Gospinim ukazanjima, vidiocima, porukama, ispovijedima i molitvama u Međugorju. «Tada je i počelo moje obraćenje. Počeo sam ići u svakodnevno u crkvu, a među katolicima gdje sam god dolazio čulo se samo riječi "Međugorje, Međugorje"…» priča nam Eduardo.

Odmah po dolasku u Međugorje primijetio je da su ljudi odista predani Majci Božjoj i molitvi, i time je jako oduševljen. To ga nadahnulo, kako kaže, da bude bolji vjernik i katolik. Imao je jako dojmljive i zanimljive susrete s međugorskim vidjelicama Vickom Mijatović i Marijom Pavlović Lunetti.

U Međugorju će meksičko-američki glumac ostati tjedan dana. Kako nam je kazao, svakodnevno  sudjeluje na misama engleskog govornog područja, klanjanju, te posjećuje Brdo ukazanja i brdo Križevac. O svojim  prvim međugorskim dojmovima kaže:

«Običnost i mir su me ovdje oduševili. Međugorje me podsjeća na stvarne vrijednosti u životu, a to je da znamo za Boga, da ga volimo i služimo mu koliko je moguće. Kad sam razmišljao i penjao se na Brdo ukazanja, jučer, imao sam osjećaj da sam ovih dana svakodnevno rastao u vjeri. Ovdje sam upoznao puno lijepih ljudi», rekao je Verastegui.

Verastegui je počeo svoju karijeru u Meksiku kao glumac u sapunicama. Do sada ih je snimio pet. Neke su od njih prikazane u Sloveniji, ali u Hrvatskoj još nisu. Preselio se u Los Angeles i odlučio uz glumu obavljati i producentski posao, te, kako kaže, napraviti filmove koji će dodirnuti ljudska srca. Njegova popularnost trebala bi uskoro doći do izražaja i u Americi. Doći će, kako je kazao, ponovno u Međugorje, uz Božju pomoć.