Svetom misom završen Međunarodni susret voditelja centara mira, molitvenih i karitativnih skupina vezanih za Međugorje

datum: 03.03.2017.

Dvadeset četvrti Međunarodni susret voditelja centara mira, molitvenih i karitativnih skupina vezanih za Međugorje s temom „Da ljubav vaša sve više raste (Fil 1, 9)“, koji je počeo u Međugorju u ponedjeljak 27. veljače, završio je svetom misom zahvalnicom u petak 3. ožujka, koju je predslavio koordinator susreta fra Marinko Šakota, međugorski župnik.

Na seminaru je nazočio 271 sudionik iz 28 zemalja. Uz zaseban program i predavanja, sudionici seminara sudjelovali su i u redovitomu večernjem molitveno-liturgijskom programu u međugorskoj župnoj crkvi sv. Jakova.

 Fra Marinko je po završetku susreta rekao: „Ovo su predivni susreti, jer se uvijek iznova obnavljamo i vraćamo na izvore, na ono što nam Majka govori i na što nas poziva, kako bismo se obnavljali i kako bismo mogli drugima pomagati, druge voditi i pratiti na hodočašća, organizirati hodočašća“.

Lucija Šalov iz Nina, gradića u okolici Zadra, već nekoliko godina sudjeluje na ovim susretima. To je, na neki način, svake godine ipak jedno novo iskustvo, kako ističe Lucija: „Mi služimo dovodeći ljude, a kako bismo to bili u stanju kvalitetno raditi, te kako bi to imalo ploda, potrebno je da se i mi pripremimo. Ovo je jedna vrsta duhovne obnove. Kada dovodimo hodočasnike, nemamo vremena za sebe i za živjeti Međugorje na pravi način. Tomu služe ovi seminari. Međugorje je mjesto milosti i molitve. Opisivati Međugorje je jednostavno nemoguće, jer svaka osoba Međugorje doživljava na svoj način. Mislim da je, koliko god puta se dođe u Međugorje, ono svaki puta novo, obnavlja nas, uvijek daje nešto novo. To je izvor svega. Devedesetih godina sam prvi puta sa župom došla u Međugorje. Ne brojim koliko puta sam bila ovdje. Mislim da je Međugorje svima nama veliki dar .“ (slike)