Svečano obilježena 36. obljetnica Gospinih ukazanja u Međugorju

datum: 26.06.2017.

Uz nazočnost brojnih hodočasnika sa svih kontinenata, u Međugorju je u nedjelju 25. lipnja 2017. svečano obilježena trideset i šesta obljetnica Gospinih ukazanja. Osim domaćih hodočasnika iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, u Međugorju su u većim organiziranim skupinama boravili i hodočasnici iz Ekvadora, Kolumbije, Urugvaja, Paname, Gvatemale, Ugande, Španjolske, Slovačke, Slovenije, Italije, Poljske, Francuske, Ukrajine, Češke, Mađarske, Koreje, Libanona, Finske, Belgije, Nizozemske, Brazila, Portugala, Austrije, Njemačke, Švicarske, Hong Konga, SAD-a, Kanade, Irske i Engleske. Osim uobičajenim prometnim sredstvima prijevoza, zamjetljiv broj hodočasnika u Međugorje je pristigao i pješice, kako bi ispunili svoje zavjete i zahvalili za udijeljene milosti. Svećenici su bili na raspolaganju za sakrament ispovijedi već od ranoga jutra. Tijekom dana u župnoj crkvi, na vanjskome oltaru i kapelici klanjanja slavljena je 21 sveta misa, od toga 7 misa na hrvatskom i 14 na stranim jezicima. 

Središnji večernji molitveno-liturgijski program započeo je u 18 sati molitvom krunice i nastavio se svetom misom u 19 sati. Večernju svetu misu na vanjskom oltaru međugorske župne crkve predslavio je fra Damir Pavić, tajnik Provincije Bosne Srebrene, uz koncelebraciju  191 svećenika. Večernje misno slavlje svojom pjesmom pratio je međugorski zbor Kraljice Mira pod ravnanjem s. Irene Azinović. Na kraju misnoga slavlja pozdrave i riječi zahvale uputio je međugorski župnik fra Marinko Šakota.

Uz nazočnost mnoštva stranih i domaćih novinara, večernji molitveni program izravno je prenosila radiopostaja Mir-Međugorje, te mrežna stranica medjugorje.hr. (slike)