Susret postulanata

datum: 17.02.2014.

U subotu, 15. veljače 2014. postulanti Franjevačke provincije Bosne Srebrene posjetili su postulante Hercegovačke franjevačke provincije u Mostaru. Postulante iz Visokog i njihovog meštra fra Danijela Rajića dočekalo je osam postulanata i njihov meštar fra Stanko Mabić.
U Mostar su pristigli nešto prije podneva, gdje su najprije sa cijelom zajednicom fratara Franjevačkog samostana u Mostaru sudjelovali na molitvi Srednjeg časa, a potom i na zajedničkom ručku. Nakon srdačnih pozdrava dobrodošlice, koje su uputili fra Iko Skoko, gvardijan samostana i fra Miljenko Šteko, provincijal Hercegovačke franjevačke provincije, fra Danijel se zahvalio na gostoprimstvu te istakao da će i ovaj susret doprinijeti međusobnom povezivanju i sklapanju prijateljstava budućih redovnika. Zatim je uslijedilo razgledavanje samostana, gdje je fra Ante Marić pokazao samostan i ukratko objasnio osnutak Hercegovačke franjevačke provincije, koja s Bosnom Srebrenom dijeli zajedničku povijest.
Nakon razgledavanja samostana i crkve, posjetili su temelje starokršćanske bazilike na Cimu. Uslijedilo je i druženje uz okrjepu u prostorijama Postulature, a potom i posjet brdu Hum. Nakon posjete Humu, gdje je podignut prelijepi križ i pruža se predivan pogled na grad, uputili su se prema Međugorju, gdje su sudjelovali na večernjem molitvenom programu krunice i sv. mise, nakon kojega su se okrijepili večerom. Uskoro se približilo i vrijeme za rastanak. Meštri su održali kratke govore u kojima su izrazili zadovoljstvo ovim događajem. Fra Danijel je najavio da će uzvratni susret biti pred Uskrs u Visokom. Svi su izrazili radost što će se i ubuduće nastaviti sa susretima koji povezuju braću i rađaju međusobno povjerenje, koje će poslužiti zajedničkom dobru.


                                                                                                             Postulanti Bosne Srebrene