Prva pričest u Međugorju

datum: 08.05.2006.

U nedjelju 7. svibnja 78 djece iz župe Međugorje primilo je sakrament Prve svete pričesti u župnoj crkvi svetog Jakova. Na ovaj sakrament kršćanske inicijacije pripremili su ih njihovi vjeroučitelji: sestra Slavica Kožul, sestra Petra Bagarić i fra Stjepan Martinović. U petak, 5. svibnja, djeca su po prvi puta pristupila sakramentu svete ispovijedi. Pratili su ih njihovi roditelji koji su se također ispovjedili.

Svečanu svetu Misu predslavio je fra Bože Milić u koncelebraciji sa župnikom fra Ivanom Sesarom i fra Stjepanom Martinovićem. Slavlje je svojim prekrasnim pjevanjem obogatio zbor «Golubići mira» pod ravnanjem sestre Slavice Kožul. Nazočni su bili članovi obitelji prvopričesnika i župljani, ali i brojni hodočasnici i međugorski namjernici.

Časne sestre franjevke na službi u Međugorju za ovu su prigodu osmislile cvjetnu dekoraciju na temu ribarske mreže koju nudi Isus. U nadahnutoj propovijedi, fra Bože Milić govorio je o Isusovoj ljubavi koja poziva svakog ponaosob. Molitva vjernika bila je u obliku recitala u kojem su djeca izrazila svoje predanje Isusu. U procesiji s prikaznim darovima sudjelovala su sva djeca. Svako je dijete pred oltar, u Isusovu mrežu, položilo svoju ribicu kao znak predanja.

U ponedjeljak, vjeroučitelji su poveli prvopričesnike i drugu školsku djecu na izlet u prirodu. Bila je to prigoda za opuštanje, igru i zabavu, ali i za svetu Misu i pričest. (photos)