Prefekt Kongregacije za kler nadbiskup Lazzaro You Heung Sik predslavio misu u Međugorju

datum: 06.02.2022.

Prefekt Kongregacije za kler nadbiskup Lazzaro You Heung Sik predslavio je večeras (6. veljače 2022.) u Međugorju večernju svetu misu. S njim u koncelebraciji bili su nadbiskup Tirane i Drača mons. Arjan Dodaj, apostolski nuncij Svete Stolice u Tirani nadbiskup Luigi Bonazzi, provincijal Hercegovačke franjevačke provincije fra Miljenko Šteko, međugorski župnik fra Marinko Šakota i drugi svećenici.

''Okupljeni smo oko stola Gospodnjeg, pod brižnim pogledom Djevice Marije, poput učenika jednom u Cenakulu'', kazao je na početku svoje homilije nadbiskup Lazzaro You Heung Sik. Rekao je i kako ''suočeni s našim planovima, našim snovima, našom svakodnevnom predanošću služenju Kraljevstvu, ponekad se može dogoditi da moramo dovesti u red svoje prazne mreže''.

''Uz toliku predanost i velikodušnost s naše strane, rezultati koje smo očekivali i kojima smo se nadali, nisu takvi.

I onda ostajemo tu, nepomični, s osjećajem neuspjeha u srcu, nosimo se sa svojom malenošću, riskirajući da nas rezignacija i pesimizam nadvladaju. Ali, prosvijetljeni Riječju Života, shvaćamo međutim da je Gospodin  izabrao baš našu lađu, koja je malo trošna, i naše prazne mreže. I tada se u nama ponovno rađa oduševljenje, ponovno se rasplamsava povjerenje, unatoč pogreškama i neuspjesima. S nama na lađi je On!'', kazao je nadbiskup Lazzaro You Heung Sik, naglašavajući kako je ''Marija znala njegovati to povjerenje u prisutnost i djelovanje Gospodina u svome životu''.

''Ako budemo čuvali Božju Riječ u srcu, Majka Isusova nas uvjerava da će nam Ona pomoći  novim pogledom iščitavati svoje postojanje, ali i svoju osobnu i obiteljsku povijest, kao i povijest naše zemlje, otkrivajući tako, da su svi događaji, pa i oni najbolniji, u svjetlu vjere, dio plana spasenja.

Marija nas uči da, kada dopustimo Gospodinu djelovati, možemo živjeti u radosti i zahvaljivanju. Marija je glas svih malenih i posljednjih u povijesti. Tko se, kao i Ona, pouzdaje u Boga, već je pobijedio i već je vidio svoju pobjedu nad zlom i svakom nepravdom'', kazao je prefekt Kongregacije za kler na misi u Međugorju, a potom dodao da ''Njezinim prečistim rukama i Njezinom Majčinskom Srcu, danas povjeravamo život i službu Svetoga Oca, biskupa, svećenika, đakona, a također i našu molitvu za sve one koji prihvaćaju Isusov poziv i koji imaju hrabrosti darovati Mu život''.

''Hvalimo s Njom Gospodina, veličajmo Ga svim svojim glasom i tako ćemo otkriti i okusiti ljepotu stavljanja našega života  svaki dan  u službu Gospodinu, za dobro Crkve i braće. Amen'', zaključio je mons. Lazzaro You Heung Sik, prefekt Kongregacije za kler, kojemu je na kraju ove svete mise fra Marinko Šakota zahvalio za dolazak u Međugorje.