Početak Nove godine u Međugorju

datum: 04.01.2017.

U prvim su danima 2017. godine u Međugorje hodočastile skupine vjernika iz Italije, Koreje, Češke, Slovačke, Ukrajine, Poljske, Francuske, Libanona, SAD-a, Španjolske, Austrije, Njemačke, Kine, Rumunjske i  Engleske.

Potaknuti velikim odazivom i zanimanjem kako folkloraša, tako i ostalih mladih, članovi Udruge hrvatskih amaterskih kulturno-umjetničkih društava u BiH su od 30. prosinca 2016. do 2. siječnja 2017. u Kući mira u Međugorju organizirali doček Nove godine i duhovnu obnovu za mlade. Voditelji seminara bili su s. Ljilja Pehar i Toni Iličić, predstavnik Udruge hrvatskih amaterskih kulturno-umjetničkih društava u BiH.

O ovoj je duhovnoj obnovi za program Radiopostaje „Mir” Međugorje govorila Antonija Krišto iz Mostara: „Na seminaru sam dočekala Novu godinu kao član Udruge folkloraša. Ovaj se molitveni doček u Međugorju organizira već drugi put. Program je počeo upoznavanjem i cjelovečernjim Klanjanjem pred Presvetim. Drugi smo se dan uputili na Križevac gdje smo sudjelovali u razmatranju Križnog puta, te smo potom sudjelovali na večernjem molitvenom programu u međugorskoj župnoj crkvi. Sam doček Nove godine počeo je klanjanjem u crkvi i nastavio se svetom misom. Na duhovnoj su obnovi sudjelovali članovi kulturno-umjetničkih društava, te mladi koji su htjeli u molitvi i zagrljaju Gospe dočekati Novu godinu. Na sam dan Nove godine su nam se pridružili mladi iz Dubrovnika, sa svojom zajednicom Karmel Božjega milosrđa.”