Molitveni program za 42. godišnjicu Gospinih ukazanja u Međugorju

datum: 20.06.2023.

U tijeku je Devetnica Kraljici Mira ususret 42. godišnjici Gospinih ukazanja u Međugorju.

U subotu je svetkovina Rođenja svetog Ivana Krstitelja, ujedno i uočnica 42. godišnjici Gospinih ukazanja u Međugorju. Svete mise u župnoj crkvi su u 8, 11 i 19 sati. Nema zajedničke molitve krunice na Podbrdu. Nakon večernje sv. Mise uslijedit će zajedničko jednosatno klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom sakramentu, koje će se nastaviti u tišini do 7 sati ujutro.

U subotu, 24. lipnja je i Hodnja mira. Kao i svake godine, Hodnja polazi ujutro u 6 sati ispred samostana svetog Ante na Humcu. Dolazak pred župnu crkvu predviđen je oko 10 sati.

''Pozivamo stoga sve vas župljane i hodočasnike, posebno mlađe da se pridružite molitvi za mir. Lijep je običaj da naši župljani sudionicima Hodnje mira nude osvježenje kad naiđu pokraj kuća - od Podmiletine glavnom cestom prema župnoj crkvi'', pozvali su iz međugorskog župnog ureda.

U nedjelju je 42. godišnjica Gospinih ukazanja u Međugorju. Svete mise na hrvatskom jeziku su u 6, 7, 8, 9, 11 i središnja svečana sv. Misa u 19 sati. Nakon sv. Mise uslijedit će zajedničko jednosatno klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom sakramentu koje će se nastaviti u tišini do 7 sati ujutro. Nema misa na filijalama.