Misa za mir u Oregonu/SAD

datum: 22.07.2007.

Center for Peace-West u Portlandu, Oregon, je međugorski Informativni Centar otvoren 1983. da bi širio Gospine poruke iz Međugorja. Ljude upoznajemo s Međugorjem, organiziramo dva hodočašća godišnje i izdajemo mjesečni listić. Već mnoge godine 25. lipnja organiziramo Misu za Mir i tako slavimo obljetnicu Gospinih ukazanja u Međugorju.

Molitvena večer počela je u 18 sati s Klanjanjem pred Presvetim i mogućnošću za ispovijed. Sestra Mary Fidelis Kreutzer predmolila je krunicu koja se molila na hrvatskom, španjolskom, vijetnamskom i engleskom. Dugi repovi pred ispovjedaonicama podsjećali su nas na Međugorje. Sat klanjanja završio je Blagoslovom.

U 19 sati, Frank Dunn, Direktor Center for Peace-West, pozdravio je brojne vjernike i pročitao pozdravnu riječ koju je poslao fra Ivan Sesar iz Međugorja. Uslijedila je Sveta Misa. Biskup Kenneth Steiner ove godine nije mogao biti s nama. O. Scott Vandehey, duhovni savjetnik Center for Peace-West (koji je i sam 4 puta bio u Međugorju) predslavio je Misu. O. Peter O'Brien, koji se 10. lipnja bio vratio sa svojeg drugog hodočašća u Međugorje, održao je propovijed, a koncelebrirao je i o. George Nazareth. Posluživali su đakoni David Hammes i Chuck Amsberry. Zbor svete Cecilije uljepšao je slavlje „nebeskom“ glazbom. Počasna straža Kolumbovih vitezova učinila je ovaj događaj još svečanijim.

Poslije Mise uslijedila je zakuska u Župnom centru. Bilo je prekrasno vidjeti tolike ljude koji vole Gospu, susret hodočasnika i prijatelja koji razmjenjuju svoje radosne međugorske priče. Bila je to doista blagoslovljena večer.

Marie Gustafson, Center for Peace West, Portland, Oregon, SAD