Marijanski dan u Godini vjere

datum: 28.06.2013.

Održat će se 12. i 13. listopada u Vatikanu

 

Vatikan, (IKA) - Papinsko vijeće za promicanje nove evangelizacije objavilo je program i jednoga od većih događanja u Godini vjere, Marijanski dan – "Blažena ti što povjerova", koji će se održati u Vatikanu 12. i 13. listopada 2013. Skupina za pripravu ovoga događaja, u kojoj kao teolog sudjeluje i dr. fra Miljenko Šteko, dala je opširne upute, izvijestio je Hrvatski program Radio Vatikana.
Sudjelovanje na Marijanskome danu prijavljuje se izravno u Tajništvu Papinskoga vijeća za promicanje nove evangelizacije. Obrazac prijave može se naći na službenoj mrežnoj stranici Vijeća: http://www.annusfidei.va/, a popunjen treba poslati do 31. kolovoza 2013., na elektroničku poštu: giornatamariana@annusfidei.va, ili na broj faxa: 0039 06 69869521. Vijeće je pripremilo tri različita obrasca prijave, koje su besplatne: A – marijanske skupine B – pojedinačni vjernici, i C – biskupi.
Marijanski dan održava se na obljetnicu posljednjeg ukazanja Blažene Djevice Marije u Fatimi, a za ovu prigodu u Vatikanu će biti i izvorni kip Fatimske Gospe iz Fatime. Misu će predslaviti Sveti Otac u nedjelju 13. listopada u 10.30. Na Marijanski dan pozvane su sve skupine s marijanskom duhovnošću, obitelji i pojedini vjernici koji na osobit način časte Blaženu Djevicu Mariju.