Dvije nove knjige u izdanju ICMM

datum: 22.07.2008.

 U srpnju 2008. Informativni centar MIR Međugorje objavio je dvije nove knjige na hrvatskom jeziku: „Pozvani na život“ i „Ja sam vaša majka“.

„Pozvani na život“ (12x20 cm, meki uvez, 140 str.) je knjiga duhovnosti francuskog svećenika o. Jacquesa Philippe-a, treća u prijevodu i izdanju ICMM. (Vidi i „Traži mir i idi za njim“ te „Unutarnja sloboda“.)

Prvi poziv koji nam Bog upućuje je poziv na život koji je predivna pustolovina. Usprkos poteškoćama i patnjama koje neizbježno susrećemo, život nam neprestano nudi mogućnost rasta u zrelosti, ljubavi i slobodi.

Da bismo to iskusili, budimo raspoloživi Božjim pozivima koji nam dolaze tijekom cijeloga života. Pustimo da nas oni vode. Po susretima, sretnim ili bolnim događajima, po željama koje se rađaju u našemu srcu, po jeci koju u nama potiče Sveto pismo, naš nas nebeski Otac na diskretan i tajanstven ali stvaran način neprestano poziva da izađemo iz svoje zatvorenosti, da izaberemo život, da iskoristimo sve svoje sposobnosti vjere, nade i ljubavi kako bismo se razvili do punine svoje muževnosti i ženstvenosti.

Ova nam knjiga želi pomoći čuti i primiti te mnogobrojne pozive. Našemu životu želi dati snagu i plodnost za kojom svi težimo.

„Ja sam vaša majka“ (13x13 cm, meki uvez, fotografije u boji, 144 str.) je tematski izbor Gospinih poruka s fotografijama Međugorja. Izabrane su poruke u kojima Gospa naglašava da je naša majka, da nas ljubi i vodi majčinski… svaku poruku prati fotografija iz života ovog molitvenog okupljališta.