BOŽIĆ I BOŽIĆNI DANI U MEĐUGORJU

datum: 23.12.2014.

U srijedu, 24. prosinca je Badnji dan. Posljednja ovogodišnja misa zornica je u 6 sati. Poslijepodne neće biti krunice na Podbrdu. Večernji molitveni program u župnoj crkvi započinje krunicom u 17 sati, a sv. misa Badnje večeri je u 18 sati. Na njoj sudjeluju svi svećenici. Zato je ispovijedanje toga popodneva samo od 16 do 17.30 sati. Poslije večernje svete mise, bit će uprizorene žive jaslice  zajednice Cenacolo. U 22 sata počinje molitveno bdijenje koje traje sve do 23:20, a zatim od 23:30 slijedi sveta misa Ponoćka .
U četvrtak, 25. prosinca,  je Božić, svetkovina Isusova rođenja. Svete mise u župnoj crkvi su u 7, 8, 11 i 18 sati, a u podružnim crkvama, Miletini, Vionici i Šurmancima, u 10 sati. Poslije pučke mise, župljani uobičajeno dolaze na čestitanje u župne prostorije. Navečer nema  uobičajenog cjelonoćnog klanjanja.
U petak, 26. prosinca, blagdan je svetoga Stjepana prvomučenika. Svete mise su samo u župnoj crkvi u  8, 11 i 18 sati.
U subotu, 27. prosinca, blagdan je svetoga Ivana apostola. Svete mise su samo  u župnoj crkvi u 8, 13 i 18 sati. Toga dana u dvorani Ivana Pavla II. u 19 i 30., održat će se Božićni koncert međugorske župe. Na koncertu će nastupiti: Veliki župni zbor župe Međugorje, Tedi Spalato, Ivan Mikulić, Tamburaški sastav "Vranac", Jelena Kordić, Frama Međugorje, Tamburaški orkestar "Misericordia", Gitaristi... Dođimo i radujmo se uz božićne pjesme.
U nedjelju, 28. prosinca je blagdan Svete obitelji i Nevina dječica. Uz uobičajeni molitveni program, toga dana slavi se i sv. misa za djecu i njihove roditelje u 15 sati, a nakon mise bit će uprizorene žive jaslice. Neće biti svete mise u 9.30.