Biciklističko hodočašće

datum: 31.07.2016.

Prošle godine, povodom 200. godišnjice od rođenja don Bosca, salezijanac don Goran Antunović koji je tada bio na župi Marije Pomoćnice na Knežiji u Zagreborganizirao je duhovnu biciklijadu od Trsta do Torina kako bi zajedno s mladima iz cijeloga svijeta proslavili dvjestoti rođendan don Bosca. Nisu stali na tome nego su ove godine organizirali biciklističko hodočašće od Rijeke do Žepča na kojem se zaustavljaju u svetištima Blažene Djevice Marije.

Šesnaest biciklista pošlo je u zoru u ponedjeljak 25. srpnja od župe Marije Pomoćnice u Rijeci. Na biciklima će prijeći put od 850 kilometara vozeći se preko Karlobaga, Zadra, Sinja, Veprica, Međugorja, Tomislavgrada, Novog Travnika do Žepča. U ovoj njihovoj biciklističko-duhovnoj avanturi cilj im je rast u zajedništvu s Bogom i međusobno, kazao je voditelj hodočasnika don Goran Antunović. Biciklisti su stigli u Međugorje u subotu 30. srpnja. Nakon Međugorja put nastavljaju prema Žepču.

„Ove godine smo organizirali 2. biciklijadu, gdje smo pokušali obići marijanska svetišta, da malo pedaliramo za Mariju kako smo i nazvali ovu biciklijadu od Rijeke do Žepča.  Ostat ćemo kratko u Međugorju kako bismo okusili ljepotu i duhovnost ovoga mjesta. Bio sam na Festivalu mladih prije 9 ili 10 godina, još kad sam bio bogoslov. Ostao mi je u jako lijepom sjećanju“, kazao je don Goran u programu radiopostaje „Mir“ Međugorje.