Arhiva Novosti

Šahisti iz župe Ruščice kod Slavonskog Broda u Međugorju

Članovi Šahovskog kluba „Posavac“ iz slavonsko-brodskog prigradskog naselja Ruščica u kolovozu su dvanaesti put hodočastili u Međugorje . Tom prilikom su sudjelovali na pojedinačnom šahovskom turniru „Međugorje 2015“.

 

Objavljeno: 25.08.2015.

„Marijanski zavjet za Domovinu“ stigao u Međugorje

U petak, 21. kolovoza završila je 9. etapa Marijanskog zavjeta, Sinj-Međugorje. 15-ak hodočasnika stiglo je pješice u Međugorje, nakon zadnje dionice koju su prešli od Vitine. U Međugorju ostaju do nedjelje, 23.kolovoza. Onda put nastavljaju prema Slanom i Dubrovniku, gdje završava hod kroz marijanska svetišta. Smisao ovoga hodočašća je: (slike)

Objavljeno: 22.08.2015.

113. put u Međugorju

U župi Santa Lucia u Perugi, u Italiji postoji crkva posvećena Kraljici Mira. Izgrađena je na inicijativu svećenika don Ignazia Zaganellia. Ovih dana don Ignazio je boravio u Međugorju 113. put.  Za program radiopostaje „Mir“ Međugorje govorio je o prvom hodočašću u Međugorje, o tome kako se u njegovoj župi živi Međugorje te što on svojim župljanima govori o ovome mjestu.

Objavljeno: 21.08.2015.

Pješice iz Češke u Međugorje

35-godišnja Gabriela Balaštikova i 25-godišnja Erika Lorencova došle su iz Češke pješice u Međugorje, nakon 28 dana hoda. Ovo im je prvi dolazak u Međugorje. Gabriela i Erika su kazale za program radiopostaje „Mir“ Međugorje da su svaki dan prelazile od 25 do 30 kilometara.

Objavljeno: 20.08.2015.

„Marijanski zavjet za Domovinu“ i u Međugorju

HVIDRA, i studentske udruge SKAC Palma i MAGIS, te druge braniteljske i studentske udruge i zajednice, od 21. lipnja organizirale su zavjetno hodočašće „Marijanski zavjet za Domovinu“, koje prolazi svim većim marijanskim svetištima, od istoka do juga Hrvatske. Hodočasnici će proći i kroz Bosnu i Hercegovinu, a hodočašće će obuhvatiti i Međugorje.

Objavljeno: 19.08.2015.

„U Međugorju doživljavam mir i uvijek se ovamo iznova vraćam“

Sestra i brat, Ljerka Zeljko i Miroslav Marošević iz Vareša boravili su u Međugorju za vrijeme Festivala mladih.Ljerka živi u Austriji, a u Međugorje dolazi od samih početaka. Nakon toliko godina još su vidljivi ožiljci od prometne nezgode 1995. godine, a što Ljerku nije omelo da se brzo potom uspne u molitvi zahvale uz Križevac:

Objavljeno: 18.08.2015.

U Međugorju proslavljena svetkovina Velike Gospe

Svetkovina Velike Gospe ili Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo u  Međugorju je proslavljena uz posebno velik broj domaćih te hodočasnika iz inozemstva. Hodočasnici, među kojima je najviše bilo mladih, cijele su noći i jutra pješice pristizali u Međugorje, ispovijedali se i sudjelovali na sv. misama.

Objavljeno: 17.08.2015.

Iskustva međugorskih hodočasnika

Ana Mlinarić iz Vukovara, iz župe sv. Josipa radnika, sudjelovala je na 26. međunarodnom molitvenom susretu mladih u Međugorju. Za medjugorje.hr Ana je kazala da 10 godina organizirano dolaze u Međugorje: „Sa mnom je došao autobus  mladih, osim moje župe, ima nas iz drugih dijelova Slavonije, okolica Vinkovaca, Osijeka, Slavonskog Broda, Požege, Pakraca.

Objavljeno: 15.08.2015.

„Najviše nas se dojmilo klanjanje“

Tijekom 26.međunarodnog molitvenog susreta mladih u Međugorju sudionici su nakon večernje svete mise ostajali na pobožnosti klanjanja Isusu u Presvetom oltarskom sakramentu. Mnogi su nam posvjedočili da im je upravo klanjanje bilo nešto najljepše.  Anamaria iz Njemačke četvrtu godinu dolazi na Mladifest. Rekla nam je: „Ja smatram da je ovo zajedništvo znakovito, i također klanjanje u kojemu se čovjek može sam sa sobom sresti”.

Objavljeno: 14.08.2015.

Svetkovina Velike Gospe

Svetkovina Velike Gospe ili Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo slavi se u subotu, 15. kolovoza. Svete mise na hrvatskome jeziku u crkvi sv. Jakova u Međugorju su u 6, 7, 8, 9, 11, a večernja sveta misa je u 19 sati. Večernji molitveno-liturgijski program i ovoga dana započinje u 18 sati molitvom krunice.

Objavljeno: 13.08.2015.

Gospina poruka širi se i u zemljama bivšeg Sovjetskog saveza

Na molitvenom susretu mladih u Međugorju svjedočila je i Terézia Gažiová iz Slovačke o nastanku i djelovanju molitvenog  centra „Svjetlo Marijino” i o tome kako se Gospina poruka širi i u zemljama bivšeg Sovjetskog saveza. Terézia je bila prvi put u Međugorju, na Mladifestu 1996., kada je imala 27 godina. Tada je molila Gospu da joj pomogne i pokaže gdje je njeno mjesto i zvanje.

Objavljeno: 09.08.2015.

Prvi put na molitvenom susretu mladih u Međugorju

Klodian je iz Albanije, ali živi u Italiji već 15 godina. U Međugorju je treći put, ali prvi put je sudjelovao na međunarodnom molitvenom susretu mladih koji je ove godine okupio sudionike iz 75 zemalja. Klodian je posvjedočio: „Želio sam doći i doživjeti ovo. Već od svog prvog dolaska ovamo, iznenadila me ta neka ljepota koja me se dojmila i to me počelo mijenjati.

Objavljeno: 09.08.2015.

Svjedočanstvo Sane Nasar iz Libanona na Festivalu mladih

Sana Nassar iz Libanona  prvi put je bila u Međugorju 1986., dok je još bila tinejdžerka. Deset godina poslije utemeljila je udrugu „Friends of Mary Queen of Peace” (Prijatelji Marije Kraljice Mira). Zahvaljujući toj udruzi, Libanonci u Libanonu i širom svijeta upoznaju Međugorje. Sana je svjedočila mladima o prvom dolasku u Međugorje: „Nisam vjerovala u Boga i dolazak u Međugorje nije bio planiran.

Objavljeno: 08.08.2015.

Svetom misom na Križevcu završen 26. molitveni susret mladih u Međugorju

Dvadeset i šesti međunarodni molitveni susret mladih, Mladifest koji je počeo u petak, 31. srpnja 2015., završio je u četvrtak, 6. kolovoza, na blagdan Preobraženja Gospodinova, sv. misom zahvalnicom na Križevcu u 5 sati ujutro koju je predslavio fra Marinko Šakota, župnik župe Međugorje. Mladifest je održan pod geslom „Mir vama“, a ove godine je okupio  desetke tisuća mladih iz 75 zemalja. (slike)

Objavljeno: 07.08.2015.

Mladi iz Italije o Festivalu mladih u Međugorju

Katia iz Pescare, Italija došla je u Međugorje sa skupinom mladih, otprilike 60 osoba. Prvi put je u Međugorju i na Festivalu mladih. Katia je kazala da su njeni prvi dojmovi snažna duhovnost i zajedništvo: „Lijepo je vidjeti kako se ovdje cijeli svijet sjedinjuje kako bi se molio jedinom Bogu.

Objavljeno: 07.08.2015.