Arhiva Novosti

Statistike za ožujak 2016

 

Broj podijeljenih sv. pricesti: 114 400

Broj svećenika koncelebranata: 1424 (45 dnevno)

Objavljeno: 01.04.2016.

Aleluja u izvedbi sestara Ramljak iz Međugorja

Radiopostaja „Mir” Međugorje na Uskrs je objavila glazbeni videospot, snimljen u studiju 3, u kojem skladbu Aleluja, izvode sestre Daria i Anna Maria Ramljak iz Međugorja. Naime, riječ je o novom projektu  kojim radiopostaja „Mir”  želi podržati mlade nadarene ljude.  

Objavljeno: 31.03.2016.

Nedjelja Božjeg milosrđa u Šurmancima

U Šurmancima, filijali međugorske župe uz rijeku Neretvu, nalazi se crkvica Milosrdnog Isusa. Tamo se svake godine na blagdan Božjeg Milosrđa, u prvu nedjelju po Uskrsu slavi posveta crkve sagrađene 2002. god. I ove godine na Mali Uskrs, središnje slavlje je sveta misa u 11 sati.

Objavljeno: 29.03.2016.

Sveto trodnevlje Velikog tjedna - Uskrs

Središte je liturgijske godine Kristova muka, smrt i uskrsnuće, u bogoslužju Crkve nazvano pashalnim ili vazmenim otajstvom. To sveto trodnevlje Krista raspetoga, pokopanog i uskrsloga župljani župe Međugorje proslavili su zajedno s domaćim i stranim hodočasnicima.  (slike)

Objavljeno: 27.03.2016.

Uskrsnu Gospodin doista! Aleluja!

"Mir vama! Kao što je mene poslao Otac, tako i ja šaljem vas."

(Evanđelje po Ivanu 20,21)

Objavljeno: 26.03.2016.

Molitva Križnog puta međugorskih župljana i hodočasnika na Križevcu

Na Veliki petak, od ranih jutarnjih sati vjernici su se, u većim ili manjim skupinama, uspinjali na Križevac, moleći na različitim jezicima Križni put.  Kao i svake godine, u podnožju Križevca, u 11 sati započela je i središnja pobožnost Križnoga puta za  župljane i hrvatske hodočasnike, koju su predvodili franjevci na službi u Međugorju, župnik fra Marinko Šakota, te župni vikari fra Ivan Landeka ml. i fra Hrvoje Miletić.  (slike)

Objavljeno: 26.03.2016.

Završeni susreti međugorskih župljana u korizmi

U srijedu, 23. ožujka, nakon večernje svete mise u dvorani sv. Ivana Pavla II. održan je posljednji u nizu susreta međugorskih župljana  što su se održavali u korizmi. Na posljednjem susretu domaćini su bili djelatnici Župnog ureda i Informativnog centra.

Objavljeno: 24.03.2016.

Predsjednica s izaslanstvom Organizacijskog odbora za obilježavanje 100. godišnjice humanitarne akcije spašavanja djece od gladi iz Hrvatske i BiH

 

22. ožujka 2016.
Zagreb

Predsjednica Republike Hrvatske primila je danas izaslanstvo Organizacijskog odbora za obilježavanje 100. godišnjice humanitarne akcije spašavanja djece od gladi iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Objavljeno: 22.03.2016.

Brojni hodočasnici u Međugorju u Velikom tjednu

Ured informacija u Međugorju na početku Velikog tjedna bilježi dolazak hodočasnika iz Austrije, Njemačke, Italije, SAD-a, Koreje, Irske, Litve, Španjolske, Ukrajine i Slovačke. A naravno tu su i hodočasnici iz BiH i Hrvatske. S nekima od njih razgovarali su novinari radiopostaje „Mir” Međugorje. Kantautor duhovne glazbe Antonio Tkalec živi i radi u Varaždinu.

Objavljeno: 22.03.2016.

Proslavljena Cvjetnica u Međugorju

Cvjetnica ili nedjelja Muke Gospodnje uvodi nas u Veliki tjedan, pripremu za najveći kršćanski blagdan, Uskrs. Kao i proteklih godina, u Međugorju je liturgija Cvjetnice 20. ožujka počela na temeljima stare župne crkve.  (slike)

Objavljeno: 21.03.2016.

Veliki tjedan i Uskrs u Međugorju

Ponedjeljak, utorak, srijeda (21. ožujka - 23. ožujka 2016.)

Mise u župnoj crkvi u ponedjeljak, utorak i srijedu su u 7.30 i 18 sati. Ispovijed sva tri dana je prije jutarnje svete mise, te popodne od 16 i 30. U srijedu, 23. ožujka završavaju susreti međugorskih župljana u korizmi, nakon večernje svete mise. Na posljednjem susretu domaćini su djelatnici Župnog ureda i Informativnog centra.

Objavljeno: 20.03.2016.

Godišnje ukazanje Mirjani Dragićević-Soldo 18. ožujka 2016.

Vidjelica Mirjana Dragićević-Soldo imala je svakodnevna ukazanja od 24. lipnja 1981. do 25. prosinca 1982. Na posljednjem svakodnevnom  ukazanju Gospa je, povjerivši joj desetu tajnu, rekla da će joj se ukazivati jedanput godišnje i to 18. ožujka. Tako je i bilo tijekom svih ovih godina. Više tisuća hodočasnika okupilo se na molitvi krunice.

Objavljeno: 18.03.2016.

Međugorski hodočasnici: „U Međugorju se osjeća mir i Gospina nazočnost“

Bračni par Marie Cécile i Rafael iz Francuske, hodočastili su u Međugorje s organizatorom hodočašća Denisom. Marie Cécile sa suprugom živi u mjestu, koje je 15 kilometara udaljeno od Lisieuxa, gdje se nalazi svetište svete Male Terezije. Međugorska hodočasnica je, gostujući u programu radiopostaje „Mir“ Međugorje, kazala:

Objavljeno: 17.03.2016.

Obred zavjeta i primanja u OFS-u Međugorje

U nedjelju, 13. ožujka 2016., na treću obljetnicu pontifikata pape Franje, pod svetom misom u 9.30, u župnoj crkvi sv. Jakova  u Međugorju održan je obred zavjetovanja i primanja novih članova u bratstvo Franjevačkog svjetovnog reda (OFS-a)  Međugorje.  Svetu misu je predvodio duhovni asistent, fra Ivan Landeka ml. Svojim pjevanjem događaj su uveličali pjevači maloga župnoga zbora „Golubići mira“, pod ravnanjem s. Irene Azinović.

Objavljeno: 15.03.2016.

Cvjetnica-Nedjelja muke Gospodnje

Davni je običaj u Mostarsko-duvanjskoj biskupiji da se čitav tjedan od Glušnice, tj. 5. korizmene nedjelje do Cvjetnice, posveti molitvi protiv psovke u našem narodu. Svi župljani i hodočasnici u Međugorju pozvani su da u ovom tjednu sve svoje molitvene nakane prikažu Bogu kao zadovoljštinu za uvrede koje mu se psovkom nanose.

Objavljeno: 14.03.2016.