Arhiva Novosti

Svjedočanstvo obitelji Theler: „Međugorje nas ispunjava Bogom, mirom i ljubavlju“

Obitelj Theler, Ezekiel, Rebecca i njihova majka Barbara, dolazi iz Švicarske. U Međugorje hodočaste već nekoliko godina, no ovaj je put pravi razlog dolaska snimanje njihovog prvog albuma duhovne glazbe na Radiopostaji „Mir“ Međugorje“.

Objavljeno: 10.02.2017.

Blagdan bl. kardinala Alojzija Stepinca i sjećanje na stradale iz župe Međugorje

Na spomendan blaženog kardinala Alojzija Stepinca, 10. veljače, u župi se Međugorje redovito slavi spomen na mučeničku smrt franjevaca koji su u župi rođeni rođeni i su u njoj pastoralno djelovali. Naime, tijekom i neposredno nakon Drugoga svjetskog rata od partizanske i komunističke ruke stradalo je 66 hercegovačkih franjevaca.

Objavljeno: 10.02.2017.

Održana akcija dobrovoljnog darivanja krvi u Međugorju

U Međugorju je u srijedu 8. veljače upriličena akcija dobrovoljnog darivanja krvi. Krv je darovalo 26 osoba. Organizatori su bili Crveni križ Čitluk, Župni ured sv. Jakova  Međugorje i Mjesne zajednice Međugorje i Bijakovići, dakako u suradnji s Odjelom za transfuziologiju SKB Mostar.

Objavljeno: 09.02.2017.

Duhovni seminar Frame Posušje održan u Međugorju

Protekli je vikend, tj. od 3. do 5. veljače, 40-ak posuških framaša provelo na duhovnom seminaru koji se održavao u Kući mira u Međugorju pod geslom „Evo, sve činim novo”. Uz misna slavlja, seminar je bio ispunjen molitvom, druženjem, svjedočenjima, razgovorima, odlascima u međugorsku župnu crkvu sv. Jakova, te u Majčino selo, gdje su sudionici susreli djecu, ali i članove zajednice „Milosrdni otac”.

Objavljeno: 08.02.2017.

Sv. misa u Međugorju u spomen žrtvama proteklih ratova

U utorak 7. veljače na Širokom Brijegu će se obilježiti 72. obljetnica stradanja franjevaca i puka. Program započinje molitvom pred skloništem u 16 sati, a nakon toga će sv. misu u širokobriješkoj bazilici predslaviti fra Miljenko Šteko, provincijal Hercegovačke franjevačke provincije.

Objavljeno: 06.02.2017.

Blagdan Svijećnice svečano proslavljen u Međugorju

Kako je to uobičajeno u ovome vremenu, u Međugorju vlada mirnije razdoblje s manje hodočasnika. Tako su u četvrtak 2. veljače međugorski župljani, uz manje skupine hodočasnika iz Sjedinjenih Američkih Država, Italije, Njemačke, Poljske i Španjolske, svečano proslavili blagdan Prikazanja Gospodinova u hramu – Svijećnicu.

Objavljeno: 03.02.2017.

Akcija dobrovoljnog darivanja krvi u Međugorju

Crveni križ Čitluk, Župni ured sv. Jakova – Međugorje, te mjesne zajednice Bijakovići i Međugorje u suradnji s Transfuziologijom Sveučilišne kliničke bolnice Mostar organiziraju u srijedu, 8. veljače 2017. godine akciju dobrovoljnog darivanja krvi za potrebe Sveučilišne kliničke bolnice Mostar.

Objavljeno: 02.02.2017.

Humanitarna udruga „Marijine ruke“ treba vašu pomoć

Humunitarna udruga „Marijine ruke“ osnovana je u srpnju 2016. godine u Međugorju, s ciljem pomoći siromašnima i svima kojima je pomoć potrebna. Prije osnutka udruge djelovali su tri godine u župi Međugorje kao Ured za potrebite.

Objavljeno: 02.02.2017.

Statistike za siječanj 2017.

Broj podijeljenih sv. pričesti: 36 400

Broj svećenika koncelebranata: 809 (26 dnevno)

Objavljeno: 01.02.2017.

Seminar članova dramskih sekcija Frame Hercegovina

U Kući mira u Međugorju je od 27. do 29. siječnja održan seminar za dramske sekcije bratstava Frame Hercegovina. Geslo seminara bile su riječi pape Franje: Zamjenite ulogu kauča cipelama i idite Božjim putovima mijenjajući svijet. Voditelji seminara su bili Velimir Pšeničnik Njirić i Robert Pehar, prvaci Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru.

Objavljeno: 01.02.2017.

Obred primanja i obećanja međugorske Frame

Na večernjoj svetoj misi u župnoj crkvi sv. Jakova, u nedjelju 29. siječnja, članovi su međugorske Franjevačke mladeži – Frame slavili obred primanja i obećanja pod geslom: „Tvoja riječ nozi je mojoj svjetiljka i svjetlo mojoj stazi“. Svetu misu je predslavio fra Antonio Šakota, duhovni asistent Frame Hercegovina, uz koncelebraciju fra Perice Ostojića, duhovnog asistenta Frame Međugorje i još 8 svećenika. (slike)

Objavljeno: 31.01.2017.

Proslava blagdana Svijećnice u Međugorju

 

U četvrtak 2. veljače slavi se blagdan Prikazanja Gospodinova u hramu (Svijećnica), kao i Dan posvećenoga života. Svete mise će se u župnoj crkvi sv. Jakova u Međugorju toga dana slaviti u 8, 11 i 18 sati, a u filijalnim crkvama u 9 sati. Na svim misnim slavljima bit će i blagoslov svijeća.

 

Objavljeno: 29.01.2017.

Hodočasnici iz Francuske o Međugorju

U Međugorje su proteklo ljeto hodočastili vlč. Jean Jacques Meyong i gospođa Marie-Laure Chovin iz Francuske. Vlč. Jean, koji trenutno pastoralno djeluje u blizini Milana u Italiji, napominje kako je u Međugorje s hodočasnicima iz Italije dolazio već 10-ak puta, no ovo mu je prvi dolazak sa skupinom francuskih hodočasnika.

Objavljeno: 28.01.2017.

Stjepan Lach: „Najviše me se u Međugorju dojmi mir i Božja prisutnost“

Stjepan Lach je 23-godišnji student geografije koji dolazi iz jednoga mjesta kraj Virovitice, a bavi se i duhovnom glazbom. U programu Radiopostaje „Mir“  Međugorje je govorio o svom iskustvu Međugorja, ali i o svom životu i vjeri:

Objavljeno: 26.01.2017.

Mjesec siječanj u Međugorju

U mjesecu siječnju u Međugorju vlada mirno ozračje. Kada je riječ o posjetima hodočasnika, uglavnom nema organiziranih dolazaka iz inozemstva, no tu su svakako pojedinci i obitelji koji sudjeluju na večernjem molitveno-liturgijskom programu koji u crkvi sv. Jakova svakodnevno počinje molitvom krunice u 17 sati i nastavlja se misnim slavljem u 18 sati.

Objavljeno: 22.01.2017.