Arhiva Novosti

Program posljednjeg dana Festivala mladih u Međugorju, subota, 5. kolovoza

Posljednji dan cjelodnevnog program 28. Međunarodnoga molitvenog susreta mladih u  Međugorju bio je u subotu 5. kolovoza. Jutarnji program počeo je molitvom fra Marinka Šakote, koordinatora ovoga susreta, a nastavio se katehezom o. Jacquesa Philippea iz zajednice Blaženstva.  (foto)

Objavljeno: 06.08.2017.

Program Mladifesta u Međugorju, petak 4. kolovoza

U petak 4. kolovoza nastavljen je program 28. međunarodnog molitvenog susreta mladih u Međugorju. U dopodnevnome dijelu od 9 sati molitvu je predmolio koordinator međugorski župnik fra Marinko Šakota, a katehezu je i ovoga jutra držao o. Jacques Philippe iz zajednice Blaženstva. (slike)

Objavljeno: 05.08.2017.

Poruka kardinala Christopha Schönborna mladima u Međugorju

I ove se godine svih sudionika Međunarodnog molitvenog susreta mladih u Međugorju iznova sjetio dragi prijatelj, kardinal Christoph Schönborn iz Beča.

„Dragi mladi prijatelji!

Objavljeno: 04.08.2017.

Mladi iz Hrvatske o Molitvenom susretu mladih u Međugorju

Na 28. Međunarodnom molitvenom susretu mladih sudjeluje i s. Irena Jozić iz Varaždina, sestra uršulinka. O svojim dojmovima sa Festivala mladih u Međugorju pripovijeda:

„Drago mi je da sam mogla barem malo biti ovdje, sudjelovati na programu koji je tako bogat i duhovno ispunjen ozračjem radosti, zajedništva i topline.

Objavljeno: 04.08.2017.

Svjedočanstvo Angele Hayes o pronalasku smisla života u Međugorju

U četvrtak 3. kolovoza u jutarnjem programu Festivala mladih svjedočila je Angela Hayes iz Irske s obitelji. Govorila je o životnoj tragediji i pronađenom spasu za obitelj u Međugorju. Njezin sin Alan je član Međunarodnog zbora i orkestra koji je na kraju otpjevao pjesmu Survivor posvećenu upravo svojoj majci.

Objavljeno: 04.08.2017.

Program molitvenog susreta mladih u Međugorju u četvrtak 3. kolovoza

Središnji je događaj na Međunarodnom molitvenom susretu mladih i ovoga dana, 3. kolovoza, bila sveta misa, koju je u 19 sati predslavio fra Emanuel Josić, mladomisnik Franjevačke provincije Bosne Srebrene. Propovijedao je kardinal Ernest Simoni-Troshani iz Albanije. U koncelebraciji je bilo 507 svećenika. Preko livestreaminga večernji program su pratila 764 740 gledatelja.

Objavljeno: 04.08.2017.

Marko iz Osijeka: „Na susretu mladih u Međugorju najviše me se dojmi euharistijsko klanjanje“

Novinari Radiopostaje „Mir“ Međugorje tijekom održavanja Mladifesta razgovaraju s brojnim mladima i svakodnevno u programu njihova iskustva donose. Marko Šteko iz Osijeka već petu godinu sudjeluje na Međunarodnom molitvenom susretu mladih u Međugorju.

Objavljeno: 03.08.2017.

Svjedočenje Letizie Centorbi iz Italije na Festivalu mladih

Tijekom jutarnjeg programa na Festivalu mladih u srijedu 2. kolovoza svjedočila je i Letizia Centorbi iz Italije. Govorila je o svom obraćenju u Međugorju, a predstavila je i novu pjesmu „Regina della pace“, koju je napisala prije osam godina.

Objavljeno: 03.08.2017.

Program 28. Međunarodnog molitvenog susreta mladih, srijeda 2. kolovoza

U srijedu 2. kolovoza mladi su uz Brdo ukazanja već od 6 sati ujutro molili radosna otajstva krunice. Program Festivala nastavljen je od 9 sati na vanjskom oltaru jutarnjom molitvom koordinatora fra Marinka Šakote, te katehezom o prispodobi o sijaču i plodovima Međugorja fra Danke Perutine, dugogodišnjeg voditelja Festivala mladih, koji je trenutno na službi gvardijana u Mostaru. (slike)

Objavljeno: 03.08.2017.

Veliko platno i predstava zajednice Cenacolo

I ove godine tijekom trajanja Međunarodnoga molitvenog susreta mladih u Međugorju sudionici mogu na velikom platnu (100m), a koje su i ove godine pripremili mladi iz zajednice Cenacolo, svaki dan pisati svoje molitve, zahvale Bogu ili neku duhovnu misao. To će se platno zadnjega dana, tj. u subotu 5. kolovoza, prinijeti u euharistiji u zajedničkoj molitvi.

Objavljeno: 02.08.2017.

Svetom misom započeo 28. međunarodni molitveni susret mladih

Međugorje je ovih dana u znaku mladih. U tijeku je, naime, 28. međunarodni molitveni susret mladih (Mladifest) koji se odvija pod geslom „Da ljubav vaša sve više raste“. Službeni početak susreta bio je u utorak 1. kolovoza na vanjskom oltaru. (slike)

 

Objavljeno: 02.08.2017.

Redovnice iz Ukrajine na Festivalu mladih

Na 28. Međunarodnom molitvenom susretu mladih u Međugorju sudjeluje i tridesetak redovnica istočnoga obreda iz Ukrajine. S. Veronika Galatan, članica Reda sv. Bazilija Velikog, već godinama dolazi u Međugorje, a drugi put je na Mladifestu.

Objavljeno: 02.08.2017.

Međugorski volonteri i ove godine na usluzi mladima iz cijeloga svijeta

Kako bi cijeli Festival mladih prošao u najboljem redu, brinu se i mladi volonteri, članovi Frame Međugorje. Josipa Sivrić, predsjednica Frame Međugorje kazala je kako je mladima iz cijeloga svijeta na usluzi oko 150 mladih volontera pod vodstvom duhovnog asistenta fra Perice Ostojića:

Objavljeno: 02.08.2017.

Statistike za srpanj 2017.

Broj podijeljenih sv. pricesti: 149 300

Broj svećenika koncelebranata: 5364 (173 dnevno)

Objavljeno: 01.08.2017.

Molitva krunice na Podbrdu, Mladifest, 2. kolovoza

U srijedu 2. kolovoza, tj. prvoga dana cjelodnevnog programa Festivala mladih, uz Podbrdo se od 6 sati molila krunica na kojoj su sudjelovali brojni mladi. Molitvu radosnih otajstava je predvodio međugorski vidjelac Ivan Dragićević. Jutarnji se program potom nastavio od 9 sati na vanjskom oltaru molitvom, katehezom fra Danke Perutine i svjedočanstvima.

Objavljeno: 01.08.2017.