Arhiva Novosti

Fra Miljenko Šteko, Mladifest - Nagovor – (Evanđelje: Iv 6, 24-35), 4.8.2018.

Draga mlada braćo i sestre u Kristu!

Gledajući vas ovdje radosno - pune mladosti i budućnosti – sve vas od srca pozdravljam u ovome međugorskom zajedništvu mnoštva narodâ i kulturâ.

Objavljeno: 05.08.2018.

PROPOVIJED, Apostolskog vizitatora za Međugorje mons. Henryka Hosera Međugorje, 5. kolovoza 2018.

"Što nam je raditi da bi činili djela Božja?"

Dragi mladi prijatelji,

Evo pitanja koje sebi postavljamo na kraju našeg Festivala, koji je pun iskustava, intezivnih trenutaka koje ste proživjeli u susretima koje ste imali, poznanstava koja su se učvrstila i za budućnost: "Što trebamo učiniti da bi činili djela Božja?"

Objavljeno: 05.08.2018.

PROPOVIJED fra Marinka Šakote NA MLADIFESTU petak, 3. 8. 2018.

U ono vrijeme: Dođe Isus u svoj zavičaj. Naučavaše ih u njihovoj sinagogi te zapanjeni govorahu: »Odakle ovomu ta mudrost i te čudesne sile? Nije li ovo drvodjeljin sin? Nije li mu majka Marija, a braća Jakov, i Josip, i Šimun, i Juda? I sestre mu nisu li sve među nama? Odakle mu sve to?« I sablažnjavahu se o njega. A Isus im reče:

Objavljeno: 04.08.2018.

Program molitvenog susreta mladih u Međugorju u petak 3. kolovoza

Središnji je događaj na Međunarodnom molitvenom susretu mladih i ovoga dana, 3. kolovoza, bila sveta misa, koju je u 19 sati predslavio fra fra Marinko Šakota, međugorski župnik. U koncelebraciji je bilo 570 svećenika.(slike)

Objavljeno: 04.08.2018.

Najveći skok Blanke Vlašić - OBRAĆENJE

Svjetska prvakinja u skoku u vis, hrvatska atletičarka Blanka Vlašić 2.kolovoza  je svjedočila sudionicima Festivala Mladih u Međugorju! Pričala je o svom životu, o karijeri, o samom trenutku obraćenja, o vjeri u Boga i koliko joj On znači.

Objavljeno: 03.08.2018.

PROPOVIJED fra Ante Vučkovića , u Međugorju, 2. kolovoza 2018, Mladifest

„U Njega gledajte i razveselite se da se ne postide lica vaša“. To stoji u Davidovu 34 Psalmu.

Kako je neobično da u jednoj maloj rečenici iz dalekog Davidovog pjeva stoji zgusnuto tko je Bog i što On čini.

Objavljeno: 03.08.2018.

Međugorski volonteri i ove godine na usluzi mladima iz cijeloga svijeta

Kako bi cijeli Festival mladih prošao u najboljem redu, brinu se i mladi volonteri, članovi Frame Međugorje.  Mladima iz cijeloga svijeta na usluzi je oko 150 mladih volontera pod vodstvom duhovnog asistenta fra Perice Ostojića. Za volontere se vežu mnogi zadaci, a prije svega red i mir u krugu crkve, prodaja na štandovima, čuvanje sakristije.

Objavljeno: 03.08.2018.

Poruka kardinala Schönborn mladima u Međugorju

Kardinal Christoph Schönborn, nadbiskup Beča uputio je prigodnu poruku mladima u Međugorju kazavši:

„Dragi mladi prijatelji u Gospodinu! Opet ste se u velikom broju okupili za Madifest u Međugorju. Opet vam, kako i prethodnih godina, želim poslati, uputiti srdačan pozdrav, ali ove godine je posebna prigoda za zahvaliti! Svi mi imamo razloga zahvaliti Svetom ocu za njegovu ljubaznu brigu za Međugorje!

Objavljeno: 03.08.2018.

Program 29. Međunarodnog molitvenog susreta mladih, četvrtak 2. kolovoza

U četvrtak 2. kolovoza mladi su uz Brdo ukazanja već od 6 sati ujutro molili radosna otajstva krunice. Program Festivala nastavljen je od 9 sati na vanjskom oltaru jutarnjom molitvom koordinatora fra Marinka Šakote, te katehezom  fra Ante Vučkovića. Mladi su se i ovoga dana susreli s poticajnim svjedočanstvima osoba iz cijelog svijeta. .... (slike)

Objavljeno: 03.08.2018.

Veliko platno i predstava zajednice Cenacolo

I ove godine tijekom trajanja Međunarodnoga molitvenog susreta mladih u Međugorju sudionici mogu na velikom platnu (100m), a koje su i ove godine pripremili mladi iz zajednice Cenacolo, svaki dan pisati svoje molitve, zahvale Bogu ili neku duhovnu misao. To će se platno zadnjega dana, tj. u nedjelju 5. kolovoza, prinijeti u euharistiji u zajedničkoj molitvi.

Objavljeno: 02.08.2018.

Svetom misom započeo 29. međunarodni molitveni susret mladih

Međugorje je ovih dana u znaku mladih. U tijeku je, naime, 29. međunarodni molitveni susret mladih (Mladifest) koji se odvija pod geslom „Živjeti od Božje riječi“, Službeni početak susreta bio je u srijedu 1. kolovoza na vanjskom oltaru....(slike)

Objavljeno: 02.08.2018.

Sutra 2.kolovoza molitva krunice na Podbrdu

U četvrtak  2. kolovoza, tj. prvoga dana cjelodnevnog programa Festivala mladih, uz Podbrdo se od 6 sati moli krunica na kojoj  sudjeluju brojni mladi. Jutarnji se program potom nastavlja od 9 sati na vanjskom oltaru molitvom, katehezom fra Ante Vučkovića i svjedočanstvima.

Objavljeno: 01.08.2018.

PROPOVIJED APOSTOLSKOG NUNCIJA u Bosni i Hercegovini nadbiskupa Luigia Pezzuta, u Međugorju, 1. kolovoza 2018, Mladifest

Dragi mladi i svi vi, braćo i sestre ovdje nazočni,

S vjerom i pobožnošću smo slušali dva biblijska teksta koja nam nudi današnja liturgija. Liturgija se danas  sjeća jednog Svetog Biskupa, koji je u Kristu bio svijetlo i sol mudrosti za Crkvu, za društvo i za kulturu svoga vremena. (slike)

Objavljeno: 01.08.2018.

Hodočasnici biciklisti iz Virovitice,Vinkovaca, Petrinje i Ogulina stigli na Festival mladih

U srijedu 01.kolovoza na otvaranje  Međunarodnog molitvenog susreta mladih u Međugorje su stigli mladi biciklisti iz Virovitice, Vinkovaca, Petrinje i Ogulina. Na put su pošli 27. srpnja. Njih je devetero za 6 dana na biciklima prešlo 700 kilometara, a po dolasku su se u Međugorje najprije pomolili kod Gospinog kipa ispred crkve sv. Jakova. ...  (slike)

Objavljeno: 01.08.2018.

Statistike za srpanj 2018.

Broj podijeljenih sv. pricesti: 155 000

Broj svećenika koncelebranata: 5686 (183 dnevno)

Objavljeno: 01.08.2018.