Arhiva Novosti

Apostolski Nuncij u Bosni i Hercegovini, mons. Luigi Pezzuto na molitvenome dočeku Nove godine (2019) u Međugorju

Molitveni program u ponedjeljak (31. 12. 2018.) počinje molitvom krunice u 17 sati. Sveta misa zahvalnica za 2018. godinu je u 18 sati, a nakon svete mise zajednica "Cenacolo" uprizoruje žive jaslice na prostoru ispred crkve sv. Jakova.

Objavljeno: 30.12.2018.

Blagdan Nevine dječice u Međugorju: Sveta misa, Žive jaslice i darovi djece za Isusa

Na blagdan Nevine dječice 28. prosinca u Međugorju je zajednica Cenacolo još jednom uprizorila Žive jaslice. Misa za djecu slavila se u 15 sati, a potom su uprizorene su Žive jaslice... (slike)

Objavljeno: 28.12.2018.

GODIŠNJE UKAZANJE JAKOVU ČOLI

Na posljednjem svakodnevnom ukazanju, 12. rujna 1998., Gospa je Jakovu Čoli rekla da će ukazanje imati jedanput godišnje i to 25. prosinca, na Božić. Tako je bilo i ove godine. Ukazanje je počelo u 13:38 do 13:47 sati i trajalo je 9 minuta.

Gospa je došla s malim Isusom u naručju. Gospa je preko Jakova uputila sljedeću poruku:

Objavljeno: 25.12.2018.

Čestitka - Na dobro Vam došao Božić i Sveto porođenje Isusovo!

Doista, od punine njegove svi primismo, i to milost na milost, jer On je MIR naš!
Sa željom da Božji mir vlada u srcima, u obiteljima, u svim zemljama i na cijelom svijetu, sjedinjeni u molitvi sa svim prijateljima Međugorja širom svijeta:
NA DOBRO VAM DOŠAO BOŽIĆ I SVETO POROĐENJE ISUSOVO i NOVA 2019. GODINA!

Objavljeno: 24.12.2018.

Mons. Henryk Hoser o Međugorju: Ovo je vrijeme i mjesto obraćenja. Ovdje živimo novu evangelizaciju

Apostolski vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorje nadbiskup Henryk Hoser posjetio je Radiopostaju „Mir“ Međugorje i susreo se s djelatnicima. .... (slike)

Objavljeno: 24.12.2018.

Božićna čestitka međugorskog župnika fra Marinka Šakote

Međugorski župnik fra Marinko Šakota putem Radiopostaje Mir Međugorje uputio je Božićnu čestitku:

„Na dobro vam došao Božić i Sveto porođenje Isusovo! ....

Objavljeno: 24.12.2018.

Božićni molitveni program u Međugorju

U ponedjeljak je Badnji dan. Tog dana je post i nemrs. Na Badnji dan je sveta misa zornica – posljednja u ovoj godini, ali poslije podne neće biti molitve Krunice na Podbrdu. Večernji molitveni program u župnoj crkvi počinje krunicom u 17 sati. Sveta misa Badnje večeri je u 18 sati. Na njoj će sudjelovati svi svećenici, stoga je ispovijed od 16 do 17:30 sati. Poslije večernje svete mise bit će uprizorene žive jaslice (zajednica Cenacolo).

Objavljeno: 23.12.2018.

Druženje mons. Hosera sa župljanima prezimena Vasilj

Apostolski vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorje nadbiskup Henryk Hoser u Međugorju se susreo 18. prosinca susreo i družio sa župljanima prezimena Vasilj. Na večeri u hotelu Cesarica u Međugorju Vasilji su mons. Hoseru uručili i progodni dar – sliku, a kako je bilo na ovom susretu pogledajte u našoj fotogaleriji. (slike)

Objavljeno: 21.12.2018.

Mons. Henryk Hoser slavio misu i družio se s vjernicima u Šurmancima

U crkvi Milosrdnog Isusa u Šurmancima, filijalnoj crkvi župe Međugorje, u nedjelju 16. prosinca svečano misno slavlje predslavio je apostolski vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorje nadbiskup Henryk Hoser u koncelebraciji s međugorskim župnikom fra Marinkom Šakotom....(slike)

 

Objavljeno: 17.12.2018.

Počela devetnica rođenju Kristovu, na Podbrdu se svaki dan moli Krunica

U subotu, 15. prosinca 2018. počela je devetodnevna molitvena priprava za proslavu Kristova rođenja. Unatoč lošem vremenu i padavinama župljani i hodočasnici na ovaj način počeli su pripravu za ovogodišnju proslavu rođenja Gospodinova. Neke ni hladno vrijeme, ni susnježica nisu spriječili da na Podbrdo idu bosih nogu. ... (slike)

Objavljeno: 15.12.2018.

BUDITE POSLUŠNI MONS. HOSERU

            «Siate obedienti al mons. Hoser» (Budite poslušni mons. Hoseru), riječi su Pape Franje koje mi je uputio nakon što sam mu rekao da sam međugorski župnik i da mu donosim pozdrave od mons. Hosera.

Bio je to nezaboravni susret, a zbio se u četvrtak, 29. studenog ove godine u Sali regia Apostolskog dvora u Vatikanu oko 12.15 na koncu međunarodnog kongresa upravitelja i suradnika svjetskih svetišta. ... (slike)

Objavljeno: 14.12.2018.

Devetnica Rođenju Kristovu u Međugorju

U subotu, 15. prosinca 2018. počinje devetodnevna molitvena priprava za proslavu Kristova rođenja. Kroz tih će se devet dana na Podbrdu u 14 sati moliti krunica, te stoga u petak 21. prosinca neće biti molitve Križnog puta na Križevcu. Večernji molitveno-liturgijski program u međugorskoj župnoj crkvi kroz ovo se vrijeme odvija po uobičajenom rasporedu.

 

Objavljeno: 10.12.2018.

Proslavljena Svetkovina Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije

U Međugorju je proslavljena svetkovina Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije. Svečano večernje misno slavlje u crkvi svetoga Jakova  predslavio je Apostolski vizitator za Međugorje mons. Henryk Hoser, uz koncelebraciju 14 svećenika. Slavljene su još dvije mise na hrvatskom jeziku, te jezicima inozemnih hodočasnika. (slike)

Objavljeno: 09.12.2018.

MOLITVENA ZAJEDNICA SPIRITUS SANCTUS IZ SARAJEVA NA DUHOVNOJ OBNOVI I POSJETI MEĐUGORJU

U subotu, 1. prosinca, članovi molitvene zajednice Spiritus Sanctus iz Sarajeva imali su duhovnu obnovu i posjet Međugorju. Molitvena zajednica djeluje u Sarajevu od 2010. godine i njeni članovi su vjernici svih uzrasta. Polazak je bio u ranim jutarnjim satima ispred crkve sv. Ante.  ... (slike)

Objavljeno: 05.12.2018.

Počele mise zornice

U mnogim župama posebno je svečano ovih dana. U nedjelju 02. Prosinca 2018 je obilježena prva nedjelja došašća, upaljena je prva adventska svijeća, a u ponedjeljak 03.prosinca  se krenulo na mise zornice. Tako je i u župi svetoga Jakova u Međugorju. Crkva je  ispunjena do posljednjeg mjesta.  (slike)

 

Objavljeno: 04.12.2018.