Arhiva Novosti

Sportaši Slunja promoviraju Međugorje

Jedna zanimljivost stigla nam je iz grada Slunja u Hrvatskoj. Naime, tamošnji stolnoteniski klub «Grad Slunj» samoinicijativno je odlučio promovirati Međugorje noseći natpis Radiopostaje «Mir» Međugorje na svojim majicama.

Objavljeno: 06.06.2005.

Sveti Otac Ivan Pavao II štovao je kipić međugorske Gospe iz Civitavecchie

Il Messagero od srijede, 1. lipnja 2005. - «Ratzingerovo "otvaranje": Papa Wojtyla štovao je kipić Gospe iz Civitavecchie», piše Orazio Petrosillo

Iz Vatikana – « Gospa iz Civitavecchie učinit će velike stvari » rekao je Benedikt XVI. pozdravljajući Mons. Girolama Grilla na kraju sastanka Talijanske biskupske konferencije.

Objavljeno: 02.06.2005.

Prvi čovjek Zagreba u Međugorju

Na blagdan Tijelova, 26. svibnja, Međugorje je posjetio prvi čovjek Zagreba Milan Bandić koji je na posljednjim izborima dobio povjerenje za zagrebačkog gradonačelnika.

Objavljeno: 27.05.2005.

Generalna ministra franjevačkog svjetovnog reda u Međugorju

U Međugorju je od 22. do 23. svibnja boravila generalna ministra franjevačkog svjetovnog reda Encarnacion del Pozo. Ona je zajedno s generalnim asistentom franjevačkog svjetovnog reda fra Ivanom Matićem i nacionalnim asistentom fra Milanom Krištom boravila u redovitom posjetu bratstvu u BiH. Uz radni dio pohoda zaželjela je pohoditi i međugorsko svetište.

Objavljeno: 24.05.2005.

Katolički dan na Kupresu

U subotu, 21. svibnja, na Kupresu je održan Srednjoeuropski Katolički dan. Na tom susretu okupilo se mnoštvo vjernika iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, te predstavnika iz Poljske, Češke, Slovačke, Mađarske, Austrije, Slovenije i Hrvatske. Misno slavlje predvodio je vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić, dok je propovijedao zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić.

Objavljeno: 23.05.2005.

Istaknuti Slovenci u Međugorju

U Međugorju su polovicom svibnja boravili ugledni vjernici laici iz Slovenije Alojz Rebula i Zora Tavčar. Alojz Rebula, član Papinske akademije znanstvenika i umjetnika, najplodniji je slovenski pisac i prevoditelj. Preveo je Sveto pismo na slovenski jezik, a o njemu je snimljeno nekoliko dokumentarnih filmova u Sloveniji i Italiji. Alojz je iznio i svoja iskustva o Međugorju: «Za Međugorje se moram zahvaliti jednom svom učitelju.

Objavljeno: 22.05.2005.

In memoriam Otto Herz

Veliki međugorski prijatelj i dobrotvor Otto Herz preminuo je nakon duge i teške bolesti 19.05.2005. u 63. godini. Od prvog hodočašća u Međugorje 1994., značenje Međugorja i velike potrebe stanovništva postali su njegova središnja životna zadaća.

Objavljeno: 20.05.2005.

Nadbiskup Hieronymus Herculanus Bumbun, O.F.M. Cap., Nadbiskup Pontianak –a (Indonezija) bio je u Međugorju

Nadbiskup Hieronymus Herculanus Bumbun, O.F.M. Cap., Nadbiskup Pontianak –a (Indonezija) bio je u Međugorju 13. i 14. svibnja 2005. Došao je na hodočašće sa skupinom iz Djakarte koju je organizirao Harry Karnadi. S njima je razgovarala Lidija Paris.

Objavljeno: 17.05.2005.

Molitveni sabor Kineza

U Međugorju je od 13. do 15. svibnja održan Drugi sabor Kineza u Međugorju. Molitveno zajedništvo više od 200 Kineza bio je posvećen Gospi Kraljici Mira.

Objavljeno: 17.05.2005.

Vlč. Zlatko Sudac o Međugorju

U najnovijem broju Glasa mira, te u najčitanijem hrvatskom dnevniku Večernji list poznati svećenik Crkve u Hrvata Zlatko Sudac progovorio je i o Međugorju.

Objavljeno: 16.05.2005.

Prikazan film «Međugorska svjetla»

Dokumentarni film «Međugorska svjetla» prikazan je u subotu navečer 14. svibnja u žutoj dvorani u Međugorju. Prikazivanju tog filma nazočilo je više od 1.000 posjetitelja. Film su načinili trojica mladih ljudi iz Dubrovnika. Scenarist i redatelj Maro Jović, snimatelj Mato Kristović i montažer Boris Jović.

Objavljeno: 15.05.2005.

Premijera filma

U subotu, 14. svibnja u Međugorju će biti premijerno prikazan dokumentarni film «Međugorska svjetla». Film će biti prikazan iza večernjeg misnog slavlja u 19 sati.

Objavljeno: 12.05.2005.

Medjugorje u Benelux-u

Albert i Marie Thérèse de Theux iz Bruxelles-a danas su u središtu inicijative koja se zove «Groupe Contact Medjugorje Benelux» koja okuplja brojne međugorske skupine u Belgiji, Nizozemskoj i Luxemburgu.

Objavljeno: 11.05.2005.

Franjevački bogoslovi u Međugorju

U nedjelju, 8. svibnja, u Međugorju je boravila skupina franjevačkih bogoslova provincije Bosne Srebrene iz Sarajeva. Oni su pjevanjem i tamburaškim sviranjem obogatili večernje misno slavlje koje je predvodio njihov odgojitelj i profesor dr. fra Miron Sikirić.

Objavljeno: 08.05.2005.

Maraton: Međugorje - Bleiburg

Povodom 60-godišnjice Bleiburške tragedije koja se obilježava u subotu 14. svibnja 2005. godine na Bleiburškom polju (Austrija) Počasni Bleiburški vod u koordinaciji s Klubom hrvatskih povratnika iz iseljeništva  organizirali su ultramaraton dug 650 kilometara od Međugorja do Bleiburga.

Objavljeno: 07.05.2005.